MENU

Το 2011 ο Ολυμπιακός επέστρεφε στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από ένα χρόνο απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη σεζόν ωστόσο, να ξεκινά με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την αρμάδα του άρτι επιστρέψαντος, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Συγκεκριμένα οι διαδοχικές ήττες από Μαρσείγ (εντός) και Άρσεναλ (εκτός), σε συνάρτηση με τα δύο επερχόμενα ματς επί της ισχυρότατης Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ, προμήνυαν ένα μεγαλοπρεπές ναυάγιο.

Οι δυσοίωνες εικασίες πάντως, ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν επί του πρακτέου, με τον… Θρύλο να κάνει την εμφάνισή του, αρχής γενομένης από το ματς στο Καραϊσκάκης στις 19 Οκτωβρίου του 2011, πατώντας τους εν ενεργεία πρωταθλητές Γερμανίας.

Οι Πειραιώτες ορμώμενοι από την μοναδική ατμόσφαιρα και αύρα του γηπέδου τους, έσφιξαν τον κλοιό γύρω από τους Γερμανούς, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ μόλις στο 8’ χάριν σε κεφαλιά του Χολέμπας.

Η ισοφάριση του ανερχόμενου ακόμη Λεβαντόφσκι στο 26’, μάλλον γυάλισε ακόμη περισσότερο το μάτι των γηπεδούχων, με τη θάλασσα του Πειραιά να παρασύρει σε βαθιά νερά τους Βεστφαλούς, πρώτα με το γκολ του Τζιμπούρ στο 40’ και ακολούθως με αυτό του Μοντέστο στο 78’.

Η πρώτη σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά του Ολυμπιακού από την ανάληψη των ηνίων από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ακολουθήθηκε και από το πρώτο μεγάλο διπλό στη διοργάνωση επί των ημερών του απέναντι στην Μαρσέιγ, ενώ η αξιοπρεπέστατη παρουσία των «ερυθρολεύκων» έκλεισε με μια ακόμη... ξεγυρισμένη τριάρα επί της αδιάφορης Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική.

Τελικά η Ντόρτμουντ δεν έκανε το χατίρι στην ομάδα του Βαλβέρδε, χάνοντας από τους Μασσαλούς με 3-2 την τελευταία αγωνιστική, αν και είχε προηγηθεί με 2-0, και στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Μιραλάς (91' Φετφατζίδης), Χολέβας, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ (87' Πάντελιτς)

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντεφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν (56' Λάιτνερ), Γκέτσε, Καγκάβα (66' Μπλαζικόβσκι), Πέρισιτς, Λεβαντόβσκι (82' Γκρόσκροϊτζ)

http://www.youtube.com/embed/HH2uPG-Afgg?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Όταν η Ντόρτμουντ υποκλίθηκε στον... Θρύλο! (pics & vids)