MENU

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997 ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία αποκλείωντας την Άρσεναλ του Μπέργκαμπ, του Ράιτ του Όφερμαρς, του Βιεϊρά και του Πετί!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέσπασε ισοπαλία 1-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου παιχνιδιού στην Τούμπα με 1-0 (σ.σ. με γκολ του Φραντζέσκου), πήρε την τεράστια πρόκριση για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Παρά τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, η κοινή γνώμη δεν έδινε καμία ελπίδα πρόκρισης στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έναντι στο μεγαθήριο της Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Το σχετικά γρήγορο γκολ του Μπέργκαμπ (23') φάνηκε να τους δικαιώνει, όμως λίγο πριν το τέλος (87') ο 23χρονος -τότε- Ζήσης Βρύζας έριξε στο καναβάτσο τους «κανονιέρηδες», όταν με ωραία κίνηση και σουτ νίκησε τον Σίμαν, διαμορφώνοντας το 1-1 που χάρισε την πρόκριση στους «ασπρόμαυρους».

Φυσικά, ο Λευκός Πύργος και γενικά οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είχαν γεμίσει με φίλους του ΠΑΟΚ που βγήκαν να γιορτάσουν την τεράστια πρόκριση επί της αγγλικής ομάδας, μία στιγμή που θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

Ο ΠΑΟΚ στον 2ο γύρο βρήκε απέναντί του την Ατλέτικο Μαδρίτης, από την οποία ηττήθηκε με 5-2 στο Βιθέντε Καλντερόν, και έφερε ισοπαλία 4-4 στην Τούμπα.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Μπουλντ, Άνταμς, Γουίντερμπερν, Πετί, Βιεϊρά, Πάρλουρ (86' Πάρλουρ), Όφερμαρς (74' Πλατ), Μπέργκαμπ, Ράιτ

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μικόπουλος, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος) , Ζαφειρίου, Ζαγοράκης (33' Σιδηρόπουλος), Φραντζέσκος (90' Ζουμπούλης), Βρύζας, Τουρσουνίδης, Νάγκμπε, Βελλής

Σαν σήμερα: Η τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ με την Άρσεναλ! (pics, vid)