MENU

*Τεράστια ζημιά έκανε στον Παναθηναϊκό ο Λυμπερόπουλος με την αρπαγή των Καρβουνίδη και Κωτσή (φυσικοθεραπευτής/εργοφυσιολόγος) που πήρε μαζί του στην ΑΕΚ. Όπως έλεγε και ένα μέλος του προπονητικού τιμ των «πράσινων» σχετικά πρόσφατα «καλύτερα να είχαν φύγει κι άλλοι παίκτες αλλά να μην χάναμε τον Καρβουνίδη».

*Οι μυϊκοί τραυματισμοί (καμία σχέση με των Μυστακίδη, Λουτσιάνο κλπ) έχουν πολλαπλασιαστεί φέτος στον Παναθηναϊκό και ειδικά οι υποτροπές είναι σαφώς συχνότερες του φυσιολογικού ορίου. Επί της ουσίας στο τριφύλλι βλέπουμε και να επιστρέφουν πιο αργά οι παίκτες και να μην είναι απόλυτα έτοιμοι όταν το πράττουν. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό με τον Μολίνς πριν από μία εβδομάδα όταν βγήκε να τρέξει έχοντας πάρει το πράσινο φως και μόλις άρχισε να το κάνει οι ενοχλήσεις επανήλθαν, με συνέπεια να βρίζει θεούς και δαίμονες.

*Συζητήθηκε στα ποδοσφαιρικά στέκια ένα δείπνο του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Χρήστο Πανόπουλο τις τελευταίες μέρες, αλλά οι...κακεντρεχείς δεν γνωρίζουν ότι τέτοιες συναντήσεις είναι συχνές μεταξύ των δυο ανδρών που διατηρούν φιλία δεκαετιών. Οι ιντριγκαδόροι θέλησαν πιθανόν να το τονίσουν, επειδή προηγήθηκε της αναμέτρησης των δυο ομάδων…

*Στο άλλο «χαλιφάτο», που λένε και στον Πειραιά, αυτό του Βορρά, έστειλαν επόπτη τον Σάββα Θεοδωρίδη στο Λαμία-ΠΑΟΚ. Εντάξει, όχι ακριβώς αλλά τι Τουμπακάρης τι κυρ Σάββας, μεγάλη διαφορά δεν βλέπω. Μιλάμε για βοηθό που έχει οργιάσει στο παρελθόν, επί ΕΟ. Λίμπερο έπαιζε στο Καραϊσκάκη…

*Κι επειδή με έναν βοηθό, δουλειά δεν γίνεται, πέταξαν και τον Ευαγγέλου στη Λαμία που τον φώναξαν να παίζει στο Ρέντη τα προπονητικά διπλά. Λίγο ακατανόητες οι επιλογές της ΚΕΔ, εννιά στροφές πριν το φινάλε αλλά κάτι μου λέει πως και οι διαιτητές δεν είναι χαζοί. Ξέρουν τι δεν θα κάνουν, ειδικά σε ματς του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ. Επιτέλους, μετά από 7 χρόνια, αξίζουν οι Έλληνες να δουν έναν πρωταθλητή να αναδεικνύεται καθαρά και ξάστερα μέσα στο γήπεδο…

*Προκάλεσε αίσθηση η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να μην ξεκινήσει στο ματς με τη Ντιναμό τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ειδικά από τη στιγμή που επρόκειτο για παιχνίδι με Ουκρανούς. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ο έμπειρος στόπερ είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρειάζεται κάποια διαχείριση. Ερχόταν από διαδοχικά 90λεπτα και ο προγραμματισμός του Ισπανού τεχνικού ήταν να μην τον ξεκινήσει με τον Αστέρα Τρίπολης, για να παίξει με τη Ντιναμό. Ωστόσο, αυτό το πλάνο ανατράπηκε από τις ενοχλήσεις που ένιωσε στη μέση ο Βράνιες πριν από το παιχνίδι του πρωταθλήματος.

*Όταν δεν υπάρχει «σάλιο», τί να σου κάνουν και οι πιτσιρικάδες που προήχθησαν από την ακαδημία για να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα καθότι… τσάμπα;

*Πάλι καλά για τον Παναθηναϊκό που έχει μείνει ο επικεφαλής ιατρός Λεβάκος (επίσης επιλογή Λυμπερόπουλου) που δίνει μία σοβαρότητα και μία αξιοπιστία στις διαγνώσεις των προβλημάτων. Μόνο που δεν κάνει τις αποκαταστάσεις και εκεί το πρόβλημα είναι τεράστιο, ουχί όμως και το μοναδικό.

*Καλωσορίζω τη νέα μπασκετική στήλη «Slam Dunk» που έχει πολύ παρασκήνιο, αλλά το καλύτερο θα το διαβάσετε εδώ: Η ΕΟΚ έμπλεξε. Γιατί δεν παραδειγματίστηκε από το λάθος της ΕΠΟ και πίστεψε ότι είναι άτρωτη… Να θυμάστε τα λόγια του Φημίδη…

*Μιας και είπα για την ΚΕΔ. Η διαιτησία του Ζαχαριάδη στην Τρίπολη κρίθηκε παραπεμπτική. Τον άφησαν έξω ένα ματς και στο επόμενο τέταρτος; Κάνε κι εσύ ένα έγκλημα, μπορείς!

