MENU

Λίγες μέρες μετά τους τίτλους τέλους της καριέρας του Φραντέσκο Τότι στη Ρόμα, μετά από 25 χρόνια που υπηρέτησε τη φανέλα της, ο Ιταλός άσος έχει πλέον και πλατεία που φέρει το όνομά του στην ιταλική πρωτεύουσα!

Συγκεκριμένα, η «πιάτσα Σάντα Μαρία Λιμπερατρίτσε» μετονομάστηκε χάρη στη λατρεία των Ιταλών για τον «Καπιτάνο» , σε πλατεία «Φραντσέσκο Τότι, ο 8ος Βασιλιάς της Ρώμης». Ακόμα μια απόδειξη του πόσο σημαντική φιγούρα είναι ο Ιταλός ποδοσφαιριστής για τους Ρωμαίους. Φιγούρα που ξεπερνά τα στενά όρια του αθλητισμού. Για ένα τέταρτο ενός αιώνα στάθηκε στο πλευρό της Ρόμα κι αυτό είναι κάτι που ακόμα και μετά το «αντίο» συνεχίζει να αναγνωρίζεται.

Όταν αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη αλλαγή ονόματος, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων, πολλοί θαυμαστές συγκεντρώθηκαν στον τόπο και έβγαλαν φωτογραφίες με την νέα ταμπέλα .Μεταξύ των επισκεπτών ο ίδιος ο Τότι, ο οποίος έβγαλε φωτογραφία , την ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και έγραψε χαριτολογώντας : «Είναι ακόμα και στο πρόγραμμα περιήγησης, στο GPS. Πρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία».

«Φραντσέσκο Τότι» τώρα και σε... πλατεία (pic)