MENU

Χαρτί... Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι' αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος - πίσω. Ή τα πίσω - μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ  - LIVESPORT

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες τον... ταλαιπώρησε τον Παναθηναϊκό με τις διαδοχικές απαιτήσεις του μετά την προφορική συμφωνία με το κλαμπ. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν “ψάχτηκε” για άλλη ομάδα. Από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει (για... χίλιους λόγους) από το Μεξικό, ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη και βασική επιλογή του. Δεν “χρησιμοποίησε” το ενδιαφέρον του Τριφυλλιού προκειμένου να βρει κάποια καλύτερη πρόταση από ανώτερου επίπεδου πρωτάθλημα και αυτό θα πρέπει να του αναγνωριστεί. 

Όπως θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι δέχθηκε εξαρχής σημαντική μείωση αποδοχών  συγκριτικά με την αμοιβή του στη Μονάρκας. Ναι, θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Τριφυλλιού την επόμενη σεζόν (εκτός κι αν προκύψει τρομερή έκπληξη με έναν από τους δύο ακραίους μπακ ή με τον επιθετικό που θα αποκτηθεί όταν πουληθεί ο Μακέντα), αλλά οι περίπου 600.000 ευρώ που θα παίρνει από τους Πράσινους είναι σαφέστατα μικρότερο ποσό από το συμβόλαιο που είχε στο Μεξικό.

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ - METROSPORT

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στο θέμα της υγείας και στο θέμα της φυσικής κατάστασης αλλά και στο θέμα ατομικής τεχνικής βελτίωσης των παικτών της προχώρησε σε πρωτοποριακές κινήσεις. Στελέχωσε το ποδοσφαιρικό της τμήμα σε αυτούς τους – πολύπαθους τομείς τα τελευταία χρόνια τομείς με κορυφαίες επιλογές. Και προσδοκά πλέον, όχι καλύτερα αλλά κάλλιστα αποτελέσματα από την δράση τους. Τέτοιες θέσεις υφίστανται σε όλους τους ανωτέρου επιπέδου αθλητικούς σχηματισμούς. Τέτοιος σχηματισμός είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Κι η κάλυψη αυτών των θέσεων με κορυφαίους επιστήμονες όπως οι εξαιρετικοί επιστήμονες κι άνθρωποι (με βαθιά διαχρονική πίστη στον ΠΑΟΚ) κ.κ. Παπαδόπουλος, Γιγής και Δίτσιος διαμορφώνει αν μη τι άλλο συνθήκες ανάλογης κορυφαίας κάλυψης για τους παίκτες της. Όπως και να το κάνουμε αυτές τις κινήσεις σε αυτούς τους τομείς (υγείας, φυσικής κατάστασης, ατομικής τεχνικής βελτίωσης) πιστώνονται στα υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ - ΩΡΑ

Το ξαναγράφω για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Δεν γίνεται να ξέρουμε όλοι εμείς καλύτερα από τον προπονητή. Προφανώς ο Καρέρα ξέρει καλύτερα ποιόν και τι χρειάζεται, γι αυτό που θέλει να φτιάξει για τη νέα σεζόν. Και φυσικά παίρνει και την ευθύνη για τις επιλογές που έχει κάνει. Όμως αυτή η συζήτηση έχει νόημα, μόνο όταν γίνεται στην βάση των αγωνιστικών κριτηρίων. Μπορεί ή δεν μπορεί να προσφέρει ένας παίκτης, αυτά που θέλει ο προπονητής. Όχι στην βάση του έχει συμβόλαιο ένας παίκτης που δεδομένα δεν μπορεί να προσφέρει και τον κρατάμε διότι δεν έχουμε τι να τον κάνουμε. 

Η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει στη νέα σεζόν, με τους παίκτες που θέλει να έχει στο ρόστερ της. Όχι μ' αυτούς που υποχρεωτικά έχει κρατήσει, διότι δεν είχε κάτι να τους κάνει. Και αυτό είναι κάτι που το αποφασίζει ο προπονητής που ξέρει καλύτερα απ' όλους. Επομένως ασχέτως τι βλέπουμε εμείς απ' έξω, η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει κανέναν τέτοιο παίκτη. Και επομένως προχωράμε. Αν όμως έχει, πρέπει να το(ν) διαχειριστεί και ανάλογα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ – TA NEA

To είπε ο Γιάννης Αλαφούζος, συμφώνησε μαζί του ο Αχιλλέας Μπέος, το ίδιο έκανε και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχουν προλάβει να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε ο κορωνοϊός, σε μια χώρα που βλέπει τα κρούσματα να αυξάνονται και κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να ξημερώσει, υπάρχουν παράγοντες του ποδοσφαίρου που μοιάζουν έτοιμοι να του δώσουν την τελειωτική κλοτσιά. Να βάλουν την ταφόπλακα. 

Με τις ομάδες να μη γνωρίζουν τι τους περιμένει, αν θα πρέπει να κυκλοφορήσουν εισιτήρια διαρκείας  ή όχι και αρκετές να μην ξέρουν καν αν Οκτώβριο – Νοέμβριου θα μπορούν να επιβιώσουν, είναι αφελές να μιλάμε για μη έναρξη της σεζόν στην ώρα της. 

