MENU

Στις 25 Οκτωβρίου του 2000, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονταν για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τις «νυχτερίδες», και με νίκη θα αύξαναν κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Όπως και έγινε, η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και υποχρέωσε τη Βαλένθια στην πρώτη της ήττα (1-0) στη διοργάνωση εκείνης της χρονιάς, μία βδομάδα μάλιστα μετά το διπλό των Ισπανών στο «Ζερλάν» απέναντι στη Λυών με 1-2.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να απειλήσουν τους Ισπανούς. Κάτι που κατάφεραν στο δεύτερο μέρος, όταν ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τους Γιαννακόπουλο και Αλεξανδρή.

Ο πρώτος ήταν αυτός που έδωσε πνοή στη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, καθώς επίσης κέρδισε και το πέναλτι από τον Ντεσάν στο 64ο λεπτό.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο... συνήθης ύποπτος Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος -ως συνήθως- δεν αστόχησε και χάρισε το υπεροπολύτιμο τρίποντο στους Πειραιώτες.

Η αξία της νίκης του Ολυμπιακού ήταν διπλή. Πρώτον γιατί κρατήθηκε ολοζώνταντος στο κυνήγι της πρόκρισης στη Β' φάση των ομίλων, και δεύτερον γιατί ήρθε απέναντι στη φιναλίστ της προηγούμενης αλλά και εκείνης της χρονιάς!

Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά δεν τα κατάφεραν, καθώς ηττήθηκαν με 1-0 από τη Λυών (σ.σ. η διαιτησία έβαλε το χεράκι της σε μεγάλο βαθμό) στο τελευταίο ματς του ομίλου που έκρινε την πρόκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ολυμπιακός (Μαντζουράκης): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Λουτσιάνο (59' Αλεξανδρής), Χούτος (74' Ανατολάκης), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Γεωργάτος (59' Γιαννακόπουλος), Κόντης

Βαλένθια (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Κανιθάρες, Πελεγκρίνο, Ντεσάν, Τζούκιτς, Ντιέγκο Λόπες (66' Κάριου), Ανγκούλο, Βιθέντε, Καρμπόνι, Ρομέρο (80' Ανγκλομά), Αλμπέλδα (49' Άσπας), Γεράρδο

Η Βαλένθια εκείνης της διετίας (1999-2001) ήταν από τις καλύτερες ομάδες που είχαν ποτέ οι «νυχτερίδες», αλλά δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, καθώς απέναντί τους τη μία χρονιά βρήκαν την Ρεάλ του Ραούλ και του Μοριέντες στον τελικό του 2000 στο Παρίσι (3-0) και τον... Καν στα πέναλτι με την Μπάγερν το 2001 στο Μιλάνο.

Να σημειώσουμε πως οι «νυχτερίδες» την ίδια χρονιά (2000-01) αντιμετώπισαν και τον Παναθηναϊκό, στη Β' φάση των ομίλων.

Η μεγάλη νίκη απέναντι στη φιναλίστ Βαλένθια! (pics & vid)