MENU

Το πρωινό της 12ης Μαϊου του 2015 ήταν διαφορετικό για τη Θεσσαλονίκη. Ήταν γνωστό πως εκείνη η ημέρα θα φάνταζε στο μέλλον ορόσημο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Δεν αφορούσε κάποιον τίτλο αλλά κατά κάποιον τρόπο έμοιαζε πως ο ΠΑΟΚ κατακτά το "αύριο" του συλλόγου, θέτει τις πιο γερές βάσεις επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο κάνει κίνηση - ματ, δυο χρόνια περίπου μετά την έλευσή του.

Στην 26ης Οκτωβρίου 35 παρατηρείται από το πρωί έντονη κινητικότητα. Η είδηση κυκλοφορεί αρκετές ημέρες πιο πριν. Ο Ιβάν Σαββίδης θα σφραγίσει με την παρουσία του τη νέα εποχή του ΠΑΟΚ. Οι κάμερες στήνονται κατά σειρά έξω από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και όσο περνάει η ώρα οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το γεγονός πληθαίνουν.

Αναμφίβολα πρόκειται για την είδηση της ημέρας. Για τον ΠΑΟΚ βέβαια εκείνη η ημέρα σημαίνει πολλά περισσότερα, μπορεί και... αναπνέει πλέον ελεύθερα, μπορεί και κομπάζει πλέον πως είναι είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της!

Λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και έχοντας στο πλευρό του την Μαρία Γκοντσάρεβα ανεβαίνει στο δεύτερο όροφο της Εφορίας Θεσσαλονίκης, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην εξόφληση του χρέους. Ο ΠΑΟΚ καταθέτει διατραπεζικά ποσό 10,4 εκατ. ευρώ, όσο και το πρωτογενές σύνολο του χρέους της ΠΑΕ και παράλληλα τακτοποιεί εφάπαξ και ένα χρέος 400.000 ευρώ από τις οφειλές.

Μάλιστα η αποπληρωμή δεν έγινε με χρήση επιταγής, αλλά με κατάθεση ολόκληρου του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου.

Περίπου μισή ώρα μετά την άφιξή του, ο Ιβάν Σαββίδης κατεβαίνει με το χαμόγελο στα χείλη. Η... πολιορκία του Τύπου για μια δήλωση είναι αναμενόμενη. Και εκείνος δεν χαλάει χατίρια και αστειευόμενος στις πρώτες του τοποθετήσεις... πετάει την ατάκα της χρονιάς: "Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ".

Ο ισχυρός επιχειρηματίας εξηγεί τη φιλοσοφία του, δίνει το στίγμα των σκέψεων του και "σκιαγραφεί" έναν ισχυρό και μεγάλο ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα:

«Μόλις δώσαμε στην εφορία τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταβολή των χρημάτων. Πληρώσαμε 10.886.000 ευρώ και με αυτό τελειώσαμε το θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πίστευαν, αλλά και τους δύσπιστους. Ο ΠΑΟΚ είναι σωστός απέναντι στην πολιτεία και τους δανειστές του. Τελειώσαμε αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον σύλλογο από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα-βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι ευτυχισμένος που θα μπορώ ενεργητικά να αρχίσω να υλοποιώ τις σκέψεις μου. Αυτό για μένα ήταν θέμα αρχής.

Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά».

Λίγα λεπτά αργότερα, η επίσημη ανακοίνωση της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ... κουμπώνει απόλυτα πάνω στον άνθρωπο που αναπτέρωσε τις ελπίδες ενός συλλόγου και ενός λαού, πάνω στον άνθρωπο που είχε περάσει αποδεδειγμένα πλέον από τα λόγια στις πράξεις:

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά». Σήμερα 12 Μαΐου 2015 γράφτηκε μια από τις σπουδαιότερες μέρες στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο βραχνάς των χρεών αποτελεί οριστικά παρελθόν! Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε σήμερα την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία...

Το ακριβότερο... τσάι στην ιστορία του ΠΑΟΚ
EVENTS