Όταν ήδη έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες συλλόγων, όταν ήδη έχει γίνει... σμπαράλια ο σχεδιασμός  λόγω της επιμήκυνσης της σεζόν, λόγω κορωνοϊού, όταν όλοι συμφωνούν πως η νέα τάξη πραγμάτων απαιτεί σύμπνοια και ομοψυχία. Αν δεν συνεργαστούν όλοι μαζί, αν δεν υπάρξει κοινή στρατηγική σε όλα (από τα τηλεοπτικά, μέχρι τα εισιτήρια και από την αναδιάρθρωση μέχρι  τον αρχιδιαιτητή), το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να... πυροβολεί τα πόδια του.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ - SPORTDAY

Απ' αυτά που διαβάζω ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε λόγο για δημιουργία μιας Super League TV μελλοντικά, ώστε ο συνεταιρισμός να ελέγχει μόνος του τα δικαιώματα και την εικόνα του. Απ' αυτά που κατάλαβα, το κανάλι αυτό θα είναι κάτι σαν το Neflix του ελληνικού πρωταθλήματος και όπως ισχυρίστηκε είναι η καλύτερη λύση αφού σήμερα «ο μόνος ενδιαφερόμενος είναι η Nova. Η COSMOTE δεν ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα» - ζήτω η ειλικρίνεια. Αν αυτό το Netflix του ελληνικού πρωταθλήματος είναι η λύση για όλα γιατί το καθυστερούν; 

Δέκα ομάδες είναι τηλεοπτικά άστεγες (και μπορεί να γίνουν και πιο πολλές αν η ΕΠΟ αποφασίσει αναδιάρθρωση). Αν ένα τέτοιο κανάλι είναι το μέλλον γιατί να κάνουμε το μέλλον να περιμένει; Να ξεκινήσει το πράγμα τώρα! Κι αν το κανάλι αυτό είναι και κερδοφόρο, πού είναι το πρόβλημα; Του χρόνου όποιοι σε αυτό δεν είναι διότι έχουν συμβόλαια με τη Nova, θα παρακαλάνε να γίνουν μέλη του. Δεν καταλαβαίνω τον καβγά.

Δεν καταλαβαίνω επίσης και την αναφορά στην ΕΡΤ. Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, ο ίδιος θα επιδιώξει και την ανάμιξη της ΕΡΤ στο φετινό πρωτάθλημα: είπε μάλιστα πως θα έχει άμεσα συνάντηση με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος γι' αυτό - μάλλον όλοι πάλι θα τρέχουν στο Μαξίμου. Αν το Super League TV όμως είναι το μέλλον, τι διάβολο τη θέλουν την ΕΡΤ; Διότι δύο τινά συμβαίνουν: ή το πρωτάθλημά μας είναι κάτι καταπληκτικό (και οι συνδρομητικές πλατφόρμες σφάλλουν που δεν το «χρυσοπληρώνουν») ή δεν είναι (οπότε οι συζητήσεις για Netflix του ποδοσφαίρου είναι λόγια του... αέρα). Δεν βλέπω κάτι ενδιάμεσο, συγχωρήστε με.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ - SPORTIME

Την περσινή σεζόν ο Νίκος Νταμπίζας απέτυχε στο να ξεφορτωθεί αρκετά συμβόλαια. Έχουμε αναφέρει πως και ο Τσάβι Ρόκα θα κριθεί για το πώς θα τα πάει στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Παναθηναϊκός γενικά καλείται να γίνει πιο ευέλικτος σε ό,τι αφορά τους παίκτες που δεν υπολογίζει ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον. Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αποκτήσει καλύτερες άκρες και κυρίως με διάφορους μάνατζερ. 

Να τους λέει ότι πρέπει να βρουν ομάδα για κάποιους ποδοσφαιριστές και εκείνοι να φέρνουν προτάσεις. Προσπαθεί να το κάνει - κάποιες φορές και άγαρμπα- ο Τσάβι Ρόκα, αλλά θα χρειαστεί συνέπεια και συνέχεια σε αυτό. Ο Βέργος ήταν εύκολο να φύγει. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι ποδοσφαιριστές που πρέπει να αποχωρήσουν με πολύ μεγαλύτερα συμβόλαια στον Παναθηναϊκό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Δεν είναι υπερβολή ότι στη Γουλβς θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο το μεθαυριανό ματς με τον Ολυμπιακό. Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά; Παρά το γεγονός ότι το 1-1 του πρώτου αγώνα δίνει στην αγγλική ομάδα το δικαίωμα να έχει τον τίτλο του φαβορί, αφού μπορεί να πάρει την πρόκριση ακόμη κι αν δεν σκοράρει. Εφόσον, φυσικά, δεν δεχτεί γκολ. Κι όμως, ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο και οι παίκτες του μοιάζουν συνειδητοποιημένοι ότι θα πρέπει να κάνουν ένα μεγάλο ματς για να μπορέσουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Όσοι ζουν μέσα στο ποδόσφαιρο και αντιλαμβάνονται την κατάσταση σε μια ομάδα που βρίσκεται «στα κάτω της», συμφωνούν ότι για τη Γουλβς το ματς της Πέμπτης θα είναι μια πολύ μεγάλη και επίπονη δοκιμασία. Για τον Ολυμπιακό, που έρχεται με τον τίτλο του δικού του πρωταθλήματος και με μια χρονιά γεμάτη νίκες και επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων, το ψυχολογικό κομμάτι είναι περισσότερο ευνοϊκό για να πετύχει αυτός τον στόχο του. Κι ας είναι όντως το αουτσάιντερ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (4/8): «Δεν χρησιμοποίησε τον Παναθηναϊκό ο Βιγιαφάνιες - Γιατί καθυστερούν το Netflix του ελληνικού πρωταθλήματος;»
EVENTS