MENU

Ακόμα και όσοι κατακεραυνώνουν τον Αντώνη Σρόιτερ σήμερα φίλοι μου για τον πολύ σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον πρόεδρο (2 ώρες τον είχε στο εστιατόριο και ούτε μια ταραμοσαλάτα δεν έφερε το γκαρσόνι) του αναγνωρίζουν το Fair Play. Μια εβδομάδα μετά τη συνέντευξη Τσίπρα, έδωσε τον διπλάσιο χρόνο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να απαντήσει στις συκοφαντίες του πρωθυπουργού. Και ο πρόεδρος το έκανε με τον καλύτερο αριστερό τρόπο και μάλιστα χωρίς ότοκιου. Αν στην Κυβέρνηση διαθέτουν λίγο μυαλό πρέπει να αποσύρουν όλα τα προεκλογικά τους σποτ και να πληρώνουν τα κανάλια να παίζουν αποσπάσματα της συνέντευξης Μαρινάκη ως επίσημη διαφήμιση Σύριζα. Μια εβδομάδα αν παίζει λούπα προλαβαίνει και το ΚΙΝΑΛ να ξεπεράσει τη Νέα Δημοκρατία.

Χάρη στις καίριες ερωτήσεις του Σρόιτερ φίλοι μου οι οποίες παρεμβάλλονταν ανά 25 λεπτά ανάμεσα στα υπέροχα βίντεο όπου ενθουσιασμένοι δημότες του Πειραιά έραιναν τον πρόεδρο με ροδοπέταλα, η αλήθεια έλαμψε. Και οι τυφλοί είδαν ότι ο συγγενής του Υψηλάντη είναι ένας κατά συρροήν αθώος, ο οποίος επειδή έχει κάνει τη μεγαλύτερη μετακίνηση προτομών στην Ελλάδα, πέφτει διαρκώς θύμα συκοφαντιών από αδίστακτους σκευωρούς. Και δεν έχει και έναν άνθρωπο να τον υπερασπιστεί σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης. Γιατί και με τον Κυριάκο μη νομίζετε. Ένα poke στο facebook ζήτημα είναι αν το έχουν:

«Έχουμε τυπικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον έχω δει λίγες φορές. Δεν είναι ντροπή». Δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος για καθημερινά ραντεβού εδώ που τα λέμε. Αν τον συναντάει 2 φορές το μήνα για να του εξηγεί την κεντρική γραμμή του κόμματος δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Μετά το σέρνει και μόνος του το κάρο ο Κυριάκος.

Άλλωστε ο πρόεδρος σε αυτό ήταν κάθετος. Αποφεύγει τις χορηγίες στη Νέα Δημοκρατία όπως ο Γιάννης Λοβέρδος την αλήθεια: «Ουδέποτε έχω χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι 1.200 ή 1.300 αυτά που μπορεί να είχα δώσει και το είχα πει για υπολογιστές και αιρκοντίσιον». Κύκλοι του προέδρου απαντούν στις συκοφαντίες των εξυγιαντών που λένε ότι πριν 10 μέρες στον Χατζηνικολάου οι υπολογιστές και τα aircondition έκαναν 1000 ευρώ και τώρα πήγαν στα 1300.

Επειδή είναι σφιχτός σε αυτά ο πρόεδρος τα πήρε απ’ το skroutz σε 62 δόσεις. 1000 ευρώ έκαναν μετρητοίς και 1300 με δόσεις (άλλες 54 έμειναν). Πιο γρήγορα θα ξεχρεώσει τα δάνεια της η ΝΔ παρά τα air condition.

Ευτυχώς να λέμε φίλοι μου που ο πρόεδρος έδειξε φιλευσπλαχνία και αποφάσισε εκτός από υπολογιστές και air condition να πάρει και δυο εφημερίδες που είναι πιο αριστερές και απ’ την Πράβντα: «Οι εφημερίδες από την ημέρα που άλλαξαν ιδιοκτησία έχουν παραμείνει στον ίδιο χώρο. Στο κέντρο και την αριστερά. Έχω δεχθεί πολλά παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία για τα ρεπορτάζ μας». Λογικά είναι επειδή δεν τα βρίσκουν.

Για να βρεις άλλο θέμα στις εφημερίδες του προέδρου εκτός απ’ τα σκάνδαλα του Σύριζα και τις δικές του αγαθοεργίες πρέπει να έχεις πρόσβαση στο αρχείο του ΔΟΛ και όρεξη να ψάξεις 6 μέρες μέχρι να ανακαλύψεις συλλεκτικό φύλλο του 2016.

