MENU
Χρόνος ανάγνωσης 16’

Μαρινάκης vs Κόκκαλης: Από την στοργή στην... οργή!

Ανανεώθηκε: 15-03-2019 15:12
0

Κάποτε τον... παρακαλούσε να αφήσει και κανέναν άλλο να πάρει πρωτάθλημα. Κάποτε βρισκόταν σχεδόν σε κάθε σημαντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη σουίτα του "Καραϊσκάκη", δίπλα φυσικά στον νυν ιδιοκτήτη του συλλόγου. Κάποτε καλούνταν από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ στη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου.

Είπαμε όμως, κάποτε. Όχι ότι χρειάζεται να ανατρέξει πολύ παλιά κανείς άλλωστε για να βρει τις σχέσεις αλληλοεκτίμησης, φαινομενικής ή όχι δεν έχει πολλή σημασία, που επικρατούσαν ανάμεσα στους δύο άνδρες, αλλά η αντιδιαστολή με το σήμερα είναι τόσο εμφανής, που τις κάνει να μοιάζουν με ένα πολύ μακρινό παρελθόν.

Γιατί το "σήμερα" των σχέσεων Βαγγέλη Μαρινάκη και Σωκράτη Κόκκαλη περιλαμβάνει έναν αδυσώπητο πόλεμο, που δεν ξέρει κανείς που μπορεί να οδηγήσει. Το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε με αφορμή τις διαρροές ότι ο Πέτρος Κόκκαλης προτίθεται να βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Απόρροια αυτού ήταν ο συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής" που δεν εκφράζει προσωπικά τον Γιάννη Μώραλη, αλλά υποστηρίζεται επίσημα κι έχει ως κεντρικό πυλώνα τον Βαγγέλη Μαρινάκη, να ζητήσει την παραίτησή του. Όπως κι έγινε...

Πριν από αυτό ωστόσο είχε προηγηθεί σωρεία επιθέσεων από το "στρατόπεδο" και το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, χρεώνοντάς του ουκ ολίγα πράγματα. Τη μία ο Θωμάς Μητρόπουλος, την άλλη η απώλεια του τίτλου, την επόμενη τα ανάποδα σφυρίγματα, μετέπειτα η συνεργασία Ιντρακόμ-ΟΠΑΠ, πιο πρόσφατα τα ανεξόφλητα δάνεια του "Καραϊσκάκη".

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι ιδιαίτερα τετταμένες και η πολιτική ήταν απλώς η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Ο Πέτρος Κόκκαλής εξάλλου δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Είναι εμφανές πως υπάρχει ζήτημα της οικογένειας, η οποία φέρεται έντονα ενοχλημένη από τις πρακτικές του Βαγγέλη Μαρινάκη και δη σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στο επιχειρηματικό σκηνικό.

Όπως επίσης είναι φανερό ότι η κατάσταση... σιγοβράζει και τα περιστατικά δείχνουν πως είμαστε λίγο πριν την ανάφλεξη.

Πάμε όμως να θυμηθούμε τα επεισόδια που παίχτηκαν στις σχέσεις των δύο ανδρών και πως κατέληξαν να βρίσκονται σε... εμπόλεμη κατάσταση!

Στάζουν... μέλι τα λόγια -του Σωκράτη- και του Βαγγέλη

«Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν τη γενναιοδωρία του Σωκράτη Κόκκαλη». Η ατάκα αυτή ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είχε χαρακτηρίσει... γενναιόδωρο τον πρώην διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2010, όταν είχαν μόλις ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις των δύο ανδρών για τη μεταβίβαση των μετοχών, με τον σύλλογο να γυρίζει σελίδα. Διαπραγματεύσεις βέβαια που κράτησαν για μήνες και πέρασαν από πολλά κύματα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι λίγους μήνες νωρίτερα είχε δηλώσει πως: «Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι θρύλος, γι’ αυτό δεν πιστεύω σε "αποτιμήσεις μετοχών", σε "κερδοφόρες ΠΑΕ", σε "οικόπεδα-φιλέτα" και σε παζαρέματα για την αγορά τους. Ο Ολυμπιακός δεν διαπραγματεύεται, είναι κάτι μαγικό στο μυαλό. Γι’ αυτό, λοιπόν, όσα χρήματα και να βάλεις στον σύλλογο τα ξεχνάς, δεν τα ζητάς ποτέ πίσω και φεύγοντας καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου γιατί είναι προσφορά στην ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός».

Όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, οι σχέσεις των δύο ανδρών κυλούσαν σε σχεδόν άριστο επίπεδο και δεν έχανε την ευκαιρία ο ένας να στάξει... μέλι μιλώντας για τον άλλο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνομιλία που είχε ο Σωκράτης Κόκκαλης με οπαδούς του Ολυμπιακού τον Απρίλιο του 2013, μετά από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Παρεμπιπτόντως ήταν μάλλον η πρώτη φορά από τη στιγμή της διοικητικής αλλαγής που θα ακούγονταν αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ομάδας.

«Ο Βαγγέλης είναι καλό παιδί, καλός πρόεδρος και άρρωστος Ολυμπιακός. Πρέπει να τον στηρίξει ο κόσμος και όλοι μας για να φτάσει τον Ολυμπιακό όσο ψηλά μπορεί. Έχει μεγάλα όνειρα για την ομάδα και ήδη έχει πετύχει πολλά. Η ομάδα μας έχει μια πολύ καλή διοίκηση και το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη και υπομονή».

Περίπου ένας χρόνος πέρασε για να βρούμε την τοποθέτηση του Σωκράτη Κόκκαλη στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7, όπου μιλώντας για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε:

«Από εσάς θέλω να ζητήσω μόνο ένα πράγμα. Η ομάδα έχει και στιγμές που δεν είναι στα καλύτερά της, παρ’ ότι παίρνει το πρωτάθλημα. Δυσαρέσκεια πρέπει να εκφράζεται όταν ο Ολυμπιακός πράγματι βρεθεί σε μία θέση όπου δεν θα μπορεί να παίρνει πρωτάθλημα, όχι όταν κάνει ένα παιχνίδι και δεν πάει καλά.

Πρέπει πάντα να τον στηρίζετε, πάει δεν πάει καλά. Πρέπει πάντα, επειδή είμαστε Ολυμπιακοί, να στηρίζουμε την ομάδα και τον πρόεδρο της. Γιατί ο πρόεδρος κάνει προσπάθεια για να πάει καλά η ομάδα. Αν ήταν κανένας καραγκιόζης πρόεδρος, να φάει γιούχα. Βλέπετε, κάποιους άλλους καραγκιόζηδες προέδρους τους χειροκροτούν κιόλας. Δεν έχουν καταλάβει την καταστροφή που τους έχουν φέρει. Ενώ εδώ έχει αποδείξει ο άνθρωπος ότι δεν θα πάρει μόνο αυτά που έχει πάρει μέχρι σήμερα, θα πάρει και πολλά παραπάνω».

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, συνέχισε λέγοντας ότι:

«Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη χώρα, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Έχει αμέτρητα πρωταθλήματα την καλύτερη ομάδα τους κορυφαίους φιλάθλους εκτός από μερικές φορές. Αυτά είναι ένα πλεονέκτημα που δεν το έχουν οι άλλες ομάδες. Χθες οι φίλαθλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για μια εμφάνιση που δεν τους άρεσε. Θέλω να τους πω: οι κακομοίρηδες φίλαθλοι των άλλων ομάδων που έχουν τόσα χρόνια να πάρουν πρωτάθλημα θα έπρεπε να έρχονται με καλάζνικοφ; Έκανα ότι έπρεπε και μπορούσα να κάνω για τον Ολυμπιακό που αγαπούσα. Ο κύριος Μαρινάκης είμαι σίγουρος ότι θα με φτάσει και θα με ξεπεράσει σε πρωταθλήματα. Ελπίζω, αν θέλει, να αφήσει και κανέναν άλλο να πάρει πρωτάθλημα», για να ξεσπάσει αμέσως μετά σε γέλια, όπως και όλη η αίθουσα που παρακολουθούσε την ομιλία του.

