MENU

Χαρτί... Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι' αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος - πίσω. Ή τα πίσω - μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

LIVESPORT

Είναι προφανές ότι αυτή την στιγμή τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα και τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα για τον κόσμο του Τριφυλλιού. Όμως ουδείς μπορεί να προτρέξει και να «αντικαταστήσει» την σκέψη και τις αποφάσεις του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Άλλωστε μιλάμε για έναν επιχειρηματία, ο οποίος, σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό πρωτίστως, λειτουργεί με το συναίσθημα. Δεν υπήρχε περίπτωση λοιπόν ο Γιαννακόπουλος να πει «στάχτη και μπούρμπερη», αφήνοντας τον Παναθηναϊκό (μπάσκετ και Ερασιτέχνη) στη μοίρα του.

Το θέμα όμως είναι τι έχει αποφασίσει να πράξει ο κ.Γιαννακόπουλος. Αν δηλαδή κυριαρχεί πλέον στο μυαλό του η ιδεά της αποστασιοποίησης και της παράδοσης των ηνίων σε δικούς του ανθρώπους, με την πρακτική του «τόσα έσοδα, όσα έξοδα» για όλα τα τμήματα. Επαναλαμβάνουμε ότι τούτη την ώρα τα μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πέρσι το καλοκαίρι, όταν ο κ.Γιαννακόπουός είχε παρουσιάσει το πρότζεκτ του PAO Alive, είχε ξεκαθαρίσει ότι, αν δεν υλοποιηθούν οι προυποθέσεις που έθεσε, έναν χρόνο μετά θα αποχωρούσε.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ - ΩΡΑ

Η επιστολή - απάντηση των FIFA - UEFA στην ΕΠΟ για το ερώτημα που τους έκανε η τελευταία σε σχέση με τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού Αθλητισμού, ανοίγει μεγάλα ζητήματα. Κι εκθέτει πολύ τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Το πρόβλημα είναι πως εκείνος με την σειρά του, όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί, το παρουσιάζει ως κεντρική κυβερνητική πολιτική και το χρεώνει στον πρωθυπουργό. Οπότε με ευθύνη του Λευτέρη Αυγενάκη, αυτή την στιγμή εμφανίζεται κεντρικά η κυβέρνηση να προσπαθεί να παραπλανήσει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κοινή γνώμη.

Φυσικά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτή η απίστευτη ιστορία είναι δεδομένο πως αποτελεί προσωπική ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού και αποτελεί και δική του ευθύνη απέναντι στη κυβέρνηση, το γεγονός πως ενώ επιχειρεί να προχωρήσει αυτόνομα σε επιλογές που εξυπηρετούν την πολιτική του ΟΣΦΠ, παγιδεύει την ίδια στιγμή και την κυβέρνηση σε έναν δρόμο αδιέξοδο.

Για σοβαρές κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχαμε να ακούσουμε καιρό. Το κατάφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Για να ικανοποιηθούν οι στόχοι του ΟΣΦΠ, που δεν γίνεται να ικανοποιηθούν. Κι εκεί είναι η ακόμη μεγαλύτερη του ευθύνη. Γιατί πάει να δημιουργήσει ένα μπάχαλο. Και πλέον είναι δικαιολογημένος όποιος αναρωτηθεί, αν και το μπάχαλο αποτελεί τελικά στόχο. Στην λογική του ας το κάνουμε μπάχαλο και ποιος ξέρει τι μπορεί να προκύψει. Είναι κι αυτό μέρος της πολιτικής του ΟΣΦΠ στο ποδόσφαιρο από τότε που έχασε την επιρροή του στην ΕΠΟ.

Αυτό που έχασε στην ΕΠΟ μετά τους Σαρρήδες και τους Γκιρτζίκηδες ο ΟΣΦΠ, φαίνεται πως το βρήκε τώρα στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Σε παρακάτω σημείο της επιστολής, όπου η ΕΠΟ παροτρύνεται να έρθει σε συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση και τα θέματα που την αφορούν, του θέματος των εκλογών συμπεριλαμβανομένου. Επί της ουσίας, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ λένε στην ΕΠΟ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να βρει τη λύση χωρίς μονομερείς ενέργειες.

Αυτή είναι η σωστή ανάγνωση της επιστολής των δύο υπερεθνικών ομοσπονδιών που θέλουν να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα αδιευκρίνιστο σημείο. Η επιστολή μπορεί να είναι μνημείο διπλωματικών διατυπώσεων αλλά για την ταμπακιέρα δεν μας λέει τίποτα. Ταμπακιέρα είναι η περίφημη «ολιστική μελέτη» την οποία θα έπρεπε τέλος του μήνα να παραδώσει η ΟΥΕΦΑ στην ελληνική κυβέρνηση. Εκεί με βάση τα όσα γνωρίζαμε θα γινόταν εκτενής αναφορά και συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται στο εξής οι εκλογές στην ΕΠΟ.

Επί του θέματος σκότος βαθύ. Ούτε λέξη από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Λες και δεν υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Η ΟΥΕΦΑ, όχι απέναντι στην ΕΠΟ, αλλά απέναντι στη κυβέρνηση έχει χεσμένη τη φωλιά της. Πρώτα θα πρέπιε να παραδώσει την ολιστική μελέτη και μετά να κοκορευτεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αξιοπιστίας το εμφανίζει η ίδια. Κι αυτός είναι ο λόγος που στην επιστολή καταναλώνονται λέξεις χωρίς περιεχόμενο...