* Ο Σιδηρόπουλος πήρε καλό βαθμό από τον Σταθόπουλο για τη διαιτησία στα Γιάννενα. Αλλά μετά δεν πήρε. Μπερδευτήκατε; Λογικό… Γιατί η φήμη λέει πως η έκθεση επιστράφηκε στον παρατηρητή για να ξαναδεί καλύτερα τη φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού σε ανατροπή του Μυστακίδη από τον Μιχαήλ.

* Το κακό σενάριο για τον Παναθηναϊκό σχετίζεται προφανώς με το να μην υπάρξει διοικητική αλλαγή σκυτάλης και να εξακολουθήσει ο σύλλογος να πορεύεται στα χαμένα, δίχως χρηματοδότηση και εν ενεργεία ιδιοκτήτη.

* Σε αυτήν την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να ζει με… πλεονασματικά μπάτζετ! Και για να συμβεί κάτι τέτοιο υπολογίζεται ότι θα πρέπει το καλοκαίρι να υλοποιηθεί ένα ακόμη γενναίο «ψαλίδι». Μικρότερο πάντως από τα προηγούμενα φετινά (καλοκαίρι και Γενάρη) που έφτασαν στο 50%. Όπως λένε οι πληροφορίες από τα 5,7 εκατ. ευρώ που βρίσκεται τώρα το μπάτζετ θα πρέπει να πέσει στα 3,7 εκατ. ευρώ.

* Στον ΠΑΟΚ περίμεναν την κλήση του αθλητικού εισαγγελέα για τα Γιάννενα, γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να κινδυνέψει η έδρα της ομάδας. Το γιατί το περίμεναν είναι απλό. Ολόκληροι μηχανισμοί πάλεψαν για να πιέσουν ένα θεσμικό όργανο και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η πίεση δίνει καρπούς. Σε αντίθεση με τα Γιάννενα, ο αθλητικός εισαγγελέας δεν πιέστηκε για τα όσα έγιναν στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός που διεκόπη το παιχνίδι για 20 λεπτά εξαιτίας ρίψης δακρυγόνων. Δικαιοσύνη α λα καρτ…

*Πάει για νέο καλοκαίρι «ελληνοποίησης»... Ο Ολυμπιακός γνωρίζει από τώρα ότι η θερινή μεταγραφική περίοδος θα είναι «μεγάλη», αφού καλείται να ξαναχτίσει από την αρχή την ομάδα του, με πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Αρχής γενομένης από τους Έλληνες που θα αποτελέσουν τον κορμό των επόμενων ετών. Μάλιστα, οι πρώτοι στόχοι στο Λιμάνι φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» από τώρα και πρόκειται για περιπτώσεις παικτών που έχουν κάνει καλή σεζόν φέτος. Κάποιοι είναι υπό παρακολούθηση, άλλες υποθέσεις είναι πιο προχωρημένες ενώ υπάρχουν και 1-2 που πρέπει να θεωρούνται «κλεισμένες», αφού πέρα απ' όλα τα άλλα οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να προλάβουν και τον ανταγωνισμό.

* Μπορεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το γήπεδο της ΑΕΚ να είχε διάφορες στιγμές γέλιου, όμως και αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας δεν... πήγε πίσω. Κάθε άλλο. Μάλιστα, είχε και... ΑΕΚ και ας μην ήταν στην ημερήσια διάταξη. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησε, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τομπούλογλου κατηγόρησε κάποια στιγμή τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο ότι είχε... προτρέψει άλλο δημοτικό σύμβουλο «να πάτε να γλύψετε τα... μέζεα του κ. Μελισσανίδη»! Κι όταν ο δήμαρχος πήρε τον λόγο, δεν αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο ειπώθηκε, απλά επεσήμανε ότι παραδέχθηκε στον συγκεκριμένο σύμβουλο πως... παρεκτράπηκε.

* Όποιος παρακολουθήσει το βίντεο, θα διαπιστώσει ότι προκύπτει ακόμη μια είδηση. Η συζήτηση ξεκίνησε από την παραίτηση του Βαγγέλη Κουμαριανού (σύμβουλου της διοίκησης) από την προεδρία της Κοινωφελούς. Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο Άρης Βασιλόπουλος προέτρεψε τον κ. Τομπούλογλου να πάει να τον υπερασπιστεί στην αγωγή που έχει κάνει εναντίον του ο Μελισσανίδης! Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουμαριανός ήταν αυτός που είχε γράψει την ανοικτή επιστολή περί «Ορκ του Μελισσανίδη», στην οποία χαρακτήριζε την «Αγιά Σοφιά» ως «καρακιτσαριό».

* Τα πρώτα απόνερα έσκασαν… Μαζί με το σεντόνι χάνεται και η ευημερία για όλα τα τμήματα. Στάση πληρωμών και βλέπουμε. Κι από του χρόνου υποβάθμιση και τέλος οι υπερβάσεις. Βρε τι γίνεται όταν χάνεται ο σίγουρος παράς…

Τα περίεργα της ΚΕΔ, το σενάριο για τον ΠΑΟ και η ευημερία που τελειώνει…