MENU

Η ποιότητά του και δη για το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι δεδομένη. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ο Ουκρανός στόπερ δεν είχε "πιάσει" στη Μπαρτσελόνα, η οποία διέθεσε πριν από σχεδόν μία δεκαετία περί τα 25 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, στην οποία τον πούλησε το αμέσως επόμενο καλοκαίρι με 10 εκατ. ευρώ λιγότερα!

Το FOX Sports έκανε αφιέρωμα σε πέντε από τους χειρότερους παίκτες που φόρεσαν τα μπλαουγκράνα, συμπεριλαμβάνοντας και το όνομα του Ντμίτρο Τσινγκρίνσκι.

«Μία από τις μεγαλύτερες πρόσφατες αποτυχίες της Μπαρτσελόνα, ο αμυντικός αποκτήθηκε για 25 εκατ. ευρώ από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ωστόσο ο Ουκρανός δεν ήταν σταθερός, ενώ έγινε αλλαγή σε έναν αγώνα επειδή δεν είχε συμμορφωθεί με μία εντολή του Πεπ Γκουαρδιόλα. Χρόνια αργότερα, ο παίκτης της ΑΕΚ δήλωσε ότι αισθάνθηκε πίεση από το ποσό που επενδύθηκε γι' αυτόν. Μία σεζόν μετά την απόκτησή του, πωλήθηκε πίσω στη Σαχτάρ για 15 εκατ. ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Για την ιστορία, οι άλλοι τέσσερις που βρίσκονται στο αφιέρωμα είναι ο πρώην διεθνής Τούρκος τερματοφύλακας Ρουστού Ρετσμπέρ, ο Ολλανδός αμυντικός Γουίνστον Μπογκάρντε, ο Βενεζουελάνος επιθετικός Χεφρέν Σουάρες κι ο Αργεντινός πορτιέρο Ρομπέρτο Μπονάνο. Με εξαίρεση τον Σουάρες που αγωνίζεται σήμερα στην ΑΕΚ Λάρνακας, οι υπόλοιποι είναι παλαίμαχοι.

«Ο Τσιγκρίνσκι στους πέντε χειρότερους που πέρασαν από τη Μπαρτσελόνα»