MENU

*Καλή χρονιά σε όλους με υγεία από την αγαπημένη σας στήλη! Το slam dunk και σήμερα έχει πάρα πολλές ειδήσεις.

*Η πιο μεγάλη όμως έχει να κάνει με τον παίκτη που θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό ο Ντέιβιντ Μπλατ. Και για να ξέρετε τους λόγους που οδήγησαν τον Μπλατ σ’ αυτή την επιλογή θα σας βοηθήσουμε εμείς: Ο πρώτος είναι ότι ήθελε έναν παίκτη που να μπορεί να πιέσει την μπάλα. Ο δεύτερος να μοιράζει το παιχνίδι αλλά ο τρίτος και ο βασικότερος να μην διαταράξει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.

*Και το όνομα αυτού, Αντώνης Κόνιαρης. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, ο Μπλατ δεν έψαχνε έναν παίκτη, που θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά κάποιον που θα πληρούσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

*Πόσο καιρό πριν σας έχουμε γράψει ότι ψάχνεται για Έλληνα; Για δείτε εδώ να θυμηθείτε πόσο καιρό σέρνεται το θέμα...

Θυμηθείτε το σχετικό απόσπασμα από το «Slam Dunk» στις 30 Νοεμβρίου 2018:

*Μόνο που το θέμα είναι τόσο παλιό που... πέρασε πια! Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης έγιναν επαφές μεταξύ των δυο πλευρών. Ξέρετε πότε; Πριν... ένα μήνα! Δεν πρόκειται όμως, για ένα θέμα στη θεωρία όπως αντιλαμβάνεστε. Και αυτή τη στιγμή δεν είναι και πιθανό να γίνει η δουλειά για πάρα πολλούς λόγους.

*Αλλά στον Μπλατ αρέσει από τότε που ο Αντώνης έκανε μια χαψιά τον γιο του στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Νέων, στο Ηράκλειο, το καλοκαίρι του 2017.

*Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Αλλά όχι στο ανδρικό. Στο γυναικείο! Θυμάστε τη διαμάχη μεταξύ ΠΑΟΚ-Σταμολάμπρου και Ολυμπιακού; Η υπόθεση τελικά δεν έβγαλε κανένα χαμένο. Η παίκτρια πήγε εκεί που ήθελε, το άλλοτε Ελληνικό πήρε μια διεθνή αθλήτρια και ο ΠΑΟΚ τι κέρδισε;

*Η πληροφορία λέει ότι έφτασε φιρμάνι στα γραφεία του Ολυμπιακού από την ΕΟΚ. Πρέπει να σκάσει και μάλιστα ένα αξιοσέβαστο ποσό για το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στον ΠΑΟΚ σαν «τροφεία» επειδή η παίκτρια ξεκίνησε από τον Δικέφαλο πριν πάει για μια τετραετία σε αμερικάνικο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή ο Ολυμπιακός πρέπει να πληρώσει τον ΠΑΟΚ, εν ολίγοις, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Καλό;

*Όποιον και να ρωτήσεις στον Παναθηναϊκό έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον Ρίκι Πιτίνο. Η κουβέντα όμως που βγαίνει από τους συνεργάτες του, από τους παίκτες, αλλά και από όσους συναναστρέφονται μαζί του είναι ότι πρόκειται περί ιδιοφυΐας!

*Το μπάσκετ που ξέρει ο Πιτίνο δεν το γράφουν 10 εγκυκλοπαίδειες μαζί. Και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και τα δεδομένα, ο Γιαννακόπουλος τον υπέγραψε με super deal, διότι ο Αμερικανός ήθελε πάρα πολύ να κοουτσάρει αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η συγκυρία δηλαδή του επέτρεψε ώστε να έρθει στην Ελλάδα. Και η απόφαση του DPG, που πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις εμπεριέχει και ρίσκο.

*Ο Πιτίνο είχε υπογράψει στους Σέλτικς κάποτε για 70 εκατ δολάρια. Αν τον έκλεισε ο Γιαννακόπουλος με το 1/100 δεν είναι σπάνιο deal; Τα λεφτά λοιπόν μπορεί να τα πάρει ο παίκτης που έρχεται.

*Αυτό όμως που δεν ξέρετε και θα σας το αποκαλύψει η στήλη είναι ότι ο Πιτίνο το περασμένο καλοκαίρι προτάθηκε στον Ολυμπιακό! Προτού υπογράψει ο Ντέιβιντ Μπλατ. Από άλλο γραφείο ατζέντη από αυτόν που έκλεισε τον Πιτίνο στον Παναθηναϊκό.

*Θυμάστε που και πέρσι η διοίκηση του Μάκη Αγγελοπούλου έκανε δύο κινήσεις που άλλαξαν την ιστορία; Προφανώς το ίδιο σκέφτηκε να κάνει και φέτος ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ. Δεν δίστασε να βάλει το χέρι στην τσέπη συνειδητοποιώντας ότι με δύο μεγάλες μεταγραφές η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το Champions league για δεύτερη σερί χρόνια κάτι το οποίο θα είναι πάρα πολύ σπάνιο στα ομαδικά σπορ.

*Ας μην παραξενευτείτε εάν ο Άρης αποδεσμεύσει έναν από τους ξένους που πήρε το καλοκαίρι παρά τα τρία απαγορευτικά της FIBA. Ο Άρης έχει δικαίωμα να αποκτήσει παίκτη που το letter of clearance παραμένει στην Ελλάδα και συνεπώς ψάξτε από την δεξαμενή των παικτών που δεν έχουν βρει δουλειά μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος.

*Ο Παπαγιάννης θα έχει ολοένα πιο αυξημένο ρόλο στον Παναθηναϊκό. Ο Πιτίνο αυτόν πιστεύει πιο πολύ από τους τρεις σέντερ που έχει. Κι η εικόνα του στις προπονήσεις είναι εξαιρετική μετά από δυο χρόνια καθισιού. Είναι στο χέρι του πια να μην πετάξει την ευκαιρία.

*Κουίζ: Στον ΠΑΟΚ είναι δυο μήνες απλήρωτοι. Κάποιοι και τρεις. Σε ποια ομάδα από τα πάνω ράφια είναι πολύ παραπάνω;

Η αλήθεια για Κόνιαρη-Ολυμπιακό, η ομάδα που προτάθηκε ο Πιτίνο και ο ΟΣΦΠ που πληρώνει τον ΠΑΟΚ!