MENU

Χαρτί... Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι' αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος - πίσω. Ή τα πίσω - μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

Από το χαρτί! Όπως παλιά. Περίπου, δηλαδή...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - LIVESPORT

Χαρακτηριστικό της ταχύτητας με την οποία θέλουν να «τρέξουν» τις διαδικασίες οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Μπακογιάννης είναι το γεγονός ότι θα παραβρεθούν οι ίδιοι στην πρώτη σύσκεψη της ομάδας εργασίας, θέλοντας να ξεκαθαρίσουν στα μέλη της το deadline. Ποιο είναι αυτό; Η φράση που ειπώθηκε είναι ενδεικτική των προθέσεων: «Η πρόταση της ομάδας εργασίας πρέπει να παραδοθεί... χθές»!

Τέλος, ως προς την αξιοπιστία των προθέσεων και των πράξεων, είναι πολύ σημαντική η ατάκα που εκστόμισε μπροστά στις κάμερες ο κ. Μπακογιάννης λίγο μετά τη χθεσινή συνάντηση στο ερώτημα αν τον φοβίζει κάτι για την υλοποίηση του ιστορικού έργου: «Έχουμε αντιπάλους μόνο τους εαυτούς μας»!

Είναι από τις ελάχιστες φορές που ένα πολιτικό πρόσωπο παραδέχεται δημοσίως ότι αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του να γίνουν τα λόγια πράξεις. Κι αυτό σίγουρα τιμά τον δήμαρχο της Αθήνας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΑ ΝΕΑ

Πάντως το μεγάλο αγκάθι παραμένει φανερά το ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο. Ο Ερασιτέχνη ΠΑΟ δεν μπορεί να προσφέρει την παραμικρή εγγύηση σε μια τράπεζα που θα ήθελε να αναλάβει τον δανεισμό και η ΠΑΕ είναι καταχρεωμένη, οπότε κι αυτή δεν μπορεί να το κάνει. Υπό αυτό το πρίσμα το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο εφοπλιστής Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης να βοηθήσει το σχέδιο χρηματοδότησης του είναι κάτι σημαντικό - ίσως πιο σημαντικό από τα ραντεβού του Γιαννακόπουλου με τον Μπακογιάννη, που συμφωνούν σε όλα καιρό τώρα, αλλά δεν μπορούν για διαφορετικούς λόγους να επωμιστούν το βάρος του δανεισμού. Αν βρεθούν πέντε - έξι επιχειρηματίες ακόμα το σχέδιο θα αρχίσει να μοιάζει πραγματοποιήσιμο και οι συναντήσεις αυτές θα είναι όντως πολύ σημαντικές. Για την ώρα σημαντικό είναι ότι θα υπάρξουν ομάδες εργασίας για να ξεδιαλύνουν το αν χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τους συντελεστές δόμησης. Να σημειώσω ότι ένας πρώην παράγοντας του ΠΑΟ που έχει ζήσει την ιστορία του Βοτανικού από την αρχή μου έλεγε χθες ότι «πέρα από τα χρήματα δεν χρειάζεται τίποτα» καθώς «είναι όλα έτοιμα από χρόνια». Και λόγω, της εμπλοκής του, τον πιστεύω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ – ΕΘΝΟΣ

Ο Φερέιρα εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό το πρώτο στάδιο των 12 ημερών με τα τέσσερα φιλικά, έτσι ώστε να γνωρίσει τους παίκτες του. Για να τους «κερδίσει» μέσα στα αποδυτήρια, προσπαθεί από το ξεκίνημα να είναι δίκαιος μαζί τους και έτσι δίνει σε όλους όσο περισσότερο χρόνο μπορεί.

Όταν στην ομάδα παίζουν κάθε φορά 23-24 παίκτες και όταν γίνονται τόσες δοκιμές, την περίοδο μάλιστα που δοκιμάζει και νέο σχηματισμό, η εικόνα δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι πολύ καλή. Αυτό έγινε και στα τρία φιλικά που πέρασαν με Άλκμααρ, Νόρντζελαντ και Τσβόλε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ-SPORTDAY

Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει στην Ευρώπη για να «καίγεται» να κάνει άμεσα τις μεταγραφές. Έχει το περιθώριο να περιμένει. Όλα όμως έχουν ένα τέλος. Μέχρι στιγμής δεν καταφέρνει να απαλλαγεί απ' όσους εκτιμά ότι δεν του χρειάζονται. Μακάρι αύριο-μεθαύριο να ακολουθήσει ένα μπαράζ μεταγραφικών ανακοινώσεων. Μέχρι να ανακοινωθεί η πρώτη μεταγραφή ο κόσμος δικαιολογημένα θα παραμένει δύσπιστος. Έχω την εντύπωση ότι με τις δηλώσεις του κατά την εντυπωσιακή παρουσίαση της νέας φανέλας ο Δώνης ανέλαβε ένα επιπλέον φορτίο που μάλλον δεν του ανήκε. Με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε, μπήκε μπροστά. Οι οπαδοί αντί για τον Αλαφούζο θα δείχνουν αυτόν αν τα πράγματα δεν εξελιχτούν όπως τα περιέγραψε. Δεν τον θεωρώ αφελή για να μην αντιλαμβάνεται τι πήγε και δήλωσε. Εκτός αν τα λεφτά για τις μεταγραφές είναι με κάποιον τρόπο στην τσέπη του και στην τσέπη του Νίκου Νταμπίζα. Επειδή κάτι τέτοιο με χρηματοδότη τον Γιάννη Αλαφούζο δεν γίνεται, ο Έλληνας κόουτς μάλλον πήρε στις πλάτες του ευθύνες που δεν του αναλογούν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ - SPORTIME

