MENU

Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της Κυριακής κόβει την ανάσα. Όχι μόνο για την κρισιμότητά του αλλά και για το κατά πόσο θα διατηρηθεί η τάξη. Τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης είναι αυτά που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όσο κι αν στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και οι ίδιοι ξέρουν ότι τα πράγματα κρέμονται σε μια κλωστή. Οποιαδήποτε πρόκληση απ/τους φιλοξενούμενους ή τους διαιτητές μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη εδώ και καιρό.

Γι'αυτό και στον «δικέφαλο» δεν είδαν με τόσο καλό μάτι την προαναγγελθείσα έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Τούμπα, παρότι σαφώς και του δίνεται κάθε νόμιμο δικαίωμα για κάτι τέτοιο. Το ζήτημα όμως, που τίθεται από την πλευρά του ΠΑΟΚ δεν είναι νομιμότητας, αλλά τήρησης του... fair play.

Ο Ιβάν Σαββίδης μετά απο συνεννόηση των δυο ομάδων απέφυγε να παραβρεθεί στο ματς του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη για να μη δυναμιτίσει το κλίμα και οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ μάλλον περίμεναν ανάλογη κίνηση και από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Παρότι η κίνηση σχολιάστηκε αρνητικά, στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι η... περιφρούρηση των φιλοξενούμενων θα είναι υποδειγματική. Αυτό εξάλλου υποσχέθηκε ο Ιάκωβος Αγγελίδης στον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού σε σημερινή τους τηλεφωνική επικοινωνια:  «Όλα καλά θα πάνε αλλά πρέπει σύντομα να θεραπεύσουμε τα πραγματικά προβλήματα του ποδοσφαίρου, για να μην χρειάζονται... πολεμικές επιχειρήσεις για να συγκρατηθεί η αγανάκτηση του κόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί πως στον περυσινό επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε προσκληθεί από τον Ιβάν Σαββίδη για να δουν μαζί το παιχνίδι, αλλά ο Μαρινάκης αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μην πυροδοτήσει το κλίμα. 

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, αν η αρχική πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να μεταβεί στην Τούμπα θα γίνει πράξη. Προς το παρόν πάντως, άπαντες στον ΠΑΟΚ προετοιμάζονται να παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας, αφού η ενημέρωση που έχουν από τον Ολυμπιακό, μετά τη σύσκεψη, είναι πως το αφεντικό της ομάδας θα βρεθεί κανονικά στη σουίτα που παραχωρείται στους φιλοξενούμενους...

Σκέφτεται... Τούμπα ο Μαρινάκης!