MENU

Μετά και την κατάκτηση της κορυφής, στη Θεσσαλονίκη το 2000, ο πύχης είχε ανεβεί για την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Η ευρωπαϊκή σεζόν του τριφυλλιού ξεκίνησε απέναντι σε δυνατές ομάδες στους ομίλους όπως η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να περάσει ωστόσο πρώτος από τον όμιλο και βρέθηκε εν μέσω εμφυλίων!

Η επόμενη φάση της Ευρωλίγκα επεφύλασσε έναν όμιλο με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Ολύμπια Λουμπλιάνας. Αν και η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν ξεκίνησε με το δεξί καθως έχασε από τον Ολυμπιακό, ωστόσο το «ντεμαράζ» των τελευταίων αγωνιστικών και τη νίκη επί της Ολύμπια στη Λιουμπλιάνα τον έστειλε στο Final4.

Από τις τέσσερις ομάδες της τελικής φάσης, το τριφύλλι ήταν το μεγάλο... αουτσάιντερ καθώς κανείς δεν έδινε μεγάλες πιθανότητες στην ομάδα του Ζοτς  να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ από την οποία είχε ηττηθεί μία χρονιά πριν στον τελικό της Σουπρολίγκας. Ο Παναθηναϊκός με ηγέτη και οδηγητή τον Μποντίρογκα των 26 πόντων έριξε στο «καναβάτσο» τους Ισραηλινούς των Χάφμαν και Πάρκερ και πέρασε πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Κίντερ Μπολόνια.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-75 (44-44)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11, Καλαϊτζής 2, Ρότζερς 5, Μουλαομέροβιτς 6, Μποντιρόγκα 26, Μίντλετον 15, Κουτλουάι 9, Παπαδόπουλος 9, Σάντσεθ

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Χένεφελντ, Σαρπ 3, Χάφμαν 16, Πάρκερ 11, Σέλεφ 8, Μπέρσταϊν 18, Τσούρτσιτς 3, ΜακΝτόναλντ 11, Μπεσόκ 5

Το «Παλαμαλαγκούτι» έσφυζε από από οπαδούς της Ιταλικής ομάδας, η οποία ήταν ξεκάθαρα το φαβορί της αναμέτρησης. Κάτι που φρόντισε να επιβεβαιώσει  πλήρως μέχρι και το πρώτο μισό του αγώνα που βρέθηκε να προηγείται με 8 πόντους (48-40). Ο Παναθηναϊκός όμως με τον Κουτλουάι (22π.) και τον Μποντίρογκα (21π.) κατάφερε να γυρίσει το ματς, να πάρει τη νίκη και να αφήσει μία όμαδα όπως η Μπολόνια των Τζινόμπιλι (27π.), Σμόντις (23π.) και Γιάριτς (11π.) να «χαζεύει»την πράσινη αρμάδα να σηκώνει το τρόπαιο στον ιταλικό ουρανό.

Κίντερ Μπολόνια-Παναθηναϊκός 83-89 (48-40)

Κίντερ Μπολόνια (Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27, Μπετσίροβιτς 4, Γκρέιντζερ 10, Φρόζινι, Άντερσεν 3, Ριγκοντό 3, Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23, Γιάριτς 11

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11, Καλαϊτζής, Ρότζερς 7, Μουλαομέροβιτς 6, Μποντιρόγκα 21, Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22, Παπαδόπουλος 12, ΣάντσεθΔείτε το βίντεο:

To πιο «πράσινο» Πάσχα! (vid+pics)