MENU

Ο Μάικ Γαλάκος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Το αριστερό του πόδι, η κλειστή του ντρίμπλα και η τρομερή του σέντρα έχουν μείνει στην ιστορία. Σήμερα κοντράρονται ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό με τον Γαλάκο να έχει παίξει και στις δύο μεγάλες αυτές ομάδες. Το καλοκαίρι του 1981 είχε γίνει "χαμός", όταν πήρε τον δρόμο από τον Πειραιά για την Λεωφόρο.

Γιατί είχε φύγει; Η συνέντευξη του 30χρονου τότε Γαλάκου τον Σεπτέμβριο του 1981 στο περιοδικό "ΟΜΑΔΑ ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ" έδωσε απαντήσεις. Ιδού ένα μέρος αυτής.

- Γιατί εγκατέλειψες την ομάδα, που σε ανέδειξε;

"Εγώ εγκατέλειψα την ομάδα; Λάθος. Ο Ολυμπιακός φαίνεται δεν με ήθελε πια. Ξέρεις ποια ήταν η διαφορά μας; Ενάμιση μόλις εκατομμύριο. Εγώ, όταν με φώναξε για πρώτη φορά ο πρόεδρος κ. Νταϊφάς να μιλήσουμε για το θέμα μου, μιά κι έκλεινα την οκταετία και μπορούσα να φύγω, του είπα: {Κύριε Πρόεδρε για να μείνω στον Ολυμπιακό θέλω τουλάχιστον 8.000.000 δραχμές. Οσα έδωσε ο ΠΑΟΚ για να κρατήσει τον Ιωσηφίδη, όσα είχε υποσχεθεί ο Παναθηναϊκός στον Λιβαθηνό. Δεν ζητάω παράλογα πράγματα, αυτό είναι το μίνιμουμ των απαιτήσεών μου, γιατί αυτές είναι οι τιμές στην ποδοσφαιρική αγορά}".

- Μίλησες, δηλαδή, με γλώσσα χρηματιστηρίου. Και η ιδεολογία; Το πάθος για μία ομάδα;

"Ποια ιδεολογία; Ξεχάστε τα αυτά. Τώρα έχουμε καθαρά επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο παίκτης σκέφτεται και πρέπει να σκέφτεται πάνω από όλα το συμφέρον του. Και θα σας αποδείξω μετά ότι έχω δίκιο. Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Νταϊφά 8.000.000 δραχμές, αλλά εκείνος είχε πεισμώσει και δεν μου έδινε πάνω από 6.500.000 δραχμές. {Αυτά είναι Μάικ} μου είπε. {Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από κανέναν. Αν θέλεις πάρτα και μείνε, αν θέλεις φύγε}. Δεν μου μίλησε ωραία ο κύριος Νταϊφάς, όπως άλλοτε. Αλλον πρόεδρο είδα από εκείνο, που ήξερα. Κατάλαβα ότι πια δεν με θέλανε τόσο πολύ στον Ολυμπιακό. Αλλιώς δεν θα με άφηναν να φύγω για ενάμιση εκατομμύριο. Τι διάβολο...Δέκα εφοπλιστές είναι στην διοίκηση του Ολυμπιακού. Αν με θέλανε, θα βάζανε από 150.000 δραχμές ο καθένας και θα με κρατάγανε".

-Εσύ θα έμενες στον Ολυμπιακό, αν σου δίνανε τα 8.000.000;

"Θα έμενα".

- Και αν ο Παναθηναϊκός σου πρότεινε περισσότερα;

- Είναι αλήθεια ή όχι ότι είχες έλθει σε επαφή με τον Παναθηναϊκό δύο μήνες πριν τελειώσει η ποδοσφαιρική σεζόν και συζήτησες τη μεταγραφή σου εκεί;

"Αλήθεια είναι, αλλά δεν επεδίωξα εγώ την επαφή. Εκείνοι ήλθανε και με βρήκανε και εγώ τους είπα ότι θα συζητήσω μαζί τους μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα. Οταν τελείωσε η σεζόν και αφού μίλησα πρώτα με τον κ. Νταϊφά και δεν τα βρήκαμε, τότε συνέχισα τις κουβέντες με τον Παναθηναϊκό".

Μάικ Γαλάκος: «Οι εφοπλιστές με διώξανε από τον Ολυμπιακό»