MENU

Σαν σήμερα, τη σεζόν 1997/98, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αγγλία προκειμένου να αντιμετωπίσει την ισχυρή Άρσεναλ στη ρεβάνς της Τούμπας στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου UEFA, όπου ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 1-0.

Οι "ασπρόμαυροι", υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη και με 3.000 και πλέον οπαδούς στο πλευρό του στο... κατάμεστο Χάιμπουρι (37.982 διατέθηκαν εισιτήρια στην αναμέτρηση), είχε ως στόχο το... θαύμα, απέναντι σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλε το ρυθμό της και στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης έφτασε στο γκολ με τον Ντενίς Μπέργκαμπ να κάνει το 1-0 βάζοντας... φωτιά στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Δικέφαλος στάθηκε στο ύψος του, έδειξε καλό πρόσωπο στην άμυνα, με τους “κανονιέριδες” να μη μπορούν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Όπως όλα έδειχναν, το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, βρίσκοντας ψυχικά αποθέματα. Ο Ζήσης Βρύζας στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε φοβερή κίνηση έξω από την περιοχή, σούταρε με το αριστερό και έστειλε στα... ουράνια τους φιλάθλους του Δικεφάλου, γράφοντας μία... χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Η εικόνα και το... κατόρθωμα των "ασπρόμαυρων" έκανε τον Αρσέν Βενγκέρ να λέει μετά το ματς: «Θα χρειαστώ κάποιες ώρες για να αναλύσω τι έγινε. Ηταν κάτι απρόβλεπτο. Ισως έπρεπε να μελετήσουμε καλύτερα ποιος είναι αυτός ο ΠΑΟΚ».

Την επόμενη ημέρα η αγγλική εφημερίδα «Sun» αποτύπωσε τον αποκλεισμό από τον Δικέφαλο με τρεις λέξεις στον τίτλο τους:«Zisis, the end...»... Μετά από λίγους μήνες η Άρσεναλ πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ στην Αγγλία.

Δείτε τα στιγμιότυπα της επικής πρόκρισης του ΠΑΟΚ:

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ (86' Ανελκά), Πετί.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελλής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης.

Όταν ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι (pics & vid)