MENU

Έπασχε το ελληνικό θέατρο από ωραίους αλλά και ταλαντούχους. Από γόηδες δυναμικούς και αστραφτερούς. Όταν πρωτοβγήκε στο σανίδι, σε ηλικία 21 χρονών ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Αιμίλιος Χουρμούζιος, προσωπικότητα της κριτικής, έγραψε στην “Καθημερινή”: “Παρουσίαστε όπλα! Επιτέλους, ένας εραστής στο θέατρο”.

Σεμνό παιδί ο Αλεξανδράκης, χαμηλών τόνων στην προσωπική του ζωή, όμως στον ερωτικό τομέα ανεξάντλητος. Άπαικτος. Οι περιπέτειές του με τις εφήμερες γνωριμίες θα άξιζε να συμπεριληφθούν σε βιβλίο. Η Νόνικα Γαληνέα έλεγε ότι το αυτοκίνητο του Αλέκου μετατρεπόταν σε κρεββάτι. Πέθανε από καρκίνο σα σήμερα, στις 8 Νοεμβρίου, το 2005.

Στα 15 του χρόνια ήταν στην εθνική ομάδα ξιφασκίας. Προοριζότανε για αξιωματικός του Ναυτικού. Πρωτοεμφανίστηκε το 1949 στο θέατρο, αλλά και στο σινεμά, έπαιξε σε 75 ταινίες.

Πολυεθνικός γαμπρός ο Αλεξανδράκης. Στο Σουδάν γνώρισε την γυναίκα που παντρεύτηκε, πρώτος γάμος. Ο δεύτερος γάμος με Γαλλίδα, ο τρίτος με την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη και ο τέταρτος με μια Ελβετίδα. Ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, αριστερός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας κύκνος στη λίμνη της παγκόσμιας μουσικής

Το αυτοκίνητο του γινόταν κρεβάτι