Ο Σεμέδο έχει όλο το πακέτο για να γίνει αυτό που έλειπε χρόνια από τον Ολυμπιακό. Ο ηγέτης της άμυνας. Αυτός που μπορεί να κάνει αίσθηση και το όνομα του να συζητιέται. Κάτι που για τελευταία φορά είχε γίνει για τον Κώστα Μανωλά. Αυτό το πακέτο έχει αρχίσει να δείχνει στις πρώτες του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός πως ενσωματώθηκε αργά στην προετοιμασία. Ο Πέδρο Μαρτίνς του έχει τυφλή εμπιστοσύνη γι'αυτό και τον έβαλε άμεσα να παίξει. Κι εκείνος τον δικαίωσε. Η άνεση που δείχνει στις κινήσεις του, οι σωστές τοποθετήσεις του και το αρχοντικό του στιλ, φέρνουν μια ηρεμία.

ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Κάθε μέρα κάνουμε και ένα βήμα πιο κοντά στον Βοτανικό. Το όνειρο, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα και θα πάρει σάρκα και οστά, μόλις πέσουν οι υπογραφές. Στο μεταξύ ο κόσμος, ήδη θέλει να βοηθήσει οικονομικά. Και επώνυμοι φίλοι και ανώνυμοι. Μετά τον Νίκα και ο Ευγενίδης εξέφρασε την επιθυμία να συνεισφέρει οικονομικά και οι δύο δεσμεύτηκαν, ότι θα το κάνουν. Υπάρχει και ένας ξεσηκωμός στον κόσμο, για να βάλει χρήματα άμεσα και να αρχίσει η προσπάθεια συλλογής του ποσού των 20 εκατ. ευρώ, ως βάση για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε όλα τα τμήματα μέχρι να μπει στο νέο του γήπεδο στον Βοτανικό.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Ο Σεμέδο πήρε όλο το ματς και έδειξε καλύτερα από κάθε ματς. Μόλις είναι στο 100% ο Πορτογάλος στόπερ, θα επιβεβαιώσει γιατί επέμεινε πολύ ο Μαρτίνς για την απόκτησή του. Είναι «θηρίο» μέσα στο γήπεδο, «διαβάζει» καλά και φάσεις και σίγουρα είναι ο ένας που θα πάρει τη φανέλα του βασικού. Πιστεύω πως σε δύο εβδομάδες που είναι το πρώτο ματς στην Τσεχία, θα είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση... Καλά πάντως στάθηκε δίπλα του και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Έδειξε σοβαρότητα και εμπειρία σε όλη την προετοιμασία και αυτό είναι στα συν.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ –ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Επειδή θα φαντάζεστε ότι υπονοώ ή ότι σας προϊδεάζω πως θα χαλάσει η υπόθεση, ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά πως ούτε ξέρω, ούτε πιστεύω κάτι τέτοιο. Εκτιμώ ότι θα γίνει στο τέλος η μεταγραφή. Αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω ούτε ότι έγινε σήριαλ που κούρασε, ούτε πως όταν μια μεταγραφική υπόθεση πάει από αναβολή σε αναβολή, δεν γίνεται να μην σε προβληματίζει.

Θα θυμίσω βέβαια ότι πολύ περισσότερο είχε κουράσει πέρυσι και η υπόθεση του Πόνσε, που μάλιστα δεν ήθελε κιόλας να έρθει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, γεγονός που προκαλούσε εκτός από κούραση και ξενέρωμα. Όμως, η ΑΕΚ υπέμενε, επέμεινε και δικαιώθηκε. Και ο Πόνσε ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας της περσινής σεζόν.

Ως εκ τούτου, ας γίνει του Βέρντε και θα έχουμε ξεχάσει όλοι μας μετά ότι κράτησε τρεις εβδομάδες τι σήριαλ της απόκτησης του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Δεν είναι λίγο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στην Ευρώπη. Αυτό μπορεί να το πετύχει από τον Ιούλιο και να είναι πιο ξέγνοιαστη στα επόμενα ματς, όπου θα κυνηγήσει το θαύμα της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το βασικό, όμως είναι ο Ολυμπιακός να έχει δεδομένη τη συμμετοχή του στην Ευρώπη και με αυτήν την έννοια μπορεί να χαρακτηριστούν τα ματς με την Πλζεν ως «τα ματς της χρονιάς».

Από την άλλη, μια πρόκριση θα φέρει στον Ολυμπιακό μεγάλη ηρεμία και ο Πέδρο Μάρτινς θα κερδίσει πολύ χρόνο για τη συνέχεια. Ο 49χρονος κόουτς, θα μπορεί να δουλέψει χωρίς πίεση, έχοντας κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του κι έχοντας κάνει μια πολύ μεγάλη νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν. ήδη ο Πορτογάλος είναι ένας άνθρωπος που τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει η διοίκηση, όμως γίνεται κατανοητό πως τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα και επειδή ο κόουτς θέλει να βάλει νέα πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, έχει ανάγκη την ηρεμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (11/7): «Η πρόταση της ομάδας εργασίας πρέπει να παραδοθεί... χθες - Ηγέτης της άμυνας ο Σεμέδο»
EVENTS