MENU

Δύο ιστορικοί τίτλοι του ελληνικού Τύπου βγαίνουν σε πλειστηριασμό στις 26 Ιουλίου 2017 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», το κυριακάτικο φύλλο της και πιθανότατα ο διαδικτυακός τόπος ethnos.gr θα πλειστηριαστούν στις 26 του μήνα με τιμή εκκίνησης τα 2.355.000 ευρώ. Στην ίδια ημερομηνία, στον ίδιο πλειστηριασμό θα πουληθεί το καθημερινό φύλλο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, το φύλλο του Σαββατοκύριακου και πιθανότατα το imerisia.gr έναντι του ποσού των 476.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η Εθνική τράπεζα ως εκπρόσωπος ομολογιούχων και δανειστών, επέδωσε επιταγή προς πληρωμή ύψους 77,8 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το ποσό δεν καταβλήθηκε κι έτσι οι τράπεζες προχώρησαν στον ορισμό του πλειστηριασμού για τις 26 Ιουλίου.

Την ίδια ημέρα θα πλειστηριαστούν και άλλες εταιρείες του «Πήγασου», μαζί με τα δάνεια και τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους. Στις πολλές εταιρείες εξ αυτών η τιμή εκκίνησης είναι μόλις 20.000 ευρώ, σε άλλη 50.000, ενδεικτικό του γεγονός ότι δύσκολα κάποιος επενδυτής θα θελήσει να τις αγοράσει, μαζί με τις δανειακές υποχρεώσεις που συνολικά φτάνουν τα 77,8 εκατομμύρια ευρώ.

Στον πλειστηριασμό δεν θα βγει το ποσοστό που διατηρεί ο «Πήγασος» στο MEGA (13,09%), ενώ ερωτηματικό αποτελεί το μέλλον της αθλητικής εφημερίδας GOAL και της αθλητικής ιστοσελίδας sentragoal.gr που δεν θα πλειστηριαστούν μαζί με τους τίτλους του ΕΘΝΟΥΣ και της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, καθώς ο τίτλος της εφημερίδας δεν ήταν ενεχυριασμένος.

Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διαδικασία της 26ης Ιουλίου, καθώς τότε θα φανεί ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τους ιστορικούς τίτλους. Η διαδικασία θα είναι «ανοιχτή» και σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο ΔΟΛ στην περίπτωση του «Πήγασου» θα γίνει παραδοσιακός πλειστηριασμός και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να «χτυπήσουν» επί τόπου την τιμή των ανταγωνιστών τους.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου «Πήγασος» συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου.

Σε πλειστηριασμό το «Εθνος» με 2,3 εκατ. ευρώ!