MENU

Προπονητής του νταμπλ με πρόεδρο τον πιο σπουδαίο στην μεταπολεμική Ιστορία της ομάδας, τον Λουκά Μπάρλο, ο Γιουγκοσλάβος Τσαϊκόφσκι που δούλευε στην Γερμανία.

Να το πούμε. Ο “Τσικ” βρήκε έτοιμη τη δουλειά του Φάντροκ, που τον είχε απολύσει ο Μπάρλος. Ο Τσεχοολλανδός πόνταρε στην προετοιμασία της ομάδας και στη δουλειά του συνόλου. Ο Τσαϊκόφσκυ, πονηρός, άλλη σχολή, καμμία σχέση με τον “αθλητικό” προπονητή Φράντισεκ Φάντροκ, ποντάριζε στην προσωπική αξία του ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Μετά τον Φάντροκ και αφού για κάποια ματς στον πάγκο κάθισε ο Σταματιάδης, έρχεται ο Τσαϊκόφσκυ, ο οποίος απολύθηκε κι αυτός μετά το νταμπλ(!) από τον Μπάρλο, που πέθανε σα σήμερα, 20 Οκτωβρίου, το 1999.

Μετά τον Τσικ ο Μπάρλος ήθελε να φέρει προπονητή τον Αργεντίνο, πολιτογραφημένο Ισπανό, Ντι Στεφάνο, τον “Λένιν” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που τότε ήταν στην Αργεντινή, μέρες μουντιάλ 1978.

Ο Ντι Στεφάνο αρνείται την πρόταση και ο Γιάννης Διακογιάννης, που βρισκόταν τότε στην Αργεντινή, για να μεταδώσει τα παιχνίδια για την κρατική τηλεόραση, λέει στον Μπάρλο: “Γιατί δεν παίρνεις τον Πούσκας;”.

Έτσι, ο επί Ουέμπλεϋ πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και συμπαίκτης του Ντι Στεφάνο στην Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στην ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Μπάγεβιτς εκβίασε την ΑΕΚ

Αντί του Ντι Στέφανο στην ΑΕΚ ο Πούσκας