MENU

Η κουβέντα για τον… ευαγγελιστή του αθεϊσμού Άγγλο Ρίτσαρντ Ντόκινς, ένα σταρ στο είδος του με θαυμαστές και παγκόσμιο ακροατήριο, με την ευκαιρία της γέννησής του, σα σήμερα 26 Μαρτίου, το 1941, στην αποικιοκρατούμενη Κένυα.

Ο Clinton Richard Dawkins έγινε γνωστός πριν 40 χρόνια, το 1976 όταν εκδόθηκε το βιβλίο του «Το Εγωιστικό Γονίδιο» και έγινε μπεστ σέλερ. Αφού έγραψε κι άλλα βιβλία έδωσε τα ρέστα του το 2006 με το «Η Περί Θεού Αυταπάτη». Αυτό ακριβώς εννοεί, ότι είναι παραμύθι η δημιουργία του κόσμου από κάποιον Θεό, από κάποια ανώτερη δύναμη, που είχε τέτοιο σκοπό, και ότι η πίστη στον Θεό είναι μια ψευδαίσθηση. Τέλος πάντων δεν χρειάζεται κανείς να είναι καλός χριστιανός, καλός βουδιστής για να είναι ηθικός.

Ο Ντόκινς ήρθε στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια και με την ευκαιρία των 1.600 χρόνων από τη δολοφονία της Υπατίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μίλησε στην Τεχνόπολη και αποθεώθηκε. Το αποκαλούμενο «Ροτβάιλερ του Δαρβίνου», ο επιστήμων που δεν δέχεται ότι υπάρχει σχέση και λογική της επιστήμης από τη μιά και από την άλλη με τη θρησκεία.

Ο Ντόκινς, ο πάπας της αθείας, στα 26 του ήταν καθηγητής πανεπιστημίου, λάτρευε τον Έλβις Πρίσλεϋ και δεν έχανε διαδήλωση κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Σήμερα είναι ένας γκουρού που μιλάει για τα εγκλήματα της θρησκείας και την ανυπαρξία του Θεού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω από τα χαμόγελα της Μαρί κρύβεται ένα δράμα

Ο Πάπας του αθεϊσμού