MENU

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Ιανουαρίου του 1976, όταν ο ΠΑΟΚ πατούσε τον ανήμπορο Ολυμπιακό μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης με το εμφατικό 4-0, εκτοξεύοντας την προειδοποιητική βολή για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, που ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα.

Ο...υπερηχητικός ΠΑΟΚ του σπουδαίου, Γκιούλα Λόραντ, σταμάτησε στα τέσσερα γκολ, πετυχαίνοντας την ευρύτερη νίκη επί των «ερυθρόλευκων», τιμωρώντας τους για την διάχυτη υπεροψία τους.

Το χορό των τερμάτων άνοιξε ο Χρήστος Τερζανίδης στο 24', που νίκησε με δυνατό συρτό σουτ τον Κελεσίδη, κατόπιν της έξοχης συνεργασίας των Κερμανίδη, Σαράφη και Κούδα.

Τη σκυτάλη έλαβε ο διαβόητος Γιώργος Κούδας, που πλάσαρε δις με υποδειγματικό τρόπο τον γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» στο 52' και το 59'.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Νέτο Γκουερίνο, που είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, κάνοντας άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων με μια από τις γνωστές του επελάσεις από τα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 74'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κελεσίδης, Λιόλιος, Γλέζος, Σιώκος, Αγγελής (46΄ Κυράστας), Βασιλόπουλος (74΄ Σταυρόπουλος), Καραβίτης, Συνετόπουλος, Λοσάντα, Κρητικόπουλος, Γαλάκος

ΠΑΟΚ: Φορτούλα, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης (71΄ Γκουερίνο), Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης (78΄ Ορφανός), Τερζανίδης

Όταν ο ΠΑΟΚ «ισοπέδωσε» με 4-0 τον Ολυμπιακό με... παράσταση τίτλου! (vid)