Τον Μάιο του 2017 μάλιστα, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε προσκληθεί στη φιέστα για το 44ο πρωτάθλημα της ομάδας, που έμελλε να είναι και το τελευταίο της, αφού ακολούθησε η διετία της... κανονικότητας και του 50-50, ωστόσο με επιστολή του ενημέρωνε προσωπικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι δεν μπορούσε να δώσει το "παρών". Στην επιστολή του μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε εχθρούς του Ολυμπιακού.

«Καταρχάς σε ευχαριστώ για την πρόσκληση στη φιέστα κατάκτησης των 44 πρωταθλημάτων και των εφτά τελευταίων συνεχόμενων και εύχομαι ο Ολυμπιακός μας να συνεχίσει να είναι πάντα πρωτοπόρος στην Ελλάδα. Δυστυχώς λόγω της απουσίας μου σε επαγγελματικό ταξίδι δεν θα μπορέσω να είμαι στη μεγάλη φιέστα κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Είναι φυσιολογικό ο Ολυμπιακός, λόγω της μεγάλης υπεροχής του, να δέχεται τις αντιδράσεις των άλλων ομάδων που θα ήθελαν να κατακτήσουν πρωταθλήματα. Εκείνο που είναι απαράδεκτο είναι να προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους χρησιμοποιώντας μεθοδεύσεις που δεν έχουν σχέση με το αθλητικό πνεύμα.

Είναι φυσιολογικό κάθε μεγάλη δύναμη να συντηρεί διάφορα παράσιτα που εμφανίζονται ως δήθεν φανατικοί υποστηρικτές. Αυτό είναι ένα λυπηρό φαινόμενο που δυστυχώς όμως πάντα υπήρχε, υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει και στο μέλλον. Η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού είναι τα εκατομμύρια των οπαδών του, ένας από τους οποίους είμαι κι εγώ, που τον στηρίζουν από την στιγμή που ιδρύθηκε και θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε και στο μέλλον.

Έχουμε κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα έχοντας εκατομμύρια οπαδούς, την καλύτερη ομάδα, υποδομές και οργάνωση. Αυτή είναι η δύναμή μας! Σου εύχομαι να συνεχίσεις την λαμπρή ιστορία μας κατακτώντας πρωταθλήματα και αυτό θα σου δίνει πάντα τη χαρά και τη δύναμη στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει.

Ζήτω ο Ολυμπιακός!».

Το πρώτο «αίμα»

Ιούλιος του 2016. Το αμαρτωλό σύστημα της ΕΠΟ, έπνεε τα λοίσθιά του. Το γεγονός μάλισατα ότι Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για να γκρεμίσουν το καθεστώς που είχε καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο, προς όφελος συνεχώς του ενός, οδήγησε τον μηχανισμό του Ολυμπιακού να κατασκευάσει... φανταστικούς εχθρούς, χρεώνοντας παθητική στάση στον Σωκράτη Κόκκαλη, αναφορικά με την «άμεση εμπλοκή του Θωμά Μητρόπουλου στις εκλογές της ΕΠΟ και την υποστήριξή του στη συμμαχία Μελισσανίδη – Σαββίδη – Αλαφούζου».

