MENU

Χαρτί... Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι' αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος - πίσω. Ή τα πίσω - μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ – METROSPORT

Υπάρχει μια σαφής διαφορά έκφρασης απόψεων στη Σούπερλίγκα. Άλλες διατυπώνονται έτσι… Για να διατυπώνονται. Κι άλλες για να εφαρμόζονται. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα έχει μια σαφή, σοβαρή κι αταλάντευτη θέση. Με αυτήν παραμένει στο… ξέφωτο του παρόντος για το Πρωτάθλημα. Υπάρχουν ΠΑΕ οι οποίες κρύβονται στο…δάσος. Υπάρχουν και ΠΑΕ οι οποίες δεν συμμετέχουν. Στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Ή – παίζει κι αυτό – εάν βρουν τη μιλιά τους πετούν την μπάλα στην κερκίδα. Με άλλα λόγια; Είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένη άποψη. Κατέθεσε ως εκ τούτου συγκεκριμένη πρόταση στην τηλεδιάσκεψη. Κατά την εξέλιξη της δεν καταγράφηκαν αντιδράσεις για όσα ανέφερε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πρυτάνευσε η κοινή λογική. Μετά την τηλεδιάσκεψη όμως, καταγράφηκαν. Πρυτάνευσαν τα συμφέροντα, βλέπετε. Πρυτάνευσε η συμφέρουσα λογική τους. Ενοχλήθηκαν από το απόλυτο δίκιο στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTDAY

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Λίγκα είναι να υπολογίσει το μέγεθος της ζημιάς που ήδη υπάρχει, προϋπολογίζοντας συγχρόνως αυτό που ακολουθεί. Ας κοιτάξουν να δουν τι γίνεται στο εξωτερικό σε πρωταθλήματα μάλιστα πολύ πιο πλούσια από το δικό μας. Στην Ισπανία οι ομάδες επιδιώκουν πρώτα απ’ όλα μία αρμονική συνεργασία με τους τηλεοπτικούς παρόχους, δεν θέλουν ούτε καυγάδες ούτε ρίξεις. Στην Ιταλία ζητάνε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Καμπιονάτο με ορίζοντα πενταετίας, ελπίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν εγγυημένα τηλεοπτικά έσοδα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αντικείμενο εργασίας του working group που έφτιαξε η Λίγκα αυτό που ξέρω είναι ότι αν δεν βρουν ένα σχέδιο που να επιτρέπει κοινή διαχείριση των τηλεοπτικών αλλά και των χορηγών, αν δεν δημιουργήσουν ένα ταμείο αρωγής για τους μικρότερους και αν δεν ανοίξουν μία σοβαρή συζήτηση με την κυβέρνηση ζητώντας την υποστήριξή της με αντάλλαγμα τη δική τους σοβαρότητα, θα βουλιάξουν όλοι μαζί. Και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι νομίζουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ - LIVE SPORT

Πολλά θα εξαρτηθούν από την πρόθεση του Αλαφούζου γύρω από την ομάδα και το πως θα κινηθεί αυτή σε ζωτικής σημασίας ποδοσφαιρικά θέματα, όπως το μπάτζετ, οι μεταγραφές, οι ανανεώσεις, ο τρόπος λειτουργίας. Όσο νερό και να βάλει στο κρασί του ο Δώνης, πολλά πράγματα αποτελούν κόκκινη γραμμή για έναν σοβαρό προπονητή. Και ο Δώνης, που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου και των παικτών του, θα περιμένει τον Αλαφούζο!

Ο μεγαλομέτοχος δείχνει σαφώς πιο ενεργός από το πρόσφατο παρελθόν και αυτό φάνηκε από την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη της Super League. Ωστόσο, πολύ φυσιολογικά , προτού πάρει αποφάσεις για το μπάτζετ, περιμένει να δει που θα κάτσει η μπίλια. Θα μπει τελεία στο πρωτάθλημα και οι ομάδες θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια με τη θέση τους στην κανονική περίοδο ή θα παιχτεί μπάλα;

SPORTIME

Με τον Σπανούλη να δηλώνει παρών, ο Ολυμπιακός προσαρμόζει ανάλογα το πλάνο του, με σεβασμό στον αρχηγό του, με αναγνώριση σε όσα έχει πετύχει τόσο στην ομάδα όσο και ατομικά, αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον ώστε να προετοιμάσει την επόμενη μέρα. Ο Σπανούλης θα είναι ο αρχηγός και... δεύτερος προπονητής στο παρκέ, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να προετοιμάσει την επόμενη μέρα του. Είναι δεδομένη η αξία του Σπανούλη, αλλά στα 38-39 του δεν μπορεί να περιστρέφεται όλη η ομάδα γύρω του. Θα πρέπει και ο ίδιος να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις που θα ωφελήσουν τόσο τον εαυτό του όσο και την ομάδα.

