MENU

Τα αίσχη που είχαν συμβεί το βράδυ της 18ης Μαρτίου του 2012 στο "αιώνιο" ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο, επαναλήφθηκαν σαν μία κακιά φάρσα. Οι ομοιότητες με τα φετινά γεγονότα στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός του ΟΑΚΑ είναι σχεδόν τρομακτικές και δυστυχώς πρόσθεσαν ακόμα μία μαύρη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα δύο παιχνίδια διεξήχθησαν με μόλις μία ημέρα διαφορά, αλλά την ίδια ακριβώς αγωνιστική. Μάλιστα όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο, το σκορ και στα δύο παιχνίδια ήταν 0-1. Στο προ επταετίας παιχνίδι το γκολ είχε μπει στο 53ο λεπτό από τον Αμπντούν, ενώ στο φετινό, δύο λεπτά νωρίτερα από τον Γκερέρο!

Τα δύο παιχνίδια είχαν διακοπεί μετά από συμπλοκές και δακρυγόντα με διαφορά 12 λεπτών (στο 70' το φετινό, στο 83' του 2012).

Μία άλλη σύμπτωση ότι και τότε ο Παναθηναϊκός προερχόταν από ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα, όπως φέτος δηλαδή! Μάλιστα και το 2012 στο ματς με τον ΠΑΟΚ είχε χάσει στο ΟΑΚΑ με 2-0 (με το ίδιο σκορ είχε χάσει κι από την ΑΕΚ)!

Όσο για την τιμωρία των "πρασίνων" εκείνη τη σεζόν ήταν από την πειθαρχική επιτροπή που ήταν με μεικτό σύστημα (συνταξιούχους δικαστές και δικηγόρους): «Η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (252.500,00) ευρώ».

Δείτε το βίντεο από το ντέρμπι του 2012:

Απίστευτο deja vu: Ακριβώς 7 χρόνια μετά, ξανά διακοπή στο ΟΑΚΑ την 25η αγωνιστική (vid)