Η εφημερίδα "Γαύρος", βασικός εκφραστής των θέσεων της πειραϊκής ΠΑΕ είχε δημοσιεύσει, με πρωτοσέλιδο μάλιστα "χτύπημα", άρθρο της... φωνής του Ολυμπιακού, του Μανώλη Γαβαθιώτη, δημοσίευσε άθρο που ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εκείνο, όμως, που προκαλεί δυσεπίλυτα ερωτηματικά και έντονες απορίες, είναι η στάση που φαίνεται να κρατάει (;) ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είτε δεν γνωρίζει είτε δεν δίνει σημασία στις αντί-Ολυμπιακές ενέργειες του πρώην στενού του συνεργάτη στην ερυθρόλευκη διοίκηση. Οι απορίες στην ερυθρόλευκη οικογένεια εντείνονται, με το σκεπτικό ότι αν ο Κόκκαλης ήθελε να πάρει θέση, θα την είχε πάρει. Και τότε, βεβαίως, ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος δεν θα τολμούσε να συνεχίσει τις προδοτικές του δραστηριότητες, όσο μεγάλο κι αν είναι το «ΠΑΚΕΤΟ» (των υποσχέσεων) που όλα δείχνουν ότι ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ εκ μέρους των τριών… «εξυγιαντών». Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι αν ο Σωκράτης Κόκκαλης θελήσει να επέμβει, η επέμβασή του στο συγκεκριμένο πρόσωπο θα είναι καταλυτική και ακαριαία. Αλλά και αυτό να μη συμβεί, ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αδιαφορήσει, ούτε να ξεχάσει. Είπαμε, την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως κανένας…».

«Εσύ Σωκράτη τι κάνεις; Πού βρίσκεσαι; Πού "παίζεις";»

Παραπάνω αναφερθήκαμε στην πρόσκληση που είχε δεχτεί o Σωκράτης Κόκκαλης τον Μάιο του '17 για να παραβρεθεί στη φιέστα του Ολυμπιακού. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως οι σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν απόλυτα... αγαστές. Δύο μήνες νωρίτερα άλλωστε ο άλλοτε πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε δεχτεί ευθεία επίθεση με απίστευτες αιχμές ξανά από την εφημερίδα "Γαύρος" και τον Μανώλη Γαβαθιώτη, όπου μεταξύ άλλων αφήνονταν να εννοηθούν και σχέσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Την εποχή που ο Μαρινάκης υψώνει το παράστημά του και στέκει ολομόναχος κυματοθραύστης κάθε σε κάθε κακόβουλη επίθεση…

Εσύ Σωκράτη τι κάνεις; Πού βρίσκεσαι; Πού «παίζεις»;

Η φιλία και η σχέση με τον… «εξυγιαντή» Θωμά και οι συνεργασίες με τον ΟΠΑΠ, έχουν δημιουργήσει πολλαπλά και αναπάντητα ερωτηματικά στον ερυθρόλευκο κόσμο», σημείωνε μεταξύ άλλων το άρθρο.

«Καλοφάγωτα… Ολυμπιακάρα»!

Ακόμα μία... ρουκέτα εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη από τα σκληροπυρηνικά Μέσα που εκφράζουν τις θέσεις της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε η νέα συμφωνία της Intralot με τον ΟΠΑΠ, μία σχέση βέβαια που κρατούσε για τρεις δεκαετίες κι ως εκ τούτου δεν ήταν κάτι καινούργιο και κοιτώντας κανείς πίσω από την κουρτίνα, μπορούσε να αντιληφθεί πως τα αίτια της επίθεσης ήταν βαθύτερα.

Μεταξύ άλλων διαβάζαμε και πάλι από εφημερίδα που αποτελεί τη... φωνή του Ολυμπιακού πως:

