MENU

«Το έχουμε γράψει και ξαναγράψει. Και δεν θα κουράζομαι να το γράφω, όσο χρειάζεται. Ο ΜΠΑΟΚ δεν μπορεί, δεν έχει τα φόντα να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό τομέα. Αυτό συμβαίνει και το παραδέχονται όλοι, όσοι βεβαίως θέλουν να συζητούν με ειλικρίνεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εν ολίγοις, δεν αμφισβητείται η ανωτερότητα του Ολυμπιακού, που είναι κραυγαλέα».

Αυτό έγραφε ο έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδας «Γαύρος», Μανώλης Γαβαθιώτης ανήμερα του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και για μία ακόμη φορά ήρθε το αποτέλεσμα για να τον δικαιώσει. Ήταν εμφανές άλλωστε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε... καμία τύχη, σε αγωνιστικό επίπεδο, απέναντι στους “ερυθρόλευκους”, κάτι άλλωστε που φάνηκε και με το παραπάνω το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο έμπειρος αρθρογράφος συνέχισε υποστηρίζοντας πως:

«Αυτή η ανωτερότητα, δεν δημιουργήθηκε τώρα, αυτή την εποχή της μεγάλης φόρμας του Ολυμπιακού. Υπήρχε από την αρχή της περιόδου και ήταν επίσης διακριτή και κοινά παραδεκτή. Υπήρχε και στον αγώνα του πρώτου γύρου, στο Καραϊσκάκη, όπου -φαινόμενο που δικαιώνει τον χαρακτηρισμό περί... "πουτάνας μπάλας"- η νέα ομάδα, η απολύτως ανανεωμένη του Ολυμπιακού, κυριολεκτικά ισοπέδωσε τον εκ Βορρά αντίπαλο. Σε ένα αγώνα που έχασε μεν, από τερτίπια της μπάλας, αλλά στον οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφανέστατη ανωτερότητά του».

Ως εκ τούτου προκύπτει ένας εύλογος συλλογισμός από τα γραφόμενα του Μανώλη Γαβαθιώτη, αναφορικά με την εικόνα που θα είχε το χθεσινό ντέρμπι:

«Αν στον πρώτο γύρο, με τον Ολυμπιακό σε στάδιο "κατασκευής" ακόμα μίας ανταγωνιστικής σε όλα τα επίπεδα ομάδας, είχε επικρατήσει αγωνιστικά, πόσο μάλλον θα μπορεί ο σημερινός Ολυμπιακός του Μαρτίνς, ευρισκόμενος σε φοβερή φόρμα, να κυριαρχήσει επί ενός Μπάοκ που μέσα εκεί έχασε από μία... Βίντι, μία... Μπάτε και πάει λέγοντας.

Ομιλών με βάση το ρεαλισμό και τη λογική. Παραθέτω επιχειρήματα, δεν κραυγάζω για να υποστηρίξω την άποψή μου. Και καταλήγω πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα στους συλλογισμούς μου. Ότι "παικτικά", στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, δεν βλέπω πώς και με ποιον τρόπο θα μπορούσε ο σημερινός Μπάοκ να επιβληθεί του σημερινού Ολυμπιακού».

Πάντως, επειδή ο Μανώλης Γαβαθιώτης δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, φρόντισε να ενημερώσει τους αναγνώστες του, ότι μπορεί να υπάρξουν κι εξωαγωνιστικοί παράγοντες που ενδεχομένως επηρεάσουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι:

«Βεβαίως, αν περάσουμε στον εξωαγωνιστικό τομέα, δεν είναι απολύτως τίποτα σίγουρο, όλα ανάγονται στη σφαίρα των σκέψεων, των αμφιβολιών ή και των υποψιών, για τους πιο ψαγμένους. Για παράδειγμα, ας μας πει κανένας, που κοιμήθηκε ο Ισπανός διαιτητής χθες; Ποιος τον παρέλαβε από το αεροδρόμιο; Πού τον πήγε; Με ποιους συνέφαγε; Με ποιους ήρθε σε επαφή; Με ποιους μίλησε; Πώς είπατε; Δεν υπάρχουν απαντήσεις; Λάθος! Απαντήσεις υπάρχουν. Απλά, δεν υπάρχουν αυτοί πού θα τις δώσουν».

Ποιος άλλωστε μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια του αγώνα αν ο Ολυμπιακός προηγούνταν με ένα ή δύο γκολ στην Τούμπα;

«Έχω ένα ερώτημα να καταθέσω προς τους αρμοδίους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μπορείτε να εγγυηθείτε για τις αντιδράσεις του όχλου αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί στο σκορ ή, ακόμα περισσότερο, αν ο Ολυμπιακός περάσει μπροστά με δύο γκολ διαφορά; Αν μπορείτε, καλώς. Αν όχι, φροντίστε να πάρετε μέτρα. Διότι αυτή τη φορά, οι προσδοκίες περί... "τρομαγμένης ομάδας" που "θα έχει χάσει πριν μπει στο γήπεδο", είναι καταδικασμένες σε τραγική αποτυχία. Αυτό πού θα πάθετε αγωνιστικά, θα είναι σοκ και για σας και για τους φανατικούς της εξέδρας. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρετε να το ξεπεράσετε».

Η απόλυτη δικαίωση: «Δεν υπάρχει αγωνιστικός τρόπος να μην κερδίσει τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός»!!!
EVENTS