MENU

Το παιχνίδι αυτό σημάδεψε την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο «αιωνίων» αντιπάλων του ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί με 1-2 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερου οιωνούς για τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε στο 26ο λεπτό με τον άλλοτε «ερυθρόλευκο» Γιώργο Καπουράνη έπειτα από λάθος του Κυριάκου Τοχούρογλου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Αλεξανδρή, ενώ ο Καλιτζάκης στο 59ο λεπτό με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μάλλον πρόωρα την πρόκριση.

Ο Δώνης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 71ο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να δώσει χαρακτήρα θρίλερ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ. Στο 85ο λεπτό ο διαιτητής Νικάκης δε δίνει πέναλτι σε ανατροπή του Γεωργιάδη ενώ τρία λεπτά αργότερα καταλογίζει την παράβαση σε μαρκάρισμα του Καραταΐδη πάνω στον Δώνη.

Ο Βαζέχα αναλαμβάνει την εκτέλεση και είναι ψύχραιμος δίνοντας το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό που κρατάει πλέον την πρόκριση στα χέρια του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο διαιτητής από το Αγρίνιο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δίνει πέναλτι στον Ολυμπιακό σε ανατροπή του Ίβιτς από τον Καλιτζάκη.

Ο Αλεξανδρής εκτέλεσε το πέναλτι αλλά ο Βάντσικ όντας σε ετοιμότητα απέκρουσε και έδωσε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ με γκολ του Βαζέχα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3

Σκόρερ: 45' Αλεξανδρής, 59' Καλιτζάκης (αυτ.) - 26' Καπουράνης, 71' Δώνης, 88' Βαζέχα (πεν.)

Ίβιτς-Βάντσικ και ιστορική πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκη (vids)