«Φυσικά, εμείς που παρακολουθούμε χρόνια τις κινήσεις του Κόκκαλη στο επιχειρηματικό πεδίο, είχαμε καταλάβει πολύ καλά το τι θα γίνει. ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ εδώ μέσα, αν θυμάστε. Αυτήν την τακτική ακολουθεί χρόνια ολόκληρα. Πριν πάρει μια δουλειά, θολώνει τα νερά και "ξαφνικά" τα βρίσκει με κάποιους υποτίθεται "αντιπάλους" του. Την ίδια ώρα που ο Θωμάς Μητρόπουλος, ο προσωπικός του φίλος, αλωνίζει και μοιράζει βαλίτσες με χορηγίες ΟΠΑΠ και με ΡΟΥΒΛΙΑ για να γυρίσουν κάποιες ΕΠΣ υπέρ του Βαγγέλη Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ, ο Σωκράτης Κόκκαλης τακιμιάζει επιχειρηματικά με όλους τους εχθρούς του Ολυμπιακού. Μόνον ο Νικόλας Πατέρας έμεινε, πού θα πάει, θα κάνει καμιά δουλίτσα και με αυτόν ο "μεγάλος Ολυμπιακάρας" Σωκράτης, που τρέχει η "ολυμπιακοφροσύνη" από τα μπατζάκια του. Μιλάμε για τεράστιες ποσότητες ολυμπιακοφροσύνης. Τόσο πολλές, που ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να έχει στο payroll του το φιλαράκο του το Θωμά Μητρόπουλο, του οποίου το "στρατηγείο" στα του ποδοσφαίρου είναι μέσα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Αegean στον Αη Διονύση του Πειραιά. Μήπως είναι ψέμα αυτό; Μήπως είναι ψέμα το ότι διαβεβαίωνε ο Μελισσανίδης επιφανή μέλη της Original "μην ασχολείστε με τον Κόκκαλη, μαζί μου είναι αυτός"; 'Η νομίζετε ορισμένοι ότι εμείς εδώ πετάμε χαρταετό και δεν ξέρουμε το τι μας γίνεται;».

«Μαζί με τους εχθρούς οι Κόκκαλης - Θεοδωρίδης»

Φλεβάρης του 2018. Ο Ολυμπιακός έχει μόλις αφήσει βαθμούς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και βλέπει τον τίτλο να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.

Ποια καλύτερη αφορμή για μία νέα επίθεση εναντίον των... εχθρών του συλλόγου. Τον γιο του -τότε- αντιπροέδρου του κλαμπ, Θόδωρου Θεοδωρίδη και του Σωκράτη Κόκκαλη. Αμφότεροι είχαν την τιμητική τους στο ένθετο του "Γαύρου" της εφημερίδας "Κόκκινος Πρωταθλητής", που είχε τον τίτλο: «Και τώρα δοξάστε τους», κατηγορώντας τους δύο άνδρες ότι έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στην πτώση της ομάδας από την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν μεταξύ άλλων πως:

«Παρά ταύτα, στη διοίκηση του Ολυμπιακού αισθάνονται πικρία και για τα όσα συμβαίνουν στην διαιτησία, στην εποχή της... κάθαρσης, υπό την ανοχή του ισχυρού άνδρα της ΟΥΕΦΑ, Θόδωρου Θεοδωρίδη από τη στιγμή μάλιστα που έχει την ευθύνη της «επιτήρησης» της ΕΠΟ του Γραμμένου.

Όπως και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών της εις βάρος του Ολυμπιακού ιστορίας είναι ο Θ. Μητρόπουλος, επιστήθιος φίλος του Σωκράτη Κόκκαλη, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά του άλλοτε προέδρου της πειραϊκής εταιρίας».

Η «καμπάνα» έφερε νέο... ντου στον Κόκκαλη

Το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου 2018, μία ημέρα μετά το 2-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ανακοινώνεται η "καμπάνα" της πειθαρχικής επιτροπής της Superleague στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων, στο -7 πλέον από την κορυφή και... αντίο ζωή.

Τις επόμενες ώρες ακολούθησε ένα νέο κρεσέντο κατηγοριών εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη από Μέσα φίλα προσκείμενα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, χρεώνοντάς του από από χρέη σε ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη το 2010, μέχρι... τα πάντα. Πιο συγκεκριμένα τον κατηγορούσαν ότι:

-Το 2010 που πήρε την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη παρέλαβε χρέος 44 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα η διοίκηση Κόκκαλη είχε προεισπράξει έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και τα εισιτήρια διαρκείας.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια- επομένως το χρέος της ΠΑΕ ήταν πολύ μεγαλύτερο απ' όσο είχε υπολογίσει η πλευρά Μαρινάκη.

