MENU

Χαρτί... Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι' αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος - πίσω. Ή τα πίσω - μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

LIVESPORT

Όλα αυτά βλέπει ο Γιαννακόπουλος, που για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, είναι ο μοναδικός που τα έβαλε στα ίσια με τον «Καίσαρα» Μπερτομέου, και γι' αυτό αποφάσισε να περιμένει πρώτα τις σημερινές εξελίξεις και μετά να τοποθετηθεί. Σίγουρα, όπως και όλες οι ομάδες, θα κάνει μείωση στο μπάτζετ. Σίγουρα θα μιλήσει για τον προβληματισμό του για την απουσία των «Παναθηναϊκάρων» που έχουν κρυφτεί. Σίγουρα θα έχει να πει και πολλά άλλα που δεν τα γνωρίζουμε. Αυτό όμως που θεωρούμε ότι δεν θα πει ΠΟΤΕ, είναι ότι θα φύγει από τον Παναθηναϊκό. Και μιλάμε για την ομάδα μπάσκετ! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι άρρωστος με τον Παναθηναϊκό, όπως ήταν ο Παύλος και ο Θανάσης!

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι συνυφασμένη με την Παναθηναϊκή ιδεά και αυτό δεν μπορεί να αλλοιωθεί, θέλουμε να πιστεύουμε. Σε πολλά ταξίδια που είχαμε κάνει στην Βαρκελώνη για την Ευρωλίγκα, όταν ο Μπερτομέου μαζί με τον Πορτέλα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ΥΠΗΡΕΤΕΣ των ιδιοκτητών (τώρα πως άλλαξε αυτό με τα χρόνια, είναι απορίας άξιο!) τα δύο αδέρφια όπου κι αν μιλούσαν, έλεγαν το ίδιο πράγμα: «η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν θα φύγει ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Είναι η ζωή μας και είμαστε οπαδοί, όχι επαγγελματίες παράγοντες». Κι όλα αυτά δεν ήταν λόγια, αλλά η ιστορία τους που γράφτηκε με χρυσά γράμματα. Άρα πώς να την διαγράψεις...

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ – METROSPORT

Δεν είμαστε μήτε υπέρ, μήτε κατά της επανεκκίνησης. Είμαστε απόλυτα υπέρ της προστασίας των ψυχών από τη μάστιγα του αιώνα. Επιθυμούμε διακαώς την αποφυγή τυχόν απευκταίου. Ως εκ τούτου θέλουμε και διεκδικούμε την γνώση… Ποιοι και πως αναλαμβάνουν την ευθύνη της επανεκκίνησης του Πρωταθλήματος. Το πέπλο σιωπής με το οποίο περιβάλλεται αυτό το θέμα, η ανάληψη ευθυνών για την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος μας ανησυχεί. Και μας ανησυχεί σφόδρα… Κι εδώ ακριβώς ερωτούμε: Αλήθεια τι έγινε με εκείνο το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ… Το αίτημα περί εύλογης και φυσιολογικής ανάγκης ασφαλιστικής κάλυψης μελών (και των οικογενειών τους) κάθε αποστολής ΠΑΕ σε κάθε αγώνα της επανεκκίνησης.

Υπάρχουν νεώτερα; Το υφυπουργείο Αθλητισμού πέταξε την μπάλα στην κερκίδα. Απάντησε αντ’αυτού η Νομική Υπηρεσία. Θεωρώντας πως έτσι καλύπτεται… νομικά για παν ενδεχόμενο. Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την εμπλοκή της. Δεν απευθύνθηκε σε αυτήν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στον υφυπουργό απευθύνθηκε. Αυτή όμως, απάντησε. Κι όταν απαντά η Νομική Υπηρεσία… Νομικό θέμα υφίσταται! Αν σας λέει κάτι ο συλλογισμός μας… Έχει πάντως, πολλαπλό ενδιαφέρον, να μάθουμε ποιοι και πως …έθαψαν το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τούτο βέβαια, είναι καθαρά θέμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για τον Πέτρο Μάνταλο είναι τιμητικό για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος θα μπορούσε να έχει εκτινάξει την καριέρα του αν δεν πάθαινε χιαστούς και στα δύο του πόδια και μάλιστα διαδοχικά. Είναι αλήθεια ότι ο διεθνής χαφ το πάλεψε πολύ για να επιστρέψει και είναι ο Μάνταλος που ήξεραν οι οπαδοί της ομάδας του. Όπως είναι αλήθεια ότι αδικήθηκε κάποιες φορές από τη συμπεριφορά της εξέδρας στο πρόσωπό του.

