MENU

Ο Πανιώνιος έπαιζε την ζωή του στην Α΄Εθνική, αφού βρισκόταν στις θέσεις του υποβιβασμού και μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4' με τον Αντώνη Σαπουντζή.

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που ήρθε το 72ο λεπτό με τον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους να πέφτει... εύκολα μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου έχοντας δίπλα του τον Τάσο Κατσαμπή και τον διαιτητή Σπανέα προς έκπληξη όλων να σφυρίζει πέναλτι.

Ο Στράτος Αποστολάκης ισοφάρισε σε 1-1 από την άσπρη βούλα, και το «τριφύλλι» αύξησε την πίεσή του, σκοράροντας άλλες δύο φορές με τον Κριστόφ Βαζέχα στο 90' και στο 94' παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία τελικώς έπαιξε τεράστιο ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς, αλλά και στον υποβιβασμό του Πανιωνίου.

Με το τελικό σφύριγμα έγινε ο χαμός. Ο Γιώργος Σπανέας δεν μπορούσε να πάει προς τα αποδυτήρια, καθώς τον περίμεναν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου με τον Αχιλλέα Μπέο να προσπαθεί να προστατέψει τον ρέφερι.

Μπουκάλια και κάθε λογής αντικείμενο πετάχθηκε πως τον διαιτητή και τους βοηθούς του. Μάλιστα, ένας φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε από πέτρα ενώ ο Καλλιτζάκης του Παναθηναϊκού δέχτηκε κλοτσιά στο κεφάλι από κυανέρυθρο οπαδό.

Σε έξαλλη κατάσταση ήταν ο Στράτος Γιδόπουλος με τον Σπανέα να γράφει στο φύλλο αγώνα: «Στο ημίχρονο δεχτήκαμε επίθεση από τον Γιδόπουλο και τους μπράβους του, οι οποίοι μας εξύβρισαν... Μου επιτέθη φραστικά λέγοντας: Μ@λ@κ@ θα σε γαμ..ω, αν χάσουμε θα σε σκοτώσω καρ@λη ... Με τη λήξη του αγώνα δεχτήκαμε φραστική επίθεση από τον Β. Μουρατίδη: Π@στη μας έκοψες. Να δω πως θα φύγεις από δω. Και εν συνεχεία μας έφτυσε. Με τη λήξη στα αποδυτήρια δεχθήκαμε από φιλάθλους του Πανιωνίου επίθεση με πέτρες, φιάλες και άλλα αντικείμενα. Κατεβαίνοντας τη φυσούνα μπράβοι με επικεφαλής τον Γιδόπουλο μας επιτέθηκαν και μας προπηλάκισαν ενώ ο Γιδόπουλος μου φώναξε: Γαμ@λη, π@στη θα σε σκοτώσω, θα με θυμάσαι αλήτη. Εγώ θα βάλω να σε χτυπήσουν, να σε αφήσουν παράλυτο για να με θυμάσαι". Εκείνη την ώρα δέχτηκα δύο χτυπήματα από πίσω στο κεφάλι από άγνωστους...Ακόμη φίλαθλοι έσπασαν τα τζάμια των αποδυτηρίων και μας έφτυσαν. Οι αστυνομικοί ήταν αδύνατο να μας προστατέψουν στην υπόγεια στοά μέχρι να φτάσουμε στα αποδυτήρια».

Το πρωί της επόμενης μέρας, άγνωστοι κατέστρεψαν το μαγαζί του Γιώργου Σπανέα στον Άγιο Δημήτριο.

Ο Στράτος Γιδόπουλος μετά τη λήξη δήλωσε στις κάμερες: «Ο Σπανέας είναι εγκληματίας. Να του πάρουν το λαιμό. Δεν κάνει για διαιτητής, για άλλες δουλειές είναι. Ο Πανιώνιος κέρδισε σήμερα. Πανιώνιος - Σπανέας 3-1, Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-0. Αυτός ο χτικιάρης είναι πιο δυνατός από εμάς».

Δείτε το video...

Σαν σήμερα: Το ανύπαρκτο πέναλτι του Σπανέα στον Παναθηναϊκό (vid)