MENU

Μιλάμε, και το εννοώ πέρα για πέρα, για το απόλυτο κατάντημα. Να βάλουν στο ημερολόγιο, ειδική ημέρα αφιερωμένη στην Γυναίκα.

Δεν υπάρχει, ρε, ζωή στον πλανήτη χωρίς την γυναίκα. Αν ο αρχιμαλάκας ο άνθρωπος, ο πολιτισμένος άνθρωπος, έφτιαξε ιδεολογίες και φιλοσοφίες, θρησκείες και πολιτεύματα, για να μου πει ότι έχει αξία η ζωή, τότε θα πρέπει να στήσει σε επίπεδο θεότητος την Γυναίκα. Κι όχι να την αντιμετωπίζει σαν... όλα τα άλλα που... τιμάει και θυμάται μία ημέρα το χρόνο.

Ε, σου λένε οι έμποροι, πιο πονηροί είναι αυτοί του παπαδαριού; Κάθε ημέρα, κάποιον άγιο, όσιο, μάρτυρα της θρησκείας, τον γιορτάζουν. Και επειδή έχουν μαζευτεί πολλοί, τη φορτώνουν αναγκαστικά την κάθε ημέρα με δυο-τρεις αγίους και βοηθούς αγίων. Το ίδιο κόλπο κάνουν και οι άρχοντες της οικονομίας.

Για να βοηθήσουν τον καταναλωτισμό. Ημέρα των λουλουδιών, του έιτζ, της αντικαπνιστικής εκστρατείας, της Μητέρας, του Παιδιού, της Αιμοδοσίας, όλο και κάτι έχουν βρει για να κινείται το χρήμα. Να ξοδεύεται. Να αλλάζει τσέπες.

Εντάξει, αλλά όχι ίσα και όμοια μ' όλα και η Γυναίκα. Εγώ την λατρεύω την γυναίκα κάθε ημέρα. Την γιορτάζω κάθε ημέρα. Κι αν είναι δυνατόν να την χαιρόμουν σαν άνδρας, κάθε ημέρα.

Και θα έρθεις να μου πεις, ότι σαν άνδρας, σαν άνθρωπος, την έχω ξεχασμένη και μου φτιάχνεις ΜΙΑ ημέρα για πάρτη της, για να την... θυμηθώ. Ποια; Την πηγή της ζωής. Το άλας της ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θλιμένες πουτάνες της ζωής μου

Κάθε μέρα χαίρεσαι την γυναίκα