MENU

* Τα προκατασκευασμένα «ρεπορτάζ» έχουν συγκεκριμένο στόχο: Γράφονται είτε για να δημιουργήσουν μια εντύπωση στον κόσμο παντελώς λανθασμένη, είτε για να σπρώξουν τα πράγματα προς μια κατεύθυνση, ασκώντας πίεση. Ένα τέτοιο ήταν και αυτό που γράφτηκε πριν κανά μήνα, ότι ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες «τελειώνει» από την ομοσπονδία, γιατί δήθεν λειτουργεί σε βάρος του Ολυμπιακού και εμπλέκεται –λέει- στους ορισμούς διαιτητών. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν αργεί να αποκαλυφθεί. Ο Δέδες παραμένει κανονικά στη θέση του, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να τέθηκε ποτέ το οποιοδήποτε ζήτημα. Ήδη άρχισαν οι κωλοτούμπες, ότι το θέμα είναι υπαρκτό μεν, αλλά προς το παρόν… παγώνει! Η μόνη απορία με αυτούς που τα γράφουν είναι ένα: Το πότε θα τους πάρουν οι αναγνώστες τους με τις πατσαβούρες!

* Εκείνοι που τρελαίνονται με την ιδέα ότι δεν έχουν πλέον την εξουσία που είχαν επί μια 20ετία, επιχείρησαν να βγάλουν ανύπαρκτο το θέμα της καταγγελίας που έκανε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα η ΚΕΔ κατά του Σάββα Θεοδωρίδη για τις ύβρεις εναντίον των διαιτητών. Δεν ξέρουν άραγε, ότι όχι απλά αποτελεί ειλημμένη απόφαση, αλλά αποτελεί και απαίτηση της FIFA και της UEFA να στέλνονται στα πειθαρχικά όσοι βάλλουν κατά της διαιτησίας; Και στο τέλος-τέλος, ακόμα να καταλάβουν οι αφελείς πώς όταν γράφει κάτι το SDNA είναι 100% γκαραντί; Για να δούμε ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος…

* Ιδιαίτερα στεναχωρημένος ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος της αναμέτρησης του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έκανε ένα πρώτο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά, ωστόσο, η χαρά του Ρουμάνου μετριάστηκε στο άκουσμα της είδησης πως χάνει τον Πέλκα. Αρχικά ενημερώθηκε για απουσία δυο εβδομάδων (σ.σ. δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη) με τον Λουτσέσκου να συζητάει με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο πως έχασε ένα από τους... καλύτερους παίκτες του.

* Τι κοινό έχουν Τσέλσι, Νιούκαστλ, Σουόνσι, Γουέστ Χαμ, Ρόμα, Φέγενορντ, Μπεσίκτας, Γαλατασαράι, Αλάνιασπορ, Λεγκανιές, Λεβάντε, Βόλφσμπουργκ; Θα επανέλθω σύντομα γιατί το θέμα έχει ακόμα αρκετό ψωμί από ότι φαίνεται.

* Δεν ήταν μόνο η Αλάνιασπορ αυτή που ενδιαφέρθηκε “ζεστά” (και τελικά κέρδισε) για τον Βιγιαφάνιες. Η Κροτόνε έκανε ακόμη καλύτερη πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Αργεντινό. Οι Ιταλοί πρόσφεραν 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά πολύ λιγότερα χρήματα στον παίκτη -σε σχέση με τους Τούρκους- κι ο ίδιος τους απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες.

* Βέλγοι και Τούρκοι έχουν μπει στον “χορό” για τον Ουσμάν Κουλιμπαλί, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Ένα πουλάκι από την Αγγλία βάζει στο κόλπο κι ομάδα της Τσάμπιονσιπ που ενδιαφέρεται για τον διεθνή μπακ από το Μάλι. Θα προχωρήσει και στο... παρασύνθημα; Θα δείξει...

