MENU

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2012 ήταν η τελευταία φορά που οι «κανονιέρηδες» αγωνίστηκαν σε ελληνικό έδαφος με τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά και η 3η ήττα τους σε ισάριθμες επισκέψεις στο φαληρικό γήπεδο.

Και τις τρεις φορές η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση και έπαιζε σχετικά «αδιάφορη», αλλά η 4η της επίσκεψη, την ερχόμενη Τετάρτη (9/12) είναι «do or die».

Στο παιχνίδι προ 3ετίας οι Λονδρέζοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 38ο λεπτό με τον Ροσίτσκι. Στο 2ο ημίχρονο όμως οι παίκτες του Ζαρντίμ μπήκαν με άλλο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ.

Στο 64' ο Μανιάτης -που ήταν εκτεθειμένος- ισοφάρισε σε 1-1 ξεσπώντας σε έντονους πανηγυρισμούς.

Εννιά λεπτά αργότερα (73') ο Μήτρογλου, που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, με ένα εκπληκτικό σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Σέζνι κι έγραψε το τελικό 2-1.

Ο Ολυμπιακός με τρεις νίκες (δύο απέναντι στη Μονπελιέ και αυτή κόντρα στην Άρσεναλ) τερμάτισε 3ος με 9 βαθμούς και συνέχισε στο Europa League, όπου έχασε και τα δύο παιχνίδια από τη Λεβάντε (3-0 εκτός και 0-1 εντός).

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Ντιακιτέ, Φέισα (60' Φουστέρ), Μασάδο, Γκρέκο, Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα)

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σέζνι, Τζένκινσον, Βερμάελεν, Σκιλασί, Κοκλέν, Ροσίτσκι (46' Αρσάβιν), Μιντ (83' Άνγκα), Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Ζερβίνιο, Σαμάκ

http://www.youtube.com/embed/z2wm51XPw54
Η τελευταία επίσκεψη της Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (pics & vid)