Και να σημειωθεί εδώ φίλοι μου ότι ο πρόεδρος δεν το κάνει για τον ίδιο. Το κάνει για τη χαρά της πολυφωνίας και της εποικοδομητικής κριτικής: «Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο, όποιος μου κάνει κριτική για την ομάδα, κάνει καλό. Όχι όποιος κάνει κριτική να είναι εχθρός και να προσπαθούμε να τον τελειώσουμε, αυτοί είναι όροι μαφίας, αυτά είναι fake news και επαληθεύονται. Θεωρώ λάθος να αντιμετωπίζεις όποιον σου ασκεί κριτική, με το να θες να τον τελειώσεις, να τον κλείσεις».Δάκρυσαν και οι κουτσομούρες στο Μικρολίμανο.

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος στηρίζει την κριτική όσο ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης τη vegan διατροφή. Και ο Αλέξης Σπυρόπουλος γι’ αυτό έφυγε απ’ την Cosmote tv. Ήταν πολύ soft η κριτική του και δεν βοηθούσε τον συγγενή του Υψηλάντη να γίνει καλύτερος πρόεδρος (του έστειλε τη χθεσινή συνέντευξη Σρόιτερ για να δει τι σημαίνει σφυροκόπημα).

Αλλά και οι υπόλοιποι που ψέλλισαν κακή κουβέντα για την αρμάδα των επενδύσεων πήραν όλοι προαγωγή. Τους έστειλε ο πρόεδρος στο Περιστέρι για να γίνουν ψυκτικοί και να βγάζουν πιο πολλά και απ’ τον Κριστιάνο φτιάχνοντας τα air condition της ΝΔ.

Η πιο σημαντική όμως είδηση φίλοι μου ήταν άλλη. Και είχε να κάνει με το περίφημο ραντεβού με τον Καλογρίτσα, το οποίο ο πρόεδρος καταγγέλλει τώρα και θα το έκανε και τότε αν έκρινε ότι υπάρχει λόγος καταγγελίας. Oh wait: «Μου έστειλαν τον κ. Καλογρίτσα. Δεν πέρναγε από τα γραφεία μου και ήταν τυχαία εκεί για να πάρει 20.500.000 για το νέο κανάλι. Ήρθε στο γραφείο μου. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας». Πάλι καλά να λέμε που η συνάντηση έγινε στα γραφεία του προέδρου, που δουλεύουν οι κάμερες ασφαλείας.

Γιατί αν ο Καλογρίτσας πήγαινε στο Καραϊσκάκη το μοναδικό πλάνο που θα μπορούσε να βρει ο πρόεδρος θα ήταν απ’ το Nokia 3210 του Αλεξανδρή. Εκεί οι κάμερες έκλεισαν για πάντα ένα βράδυ που βρεχε, που βρεχε μονότονα (κλωτσιές, μπουνιές, σου το λέω θα σου ρίξω πολλές ου-ου).

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του προέδρου και στις συκοφαντίες των εξυγιαντών ότι έχει στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά τις ίδιες συμμετοχές που έχει και ο Αγάπιος Καλταβερίδης στη Μπαρτσελόνα. Μιλάει από μόνο του, το σπουδαίο του έργο:

«Ο Πειραιάς κάθε χρόνο το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο και την άνοιξη έχει εκατ. τουρίστες που επισκέπτονται. Εμείς μοιράσαμε 2 εκατ. μπλε οδηγούς με το τι μπορεί να κάνει ο τουρίστας στον Πειραιά». Σπουδαίο έργο που έχει αυξήσει 40% τον τουρισμό στον Πειραιά. Με το που διαβάζουν τον μπλε οδηγό οι τουρίστες οι μισοί ψάχνουν κάλπη να ψηφίσουν τον Κυριάκο και άλλοι μισοί το VAR για να δουν αν η βουτιά τους στη χωριάτικη ήταν πέναλτι ή όχι.Έργο πνοής που μαζί με τις παιδικές χαρές και τις δωρεάν προβολές «Φρου-φρου» και «Κάντυ Κάντυ» έχουν μετατρέψει τον Πειραιά σε Μόντε Κάρλο.

Το fair play του Σρόιτερ που παραδέχονται και οι αντίπαλοί του
EVENTS