MENU

Μία ιστορική νίκη πανηγύρισαν οι "κίτρινοι" σαν σήμερα, στις 27 Φεβρουαρίου 1966, απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλό τους. Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης βρήκε νικητή τον Άρη, ο οποίος μέχρι τότε, μετρούσε μόλις δύο νίκες ανεξαρτήτως έδρας επί του ΠΑΟΚ, από καταβολής Α' Εθνικής.

Σε εκείνο το παιχνίδι ωστόσο οι "κίτρινοι" ξέσπασαν κι έστησαν κανονικό "πάρτι" κόντρα στο συμπολίτη τους, τον οποίο και διέσυραν με 5-1, που μαζί με το 4-0 του 2000 (1/11/00), συνιστούν τις δύο μεγαλύτερες νίκες του Άρη επί του Δικεφάλου στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο "Χαριλάου" μπροστά σε περίπου 18.000 οπαδούς, με τους "ασπρόμαυρους" ωστόσο να χάνουν τον τερματοφύλακά τους μόλις στο 5ο λεπτό κι από τη στιγμή που δεν επιτρέπονταν ακόμη οι αλλαγές, όχι μόνο συνέχισαν με δέκα παίκτες, αλλά είχαν κάτω από τα γκολπόστ τους και τον αμυντικό Τάτση για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και βρήκαν δίχτυα πέντε φορές με τους Αλεξιάδη και Ψηφίδη να διαμορφώνουν το 2-0 του πρώτου μέρους. Στη συνέχεια μείωσε ο Κούδας με πέναλτι, αλλά πέντε λεπτά αργότερα (65') ήταν σειρά του Χατζηκώστα να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 3-1.

Τα άλλα δύο τέρματα του Άρη σημείωσε ο "τάπας", όπως ήταν το προσωνύμιο του Συρόπουλου, ο οποίος σκόραρε στο 69' και στο 75'. Αξίζει να σημειώσουμε ότι διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Όμσεν από τη Δυτική Γερμανία.

Θυμηθείτε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Χρηστίδης, Καμπουρλάζος, Γριμπελάκος, Ναλμπάντης, Σεμερτζής, Ψηφίδης, Κωνσταντινίδης, Χατζηκώστας, Αλεξιάδης, Δεμίρης, Συρόπουλος

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Νικολαϊδης, Λέανδρος, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης

Η μεγαλύτερη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