MENU

Προκάλεσε αίσθηση την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω πλημμυρισμένου Κάμπου, φόνων εν ψυχρώ σε Λούτσα και Πειραιά και προεκλογικής εκστρατείας Κασσελάκη, η αποκάλυψη μουμιοποιημένων εξωγήινων στο Μεξικό. Η NASA επιλήφθηκε του θέματος και αναφερόμενη σε θεάσεις αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων είπε: «Τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα, που έχουν αναφερθεί έχουν εξηγηθεί. Ελάχιστα δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα». Αυτά είπαν οι ειδικοί και είναι καλό να θυμηθούμε τι συνέβη μια μέρα σαν σήμερα στους ουρανούς του Ιράν.

Μια μέρα σαν σήμερα λοιπόν, 1στις 9 Σεπτεμβρίου του 1976, κάτι ασυνήθιστο συνέβη στον ουρανό της Τεχεράνης. Περασμένα μεσάνυχτα και το σκοτάδι είχε απλωθεί στην πρωτεύουσα της Περσίας, που τώρα την έλεγαν Ιράν… Τέσσερις άνθρωποι που συνήθιζαν, αντί να κοιτάζουν τη δουλειά τους, να παρακολουθούν τον ουρανό, εντόπισαν ένα ασυνήθιστα φωτεινό αντικείμενο να ταξιδεύει πάνω από την πόλη τους· ειδοποίησαν τους υπεύθυνους.

Μέσα σε λίγα λεπτα, ο υποσμηναγός Γιαντί Ναζερί της Αυτοκρατορικής Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένας αξιωματικός – πυροβολητής χωμένος στο πίσω κάθισμα ένός αεροσκάφους F-4 Phantom II, απογειώνονταν για αναχάιτηση. 

Πέταξαν για λίγα λεπτά κι όταν πλησίασαν το Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο θορυβήθηκαν όταν παρατήρησαν, ότι τα όργανα πτήσης του αεροπλάνου είχαν σταματήσει να λειτουργούν! Ο πιλότος επέστρεψε γρήγορα στη βάση του και μόνον όταν έφτασε ξανά πάνω από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης είδε τα όργανα του πολεμικού αεροσκάφους να επανέρχονται! Προσγειώθηκε και τρομαγμένος ανέφερε ότι δεν ήταν δυνατή η αναχαίτιση, αφού το αεροπλάνο του πετούσε στα τυφλά!

Λίγη ώρα μετά, ο επισμηναγός Παρβίζ Τζαφαρί, διοικητής μοίρας μαζί με τον υποσμηναγό Γιαλάλ Νταμιριάν έμπαιναν σε ένα δεύτερο F-4 Phantom II για να αναχαιτίσουν το αντικείμενο. Ο Γιαφαρί εντόπισε γρήγορα στο ραντάρ ένα αεροσκάφος σε απόσταση 50 χιλιομέτρων, το μέγεθός του οποίου μπορούσε να συγκριθεί με το θηριώδες στρατιωτικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού Boeing KC-135 Stratotanker.

Καθώς πλησίασαν το άγνωστο αντικείμενο, το οποίο ο Τζαφάρι αργότερα περιέγραψε ως κάτι που: «αναβόσβηνε με έντονα κόκκινα, πράσινα, πορτοκαλί και μπλε φώτα τόσο έντονα που δεν μπορούσα να διακρίνω την άτρακτό του», το σύστημα επικοινωνίας του αεροπλάνου του κατέρρευσε.

Ο υποσμηναγός προσπάθησε να το χτυπήσει με έναν πύραυλο αέρος – αέρος AIM-9 Sidewinder, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον, αφού το σύστημα εξοπλισμού είχε μπλοκάρει κι αυτό! Οι δυο πιλότοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στη βάση τους κι αυτοί… Τα συστήματα του ιρανικού πολεμικού αεροσκάφους επανήλθαν μόνο αφού απομακρύνθηκε από το άγνωστο φωτεινό αντικείμενο.

Ο Τζαφάρι θα πει αργότερα, σαστισμένος ότι «τρόμαξε από ένα στρογγυλό φωτεινό σκάφος που βγήκε από το κύριο αντικείμενο το οποίο προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν και κατευθύνθηκε προς το μέρος μου με μεγάλη ταχύτητα, σχεδόν σαν να ήταν πύραυλος»! Κι ενώ έγινε προσπάθεια να βληθεί το περίεργο αντικείμενο ο πίνακας ελέγχου των οπλικών συστημάτων καθώς και τα συστήματα επικοινωνίας είχαν καταρρεύσει!

«Φάνηκε να επιβραδύνει και να προσγειώνεται στο έδαφος, ακτινοβολώντας ένα υψηλό έντονο φως», θα συμπληρώσει στην αναφορά του ο Σμηναγός. Την επόμενη μέρα, ο Τζαφαρί και ο Νταμιριάν πέταξαν με ελικόπτερο στην περιοχή όπου είχαν εντοπίσει ότι το «αντικείμενο» προσγειώθηκε, χωρίς όμως να βρουν το παραμικρό. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και είδαν μια έντονη λάμψη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ουδείς μπόρεσε να εξηγήσει το φαινόμενο με πειστικά επιχειρήματα. Οι ευφάνταστοι κυνηγοί UFO ήταν σίγουροι ότι εξωγήινοι είχαν κάνει τη βόλτα τους πάνω από το Ιράν, ενώ επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίων μίλησαν για αστοχίες των συστημάτων των αεροπλάνων, για βλάβες εξοπλισμού, για μετεωρίτη που εκλήφθηκε ως εχθρικό αεροσκάφος, ετήσια βροχή μετεωριτών…

Οι σκεπτικιστές ισχυρίστηκαν ότι το φως μπορεί να προερχόταν από τον πλανήτη Δία, ο οποίος κάποιες φορές φαίνεται εξαιρετικά φωτεινός στον νυχτερινό ουρανό. Το F-4 που πετούσε ο Τζαφαρί ήταν γνωστό για συχνές μηχανικές και ηλεκτρικές βλάβες και ένας από τους εμπειρογνώμονες που ερεύνησε την υπόθεση κατέληξε ότι ο έντονος θόρυβος προήλθε από ένα αεροσκάφος C-141 των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια μιας υπερπτήσεως πάνω από τα κοντινά βουνά.

Ουδείς πείστηκε και πολύ περισσότερο οι υποστηρικτές της θεωρίας των εξωγήινων. Και να που οι Μεξικανοί μας έφεραν εξωγήινους σε γυάλες…

Πηγή: ethnos.gr

UFO στον σκοτεινό ουρανό της Τεχεράνης - Οι δύο πιλότοι που δεν ξέχασαν ποτέ αυτό που αντίκρισαν