MENU

Η επιβεβαίωση της σχέσης τους ήρθε με έναν τρόπο εντυπωσιακό. Αν και άνθρωπος εξαιρετικά χαμηλών τόνων, ο Ισπανός τερματοφύλακας κατάφερε να ξεπεράσει τη συστολή του και τις όποιες αναστολές ίσως είχε και να δώσει στην αγαπημένη του ένα φιλί μπροστά σε δισεκατομμύρια θεατές.

Και ποιος να του έλεγε τι εκείνο το βράδυ; Ήταν παγκόσμιο πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, ζούσε το απόλυτο όνειρο και ήθελε να μοιραστεί την μεγάλη χαρά με την καλή του. Η οποία έτυχε να είναι δημοσιογράφος και να κάνει συνεντεύξεις στη μεικτή ζώνη μετά τον τελικό του Μουντιάλ του 2010 κόντρα στην Ολλανδία.

Δύο άνθρωποι νέοι, λαμπεροί, καθένας επιτυχημένος στη δουλειά του που αποφάσισαν να πορευθούν μαζί στη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αμφότεροι «επώνυμοι», αλλά απέφυγαν όσο ήταν δυνατόν αυτά τα εννέα χρόνια τις κοσμικές εκδηλώσεις, τα πάρτι. Απέκτησαν δύο παιδιά, έφυγαν από τη Μαδρίτη για το Οπόρτο και ζούσαν μια ζωή όπως την ονειρεύτηκαν μαζί.

Και όπως είχε συμβεί εκείνες τις ημέρες του καλοκαιριού του 2010, αυτές τις τελευταίες εβδομάδες τα βλέμματα και το ενδιαφέρον στράφηκε πάλι πάνω τους. Πρώτα ο Κασίγιας υπέστη έμφραγμα στην προπόνηση της Πόρτο και χρειάστηκε να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε επέμβαση. Το πρώτο σοκ ήταν αυτό.

Αυτό συνέβη την 1η Μαΐου. Η Καρμπονέρο βρισκόταν εκείνη την ημέρα στη Μαδρίτη για τα γυρίσματα της εκπομπής της σε ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό. Πήρε το πρώτο αεροπλάνο για το Οπόρτο για να είναι στο πλευρό του συζύγου της.

Λίγες ημέρες μετά κι ενώ ήταν και οι δυο ανακουφισμένοι από την μπόρα που πέρασε, αλλά άφησε δυνατό τον Κασίγιας ήρθε το δεύτερο «χτύπημα». Σε μια γυναικολογική εξέταση ρουτίνας, η Καρμπονέρο άκουσε τον γιατρό της να της λέει ότι έχει κακοήθη όγκο στις ωοθήκες. Θα έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως και κατόπιν να αρχίσει θεραπεία.

Κι έτσι στις 10 Μαΐου μπήκε κι αυτή στο χειρουργείο. Καρκίνος και χημειοθεραπείες για μια γυναίκα 35 χρόνων, για μια μητέρα δύο παιδιών, που έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια ακολούθους στο instagram, μεταξύ των οποίων γυναίκες που πολύ θα ζήλευαν τη ζωή της στο πλευρό ενός διάσημου ποδοσφαιριστή.

Όπως γράφουν τις τελευταίες ώρες, τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ το ζευγάρι θα πρέπει τώρα να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του. Ο Κασίγιας λογικά θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θα ήθελε να μείνει σε κάποιο πόστο στην Πόρτο. Η Καρμπονέρο προτιμά να μείνουν στη Μαδρίτη για τις θεραπείες της και να έχει κοντά της την μητέρα της και την αδερφή της.

Ο Κασίγιας είχε γενέθλια την περασμένη Δευτέρα. Έγινε 38 χρόνων. Στο μήνυμά του στο instagram για να ευχαριστήσει όλους όσοι του έστειλαν ευχές φαινόταν ότι οι δυσκολίες τον είχαν καταβάλει.

«Αυτή τη φορά τα γενέθλια δεν ήταν τόσο χαρούμενα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή στις ζωές σας συνέβη: κάτι το οποίο δεν θα θυμάστε ευχάριστα. Δεν μπορούμε να μένουμε ανεπηρέαστοι από όσα συμβαίνουν. Ακόμα κι έτσι, πήρα πόζα και σας δείχνω το χαμόγελό μου. Πρέπει να είμαι ευτυχισμένος, ευτυχισμένος επειδή αυτές τις είκοσι ημέρες είσαστε δίπλα μου» έγραψε. Κρατούσε δύο μπαλόνια, ένα με τον αριθμό «3» και το άλλο με το «8» και ήταν σαν να χαμογελούσε με το ζόρι.

Πίσω από μια ζωή που φαίνεται να έχει ζωγραφιστεί με χρώμα ροζ, εμφανίστηκαν ξαφνικά σκιές. Ένας άνδρας 38 χρόνων και μια γυναίκα 35 χρόνων, δύο άνθρωποι νέοι που έχουν και δύο παιδιά, πρέπει να βρουν τη δύναμη για να αντιμετωπίσουν ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση της (κοινής) ζωής τους.

«Και όταν η καταιγίδα τελειώσει, δεν θα θυμάσαι καν πώς κατάφερες να επιβιώσεις. Δεν θα είσαι καν σίγουρος ότι έχει τελειώσει. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: όταν βγεις από την καταιγίδα δεν θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που μπήκε. Και αυτό είναι το νόημα της καταιγίδας».

Είναι τα λόγια του συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι. Τα χρησιμοποίησε η ίδια η Καρμπονέρο δείχνοντας πως ακόμα και η γεμάτη λάμψη ζωή δεν είναι ανέφελη.

Ο Ίκερ, η Σάρα και η ζωή πίσω από τη λάμψη
EVENTS