MENU

Πολύ δύσκολα θα διαγραφεί από τη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού, όσα χρόνια και αν περάσουν, η 10η Δεκεμβρίου του 2003. Ακόμα και οι ίδιοι να θέλουν να την ξεχάσουν δεν θα τους αφήσουν οι εγχώριοι αντίπαλοι τους.

Η συντριβή με 7-0 από τη Γιουβέντους είναι η μεγαλύτερη ήττα των ερυθρόλευκων στα ευρωπαϊκά γήπεδα και τότε ήταν το μεγαλύτερο σκορ ήττας σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μερικά χρόνια αργότερα το ρεκόρ έσπασε η Λίβερπουλ στις 6 Νοεμβρίου 2007 απέναντι στη Μπεσίκτας νικώντας την με 8-0 στο Άνφιλντ.

Ο Ολυμπιακός του Όλεγκ Προτάσοφ έζησε την πιο εφιαλτική βραδιά στην ιστορία του συλλόγου με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να αρχίζει να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του από το πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Τρεζεγκέ στο 14' και συνέχισε ο Μίκολι στο 19΄ για να κάνει και πάλι ο Γάλλος το 3-0 στο 25'. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 4-0 χάρη στον Μαρέσκα (28').

Όλοι πίστευαν πως η Κυρία θα κατεβάσει ταχύτητα, αλλά μάταια. Ο Ντι Βάιο σημείωσε το 5-0 στο 62΄ και ο Ντελ Πιέρο αύξησε το δείκτη του σκορ στο 67'. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε με κεφαλιά ο Ζαλαγέτα στο 79'.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε τελευταίος στον 4ο όμιλο με 4 μόλις βαθμούς, πίσω από τις Γαλατασαράι (7), Ρεάλ Σοσιεδάδ (9) και Γιουβέντους (13).

Φυσικά τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου αντικατόπτριζαν την μαύρη νύχτα του Ολυμπιακού...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γιουβέντους (Λίπι): Κιμέντι, Μοντέρο, Τούντορ, Πεσότο, Ιουλιάνο (84' Ζαμπρότα), Μπιριντέλι, Κόντε, Μαρέσκα, Μίκολι (66' Ντελ Πιέρο), Ζαλαγέτα, Τρεζεγκέ (58' Ντι Βάιο)

Ολυμπιακός (Προτάσοφ): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης (68' Γ.Χ. Γεωργιάδης), Κωστούλας, Πάντος, Καφές (61' Γκώνιας), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Τζιοβάνι (77' Νινιάδης)

Σαν σήμερα: Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7-0 (vid & pics)