- Είχε αποψιλώσει την ομάδα, καθώς στο ρόστερ είχαν μείνει μόνο παίκτες της ομάδας Νέων, ενώ για τη θέση του προπονητή προοριζόταν ο Αλέκος Αλεξανδρής. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην 5η θέση και θα κατέβαζε το... εφηβικό από κει και πέρα.

- Είχε αφήσει απλήρωτους πολλούς ατζέντηδες που είχαν κάνει πλειάδα μεταγραφών για τους Ερυθρόλευκους, ενώ και ο Ζίκο- που είχε διατελέσει προπονητής στην ομάδα- είχε προσφύγει στη FIFA για να διεκδικήσει την αποζημίωσή του (την οποία δεν είχε λάβει μετά την απόλυσή του).

- Είχε «δεσμεύσει» την ομάδα με μία συγκεκριμένη αθλητική εταιρία, καθώς ο Κόκκαλης είχε προεισπράξει την πληρωμή, ενώ την είχε εμπλέξει και στην πληρωμή της μεταγραφής του Ντιόγκο.

- Διέλυσε τον Ερασιτέχνη, μιας και είχε κάνει άνοιγμα που υπερέβαινε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο δεν προτίθετο να καλύψει.

- Έδωσε το πράσινο φως στον Θωμά Μητρόπουλο λέγοντάς του «Κάνε ό,τι θες» αναφορικά με την υπόθεση της ανατροπής της διοίκησης Γκιρτζίκη στις εκλογές της ΕΠΟ το 2016.

- Φρόντισε να... ενισχύσει όλους τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, είτε με την στήριξη της «επιλογής» Θόδωρου Θεοδωρίδη- που είναι, θεωρητικά, δικής του επιρροής- είτε με την απόφασή του να τα «βρει» με τον Μελισσανίδη, ισχυροποιώντας τον ΟΠΑΠ.

Ο Κόκκαλης, ισχυρίζονται τα φίλα προσκείμενα στον Μαρινάκη μέσα, αναγκάστηκε να κάνει... κωλοτούμπα προκειμένου να μη λήξει η συνεργασία της Intralot (εταιρία συμφερόντων Κόκκαλη) με τον ΟΠΑΠ, η οποία είχε αποφασιστεί να τερματιστεί τον Ιούλιο του 2018.

Αυτή η κίνηση έσωσε, θεωρητικά, και τον ίδιο τον Κόκκαλη, καθώς οι επενδύσεις του στο εξωτερικό δεν πήγαιναν καθόλου καλά και η συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ αποτελούσε μονόδρομο.

- Έσπευσε να στήσει γέφυρες επικοινωνίας μ' ένα συγκεκριμένο τμήμα της κυβέρνησης (τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, δηλαδή), προκειμένου να επιστρέψει στο πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας, έχοντας ως απώτερο σκοπό του να... καταστρέψει ποικιλοτρόπως τον Ολυμπιακό!

Επίθεση ακόμα και για τον... Λάζαρο!

Πώς μπορεί να συνδέεται το θέμα του συμβολαίου του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον... Σωκράτη Κόκκαλη; Κι όμως! Το Μέσο που εκφράζει κατεξοχήν τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο "Κόκκινος Πρωταθλητής", επιτέθηκε ξανά στον άλλοτε διοικητικό ηγέτη του κλαμπ, μέσω -κι αυτή τη φορά- του Μανώλη Γαβαθιώτη.

Όπως υποστήριζε το άθρο, ο Ολυμπιακός το κατέθεσε στη Σούπερ Λίγκ τρεις μέρες πριν (το άρθρο είχε δημοσιευθεί στις 19/5/18) στις 9:20 το πρωί κι έπειτα από λίγα λεπτά αυτό είχε σταλεί στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Παράλληλα σημειώνεται ότι οι άνθρωποι των Πειραιωτών έψαξαν την υπόθεση κι εμφανίζονται να έμαθαν πως αυτό εστάλη από τον ίδιο τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για επικοινωνία που φέρεται να είχε ο διευθύνων σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ γίνεται αναφορά και για σχέσεις με τον Θωμά Μητρόπουλο. Σε εκείνο το σημείο ξεκινάει η -ακόμα μία- επίθεση προς τον άλλοτε πρόεδρο του Ολυμπιακού.

«Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεις στον καθένα Γκαγκάτση να χρησιμοποιεί το όνομά σου για να περνάει τις προσωπικές του πολιτικές και να μεταλαμπαδεύει το προσωπικό του μένος αναφέροντας ως τεκμήριο πειθούς για τους συνομιλητές του. Τι σκοπεύεις να πράξεις, μεγάλε Σωκράτη, γι' αυτούς τους τύπους που εξακολουθούν να σε χρησιμοποιούν στις αναφορές τους, την ίδια περίοδο;», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στα «μαχαίρια» και για το Καραϊσκάκη

Ένα από τα πιο πρόσφατα επεισόδια της κόντρας των δύο επιχειρηματιών, αφορούσε το γήπεδο Καραϊσκάκη. Αιτία ήταν η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη πως: «Οι διαπραγματεύσεις Μαρινάκη-τραπεζών καθυστερούν τη μεταβίβαση του Καραϊσκάκη», διευκρινίζοντας ότι από το 2010 δεν έχει καμία σχέση με την «Καραϊσκάκης ΑΕ».

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η απάντηση-διάψευση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η μεταβίβαση του 50% από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε».

Μάλιστα η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής» επικαλούμενη πηγές της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατηγορούσε τον Σωκράτη Κόκκαλη ότι είχε βγάλει κέρδος από την πώληση του φαληρικού γηπέδου. Συγκεκριμένα υποστήριζε ότι εισέπραξε από τους Μαρινάκη, Λαυρεντιάδη για την πώληση της «Καραϊσκάκης ΑΕ» το ποσό των 35 εκατ. ευρώ κι ότι ο ίδιος είχε δώσει 20 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως είχε και κέρδος 15 εκατ. ευρώ!

«Αν κατέβεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήσου»!

Κάπως έτσι η κόντρα Μαρινάκη-Κόκκαλη μεταπήδησε και στην πολιτική, μετά τη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι ο γιος του άλλοτε μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού προτίθεται να διεκδικήσει την είσοδό του στην Ευρωβουλή ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν διαρροές που ήθελαν τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν με... κακό μάτι τη συγκεκριμένη εξέλιξη και δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να υπάρξει κι επίσημη ανακοίνωση από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», ο οποίος είναι δεδομένο πως έχει ως κεντρικό πυλώνα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η απάντηση του Πέτρου Κόκκαλη δεν άργησε να έρθει, ανακοινώνοντας μέσα από την προσωπική του σελίδα στα social media την παραίτησή του, τονίζοντας ότι "παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά. Παράλληλα δε, αφήνει και αιχμές για δημοσιεύματα "οικείων μέσων".

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής», παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.

Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».

Η φωτιά όχι μόνο δεν δείχνει να σβήνει, αλλά ολοένα και αναζωπυρώνεται. Με βάση τα όσα λέγονται εντός των τειχών κι όχι σε δημόσιο λόγο, δεν αργεί η ώρα που όλα θα γίνουν παρανάλωμα του πυρός καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει να κάνει πίσω. Ο Μαρινάκης ήταν ανέκαθεν της λογικής «τα θέλω όλα» και όποιον δεν είναι μαζί του, τίθεται αυτόματα απέναντί του. Από την άλλη, ο χαρακτήρας του Κόκκαλη δεν είναι τέτοιος που να αφήνει περιθώρια για τέτοιου είδους πρακτικές απέναντί του. Όλα δείχνουν πως είμαστε μάρτυρες ενός σίριαλ, που μόλις ξεκίνησε...

Μαρινάκης vs Κόκκαλης: Από την στοργή στην... οργή!
EVENTS