Δεν μπορεί να αντέξει ο Σπανούλης να τον... κυνηγάει μια πεντάδα των αντιπάλων. Για τον λόγο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να γυρίσουν σελίδα και να περάσουν σε μία νέα κατάσταση. Κι εκεί εντάσσεται η ιστορία με τον Κώστα Σλούκα που προορίζεται για... Σπανούλης της νέας εποχής, εφόσον τελικά παρουσιαστεί προοπτική συνεργασίας κι επιστροφής του στην Ελλάδα. Σε άλλη περίπτωση, που κριθεί μη εφικτή η επιστροφή του Σλούκα, ο Μπαρτζώκας έχει ρόλο για τον αρχηγό, σημαντικό μάλιστα, όχι όμως ίδιο με αυτόν που είχε ως τώρα.

Κι αυτό διότι θέλει να τον προστατέψει, να του δώσει τη δυνατότητα να βγάλει ο,τι καλύτερο έχει μέσα του και να μην αναγκάζεται να καταφεύγει σε πράγματα που θα τον φθείρουν αγωνιστικά. Γενικά, να περιμένετε τον Βασίλη Σπανούλη την επόμενη χρονιά να... κάθεται (όπως πάντα) στο θρόνο του, αλλά με τον Ολυμπιακό να κοιτάζει περισσότερο προς το μέλλον. Με απόλυτο σεβασμό όμως και αναγνώριση στον αρχηγό του.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ - ΩΡΑ

Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ θα μπει όπως πρέπει στο γήπεδο όταν (και αν ξεκινήσει) και πάλι η σεζόν. Για να διεκδικήσει όσα πρέπει να διεκδικήσει. Και αυτό άλλωστε είναι το ορθό. Βεβαίως για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, διότι πάντα προκύπτουν και παρερμηνείες και κάποιοι τα μεταφράζουν όπως θέλουν. Το πρώτιστο, είναι η υγεία. Είναι ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας. Μετά έρχεται η μπάλα. Όταν και αν όμως κριθεί, πως η μπάλα μπορεί με ασφάλεια να κυλήσει και πάλι στα γήπεδα, τότε αυτό πρέπει να γίνει κανονικά και... μαχητικά. Απλούστατο.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν έχει λόγο να φύγει ο Δώνης από τον Παναθηναϊκό και πολύ περισσότερο δεν έχει λόγο να διώξει ο Παναθηναϊκός τον Δώνη. Όχι γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα αναρωτιέσαι το «ποιος θα φέρει κάτι διαφορετικό» αλλά γιατί με τον Δώνη να συμπληρώνει σε λίγο καιρό 24 μήνες στον πάγκο, οι περισσότεροι απ’αυτούς είχαν χαμόγελα, καλό ποδόσφαιρο και εξέλιξη. Ο,τι δηλαδή έψαχνε ο Αλαφούζος αν γυρίσουμε τον χρόνο δύο χρόνια πίσω. Και το κυριότερο, η ομάδα δείχνει να έχει φτάσει σε ένα σημείο που αν συνεχίσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ και προχωρήσει σε ακόμα πιο ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ της, σύντομα θα βρεθεί σε σημείο που θα διεκδικεί και τίτλους και θα μπορέσει όταν βγει ξανά στην Ευρώπη να είναι ανταγωνιστική.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΩΣ

Βεβαίως, είναι λογικό το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις στις προτάσεις των ομάδων που μετείχαν στη συνεδρίαση της Λίγκας.

Κάθε ΠΑΕ, άλλωστε, εύλογα επιθυμεί να φροντίσει για τα δικά της συμφέροντα. Γι΄αυτό ορισμένοι από όσους πρότειναν «διακοπή εδώ και τώρα» δεν διευκρίνισαν ακριβώς πως το εννοούν. Σε αντίθεση π.χ. με τη θέση του Ολυμπιακού, που τόνισε  μεταξύ άλλων πως εφόσον αποφασιστεί οριστική διακοπή, αυτή θα πρέπει να συνοδευτεί με επικύρωση της βαθμολογίας και ανάδειξη πρωταθλητή.

Χωρίς ασάφειες και... παύλες. Σε κάθε περίπτωση, επικράτησε η λογική και η σύνεση. Ύστερα από το πέρας τριών εβδομάδων θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα, θα ζυγιστούν και θα υπολογιστούν τα υπάρχοντα στοιχεία και θα ληφθεί νέα (και πιθανότατα οριστική) απόφαση για την τύχη της φετινής... ταλαιπωρημένης σεζόν. Η 24η Απριλίου δεν είναι, δα, και τόσο μακριά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (6/4): «Ενοχλήθηκαν από το δίκιο του ΠΑΟΚ - Θα βουλιάξουν όλοι μαζί στη Λίγκα»
EVENTS