Οι πληροφορίες λένε ότι η πρόταση που είναι διατεθειμένοι να κάνουν προς την «Ένωση» για να τον απελευθερώσει είναι περίπου οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ε, αυτά δεν είναι λεφτά για παίκτη της αξίας του Πέτρου Μάνταλου. Προφανώς τα χρήματα που είναι διατεθειμένοι να δώσουν στον παίκτη θα είναι καλύτερα ως πολύ καλύτερα απ' αυτά που παίρνει τώρα. Κατανοητά, αλλά δεν νομίζω πως στην «Ένωση» θα δεχτούν καν να μπουν σε συζήτηση για τέτοια λεφτά. Για τον Μάνταλο πρόκειται. Και η ΑΕΚ έχει λόγους να πουλήσει, αλλά δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίο θα ξεπουλήσει...

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Σήμερα θα αποφασίσει οριστικά η Ευρωλίγκα για το μέλλον της διοργάνωσης τη φετινή σεζόν. Οι παίκτες φοβούνται να αγωνιστούν, ο δε Μπερτομέου προσπάθησε να τους καθησυχάσει, αλλά δεν παύει να είναι μία διοργάνωση που δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε. Βέβαια, θα πει κάποιος ότι το ίδιο ισχύει και για το ποδόσφαιρο... Βλέπουμε τα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα και ματώνει η ψυχή μας με τις άδειες εξέδρες ή με τους μυϊκούς τραυματισμούς ή με το να υπάρχουν ομοιώματα φιλάθλων στα καθίσματα για να φαίνεται γεμάτο ένα γήπεδο.

Ωστόσο, δεν είναι προτιμότερο να βλέπουμε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών από το να μη βλέπουμε καθόλου; Αν τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και οι κανόνες υγιεινής, τότε ορθώς διεξάγεται η Μπουντεσλίγκα και ορθώς θα ξεκινήσει και το δικό μας πρωτάθλημα. Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ότι περισσότερο κακό θα κάνει η οριστική διακοπή των αγώνων από το να γίνονται τα ματς σε άδεια γήπεδα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Είναι δεδομένο πάντως, πως πρέπει να γίνει προσπάθεια για υπάρξει παρουσία κόσμου όσο το δυνατόν συντομότερα. Προσοχή δεν εννοούμε χωρίς μέτρα προφύλαξης, δεν εννοούμε όπως ήταν τα πράγματα προ κορωνοϊού. Αυτό ήταν αδύνατο έως… αυτοκτονικό σε κάποιο επίπεδο. Όμως μας φαίνεται περίεργο για παράδειγμα στο ΟΑΚΑ να μην μπορεί να θεσπιστεί ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί να κάτσει ένας οπαδός κάθε τέσσερα καθίσματα για να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση.

Παράδειγμα εντελώς… αντι-επιστημονικό, αλλά πάνω – κάτω στα δεδομένα των μέτρων που λαμβάνονται. Για παράδειγμα πως θα είναι επιτρεπτό αν πάει κάποιος με αυτή την απόφαση σε ένα καφέ ή σε ένα εστιατόριο; Άρα γιατί να μην μπορεί να πάει στο γήπεδο; Ταυτόχρονα, η χρήση τουαλέτας, ή το συχνό πλύσιμο χεριών που απαιτείται κτλ, είναι πλέον θέμα ατομικής ευθύνης. Είτε κάποιος είναι στο γήπεδο, είτε οπουδήποτε αλλού, αυτά δεν αλλάζουν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Αυτό που λένε στους παράγοντες της ΕΠΟ οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ηρακλείου είναι απλό: «Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας».

