MENU

Στις 2 Δεκεμβρίου του 1995 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν στο Στάδιο Καραϊσκάκη τον Παναθηναϊκό για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος όντας αήττητος και στην 3η θέση, όντας έναν βαθμό πίσω από τους «πράσινους» και τρεις πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι εκείνο το σημείο ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα από τις 18 της Α' Εθνικής, καθώς μετρούσαν 7 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Το «τριφύλλι» που βρισκόταν στη 2η θέση είχε 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα και ήθελε να αποδράσει από το Φάληρο με το «διπλό» για να πάρει διαφορά 4 βαθμών από τον «αιώνιο αντίπαλό» του και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την Ένωση.

Στο 1ο ημίχρονο δεν μπήκε κάποιο γκολ με το ντέρμπι να περιορίζεται στις σκληρές μάχες ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Νωρίς στο 2ο μέρος όμως, και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι άνοιξε το σκορ (0-1) με συρτό σουτ εκμεταλλευόμενος το λάθος διώξιμο της μπάλας από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Η χαρά του «πράσινου» γκολ κράτησε ελάχιστα, καθώς στο 59' ο Βασίλης Καραπιάλης ισοφάρισε σε 1-1 από κοντά έπειτα από μια καραμπόλα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ λίγο αργότερα (61') έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή του σκορ, αλλά Σκαρτάδος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Βάντσικ από την άσπρη βούλα του πέναλτι, στο οποίο είχε υποπέσει ο Χριστοδούλοου πάνω στον Γκώνια.

Στη συνέχεια, κι ενώ όλα έδειχναν πως οδεύαμε στην ισοπαλία, μία έξυπνη και γρήγορη κίνηση του Καπουράνη στο 90', ο οποίος συνδυάστηκε άψογα στο 1-2 με τον Μπορέλι, έφερε το γκολ το οποίο έβαψε «πράσινο» το «αιώνιο ντέρμπι»!

Να τονίσουμε ότι σε εκείνο το παιχνίδι, είχε αγωνιστεί σε όλη τη διάρκειά του ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού», Μαρίνος Ουζουνίδης.

Τέλος, για να καταλάβει κάποιος την αξία της νίκης των «πρασίνων», αυτό ήταν το τελευταίο διπλό στην έδρα του Ολυμπιακού, μέχρι τις 4 Μαρτίου του 2007 με το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου, επίσης στα τελευταία λεπτά του αγώνα (89'), με το επόμενο -και τελευταίο- διπλό του «τριφυλλιού να είναι το προ τριετίας (2 Μαρτίου 2014) 0-3.

Ολυμπιακός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Στρακόσια, Κρεμενλίεφ, Καλατζής, Καραταϊδης, Σκαρτάδος, Πασσαλής (82’ Γεωργάτος), Αμανατίδης (61’ Μαρινάκης), Καραπιάλης, Αλεξανδρής (55’ Γκώνιας), Γιουσκόβιακ, Ίβιτς

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Γ.Σ.. Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Μπορέλι (90’ Γκούμας), Καπουράνης, Μαραγκός, Βαζέχα (59’ Χριστοδούλου), Δώνης (79’ Λαγωνικάκης)

Σαν σήμερα: Όταν Μπορέλι και Καπουράνης άλωσαν το Καραϊσκάκη (pics, vid)