* Και ξαφνικά, μέσα στον χαμό που δημιούργησε το νέο επεισόδιο του Όγκνιεν Βράνιες με τον Μανόλο Χιμένεθ και ενώ τα πράγματα ήταν ακόμη πολύ... ρευστά, ο Βόσνιος «συνελήφθη» στο αεροδρόμιο να φεύγει για το εξωτερικό. Κι όπως είναι φυσικό, σήμανε για λίγο... συναγερμός. Ωστόσο επρόκειτο για ένα προγραμματισμένο ταξίδι, που αφορούσε προσωπική -οικογενειακή- του υπόθεση. Έχει, πάντως, ενδιαφέρον και το πώς έτυχε και «συνελήφθη» στο «Ελ. Βενιζέλος», ώστε να δημιουργηθεί για λίγο αυτή η νέα αναστάτωση.

* Υπό κανονικές συνθήκες ο Βράνιες θα έφευγε το μεσημέρι της Πέμπτης, θα επέστρεφε το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πήγαινε στην απογευματινή προπόνηση και δεν θα μάθαινε πιθανότατα κανείς για αυτό το ταξίδι του, πλην της ΑΕΚ. Όμως, η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να πετάξει για Βελιγράδι μαζί με την αποστολή του μπασκετικού Ολυμπιακού (παίζει με τον Ερυθρό Αστέρα) και στο αεροδρόμιο υπήρχαν φωτογράφοι. Μάλιστα, μόλις ο Βράνιες και ο Τσόσιτς (που απλά τον είχε πάει στο αεροδρόμιο) είδαν τα φλας να αστράφτουν αιφνιδιάστηκαν, κάτι που αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν της μοίρας γραφτό να παίξει ο Βράνιες με τον Ολυμπιακό, αλλά να... ταξιδέψει μαζί του.

* Η ΑΕΚ δεν έχει σταματήσει να «ψάχνεται» για το ενδεχόμενο να βρει ομάδα στον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ. Προ ημερών κυκλοφόρησε ότι υπάρχει η προοπτική να έρθει πρόταση από ομάδα της Ελβετίας, κάτι που ισχύει. Ωστόσο, πιθανότητες να εμφανιστεί ενδιαφερόμενος για τον Σουηδό μέσο υπάρχουν και από αλλού και πιο συγκεκριμένα από το Ισραήλ.

* Μόνο πληρωμένο από την Μπρίστολ Σίτι μπορεί να πάρει τον Γκούσταβ Ένγκβαλ δανεικό από το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Προς το παρόν δεν υπάρχει ούτε… σάλιο! Πάντως ο Σουηδός ψήνεται, οι περιπτώσεις του Μπεργκ και του Γιόχανσον που «φτιάχτηκαν» στην Ελλάδα τον ψήνουν αρκετά.

* Η ΑΕΚ πήρε τον Βινς Χάντερ για την θέση του Τσινεμέλου Ελονού, αλλά ήθελε και τον Τόνι Μίτσελ. Ηθελε να τον πάρει, γιατί τον πιστεύει. Θα τον έδινε σε κάποια ομάδα με την άτυπη μορφή δανεισμού και τη νέα χρονιά είχε σκοπό να τον έχει κανονικά στο ρόστερ της. Τελικώς, όμως, (εξ ου και ο παρελθοντικός χρόνος) η μεταγραφή αυτή δεν θα γίνει. Χωρίς, όμως, να αποκλείεται ο πρώην πάουερ-φόργουορντ των Ντιτρόιτ Πίστονς να απασχολήσει την ΑΕΚ και πάλι το καλοκαίρι.

* Στον Φάρο Λάρισας τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητικά, από την στιγμή, που έχει 5 νίκες στα 13 πρώτα παιχνίδια της Α1. Το θέμα, όμως, είναι ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και αρκετοί παίκτες είναι στα όριά τους. Οι αντοχές τους δεν θα αρκέσουν για πολύ ακόμη. Στο ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη αναμένεται να παίξουν όλοι, αλλά αν δεν εμφανιστούν χρήματα, τότε πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν αποχωρήσεις.

Ο Δέδες, ο Σάββας και οι... κωλοτούμπες!