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνει συχνά μπροστά στον καιροσκοπισμό να ξεχνούν όλοι τον σεβασμό των θεσμών: νομίζουν πως ανα βοηθήσουν έναν υφυπουργό  αυτός θα τους χρωστά χάρη για πάντα και πως για πάντα θα διοικεί το ποδόσφαιρο-κούνια που τους κούναγε!

Όταν οι κυβερνήσεις αλλάζουν, όποιος ακολουθεί εκμεταλλεύεται το πλαίσιο και κάνει τα δικά του. Τότε κάποιοι θυμούνται το αυτοδιοίκητο και γκρινιάζουν, ενώ οι ίδιοι είχαν αφήσει τους προηγούμενους να το κάνουν κουρέλι.

Η ΕΠΟ δεν νομίζω ότι απάντησε στην ΕΠΣ Ηρακλείου τίποτα. Και τι να απαντήσει; Οι μισοί από αυτούς που την διοικούν (όχι μόνο παράγοντες αλλά και τα πληρωμένα στελέχη της) στον Κοντονή χρωστάνε την παρουσία τους στην ομοσπονδία.

Αυτές τις διατάξεις οι συγκεκριμένοι, όχι μόνο τις χειροκρότησαν, αλλά και μπορεί να τις έγραψαν κάποτε όλες! Και τώρα ζητάνε παρεμβάσεις της FIFA και γκρινιάζουν μη τυχόν και αλλάξει το εκλογικό σύστημα και χάσουν οι δεσπότες των Ενώσεων το δικαίωμα να εκλέγουν την Ιερά Σύνοδο του ποδοσφαίρου. Βοήθειά μας και βοήθειά τους...

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Έχει μεγάλη σημασία η χημεία ενός προπονητή και με την ομάδα και με τους παίκτες. Αν δηλαδή θα «κολλήσουν». Και αυτό δεν φάνηκε μόνο στην περίπτωση του Μοράις.

Εξακολουθώ να θεωρώ τον Ουζουνίδη πολύ καλό και σοβαρό προπονητή. Επιμένω όμως, πως με την ΑΕΚ δεν κόλλησε ποτέ. Δεν βρήκε χημεία. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, μ΄αυτό που έγινε με τον Χιμένεθ. Ο Ισπανός «κόλλησε» πολύ και γρήγορα.

Είχε χημεία με το κλαμπ, εξ ου και κατάφερε να γίνει ο πιο πετυχημένος προπονητής, βάσει τίτλων, μετά τον Μπάγεβιτς. Παρόλα αυτά όταν έφυγε από την ΑΕΚ, δεν κατάφερε να κάνει καλά πράγματα στην Λας Πάλμας, ούτε στα Εμιράτα.

Προφανώς και έχει σημασία και η ποιότητα και οι γνώσεις ενός προπονητή. Μετράει και μετράει πολύ, η προσωπικότητα του. Αλλά στην επιτυχία του ή στην αποτυχία του σε μια ομάδα, θα παίξει και ρόλο η χημεία. Και ευτυχώς φαίνεται πως στην περίπτωση του Καρέρα, αυτή η χημεία υπάρχει.

Ο Ιταλός είναι μια σπουδαία προσωπικότητα προπονητή. Σύμφωνα μάλιστα μ΄αυτά που λένε οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι τον ζουν καθημερινά στα Σπάτα, είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα που έχει περάσει την τελευταία πενταετία. Εκτός όμως απ΄αυτό, έχει «κολλήσει» και με την ομάδα. Φαίνεται πως έχει χημεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου

Πρωινός Τύπος (25/5): «Είναι άρρωστος με τον Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος - Ποιοι και πως έθαψαν το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;»
EVENTS