ΠΡΑΣΙΝΗ - ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ποια θα είναι η νέα... κανονικότητα της διοργάνωσης; Μετά από την συνέντευξη Τύπου του Τζόρντι Μπερτομέου ακολουθεί αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ισχυρός άντρας του «τριφυλλιού» την Τετάρτη 3 Ιουνίου θα μιλήσει για όλους και για όλα. Θα ανοίξει τα χαρτιά του, θα δώσει απαντήσεις για όλα τα «καυτά» θέματα της ομάδας και όλα θα μπουν στην θέση τους. Άλλωστε πολλοί ήταν αυτοί που ακόμα και σήμερα κούναγαν το δάχτυλο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επειδή δεν μιλούσε, δεν απαντούσε, δεν έπαιρνε θέση τις... φήμες. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει.

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ – ΦΩΣ

Ο Ινσούα φεύγει από τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός «καραδοκεί»! Είναι ο παίκτης που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Ακόμα και να μην πωληθεί ο Τσιμίκας, ο Ινσούα θα αποτελούσε ένα πολύ καλό έξτρα «όπλο» στη... φαρέτρα των «ερυθρολεύκων». Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει καμία κίνηση, καθώς πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με τον Παναθηναϊκό.

Συν τοις άλλοις, δεν ξέρουμε και τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο παίκτης, ο οποίος προ κορωνοϊού ζητούσε 600 χιλιάρικα τον χρόνο και εγγυήσεις να παίζει βασικός. Αν μείνει ο Τσιμίκας, τότε θα βλέπει την πλάτη του Τσιμίκα. Αν δεν μείνει ο 24χρονος μπακ, τότε θα παλέψει για τον Κούτρη για μια θέση στην ενδεκάδα.

Στον Ολυμπιακό έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι κανένας δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για το τι θα γίνει με τον Τσιμίκα...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Η ΕΠΟ αποφάσισε να πάει κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης και να κάνει Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο και εκλογές τον Ιούλιο – «μολονότι η FIFA και η UEFA την προτρέπουν να συμφωνήσει με την κυβέρνηση το χρόνο των εκλογών».

Έχω μεγάλη περιέργεια για το ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης. Στη θέση της θα έστελνα μια επιστολή στις λίγκες και θα εξηγούσα πως αν και έχω όλη τη διάθεση να βοηθήσω στο να αντιμετωπίσουν την κρίση με την λιγότερη δυνατή ζημιά δεν μπορώ να ανεχθώ την έλλειψη συμμόρφωσης με τη νομιμότητα της ομοσπονδίας.

Θα τους ζητούσα μάλιστα αν θέλουν φορολογικές ελαφρύνσεις, ποσοστό από το στοίχημα, λεφτά από την ΕΡΤ, διευκολύνσεις κτλ. να τα ζητήσουν όλα από τον Βαγγέλη Γραμμένο και τους λεβέντες του. Νομίζω ότι έχει τόσα λεφτά η ΕΠΟ, που καμιά δεκαριά εκατομμύρια που ζητάνε οι ΠΑΕ για να καταφέρουν να αντέξουν, θα τους τα δώσει και με το παραπάνω.

Και μετά θα μοιράσει όλα τα ποσά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και θα είναι όλοι χαρούμενοι...

METROSPORT

Για να επανέλθω στους νεαρούς της Κ-21, αν μιλάμε ειδικά για τον ΠΑΟΚ, το θέμα έχει και μια άλλη διάσταση. Στα 21 προς τα 22 κάνει «μπαμ» ένας παίκτης αν έχει μέλλον ή όχι και αν μπορεί ή όχι να κάνει μεγάλη καριέρα. Ο πραγματικός καλός παίκτης στα 21 προς τα 22 όχι μόνο προωθείται στην πρώτη ομάδα, αλλά παίζει κιόλας. Αυτό γίνεται σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες. Και όχι από τα 21 ή τα 22, αλλά ακόμη και από τα 17.

Στον ΠΑΟΚ, μολονότι η Κ-21 τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς πρωταθλήτρια, θεωρείται από «τραβηγμένο» έως παράλογο, όπως άλλωστε συμβαίνει γενικώς στην Ελλάδα. Παιδιά από την Κ-21 μόνο ο Παναθηναϊκός έχει προωθήσει και εκείνος από ανάγκη, επειδή εγκλωβίστηκε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από πού κι ως πού, λοιπόν, περιμένουν οι ομάδες να γλιτώσουν χρήματα και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουν το ρόστερ τους; Πως μπορούν να μιλούν για αξιοποίηση του Έλληνα ποδοσφαιριστή, όταν ακόμα και σήμερα, με την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, εξακολουθούν να «ψάχνονται» στην ξένη αγορά, για να στείλουν πάλι καμιά εικοσαριά δικούς τους Έλληνες νεαρούς δανεικούς σε άλλες ομάδες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου

Πρωινός Τύπος (27/5): «Μπάχαλο για να ικανοποιηθεί ο ΟΣΦΠ - Όλα στη θέση τους από Γιαννακόπουλο»
EVENTS