MENU

Θρύλος για τη Ρεάλ, αλλά φυσικά και για την εθνική ομάδα της πατρίδας του ήταν, είναι και θα είναι ο Γάλλος. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας οι «τρικολόρ» ήταν αυτοί που σήκωσαν το τρόπαιο, επικρατώντας στον τελικό της Βραζιλίας. Κάποιοι θα έδιναν μια περιουσία ακόμα και σήμερα για να αποκτήσουν ενθύμια από εκείνο το παιχνίδι που ανέδειξε τους Γάλλους πρωταθλητές κόσμου.

Όπως συνέβη, δηλαδή, με την φανέλα του Ζιντάν, για την οποία οπαδός πλήρωσε 100.000 ευρώ. Και την έκανε δική του. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ολιβιέ Ντεμολί στην εφημερίδα «Le Messager» η φανέλα κατέληξε στα χέρια του από συμπαίκτη του «Ζιζού», ο οποίος ήθελε να την πουλήσει. Πριν οριστικοποιηθεί η αγορά, κλήθηκε ειδικός της Adidas από τα κεντρικά της εταιρείας ώστε να πιστοποιήσει ότι η φανέλα είναι αυθεντική.

Πρόκειται για μία από τρεις φανέλες που φόρεσε ο Ζιντάν σε εκείνο το παιχνίδι. Που βρίσκονται οι άλλες δύο; Τη μία έχει ο αδερφός του Ζιντάν και την άλλη ο Μπιθέντε Λιζαραζού. Ο νέος κάτοχος της φανέλας δεν αποκλείει να δωρίσει τη φανέλα στο Μουσείο της FIFA στη Ζυρίχη. Θυμίζεται ότι στο μουσείο της Ρεάλ στη Μαδρίτη βρίσκονται δύο άλλα αντικείμενα του σπουδαίου Γάλλου: τα παπούτσια τα οποία φορούσε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λεβερκούζεν και η φανέλα του από το τελευταίο παιχνίδι του με τους Μαδριλένους.

Πλήρωσε 100.000 ευρώ για φανέλα του Ζιντάν από το Μουντιάλ του 1998!