MENU

Τα πάντα στη ζωή φίλοι μου είναι θέμα timing. Αν χθες δεν κυκλοφορούσε το τελευταίο φύλλο των «Νέων», τη συζήτηση και το ενδιαφέρον των πολιτών της Ελλάδας (μπορεί και της Ευρώπης) θα μονοπωλούσε το κλείσιμο μιας άλλης, πιο ιστορικής εφημερίδας, της θρυλικής Freddo.

Η αποκαλυπτική εφημερίδα, στης οποίας τα φύλλα μεγάλωσαν και πόνεσαν και μάτωσανάντρες με ολοκάθαρη ματιά, δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ της συγχώνευσης με το «Γαύρο», το οποίο πολυδιαφημίστηκε από τις 16 Γενάρη. Δεν άντεξε ούτε μήνα αυτό το εκδοτικό θαύμα στα χέρια του Θανάσαρου του Φουσκίδη.

Αν και τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά (έκανε ρεκόρ πωλήσεων ένα βράδυ που ´βρεχε, που ´βρεχε μονότονα) η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να πάρει την κάτω βόλτα. Αρχικά κυκλοφορούσε ελεύθερη, μετά με τον Γαύρο και πλέον θα συγχωνευτεί με την «Αυριανή» και τα πρωτοσέλιδα της θα τα βλέπουμε στο Alter.

Τέλος πάντων, αδέλφια μου αλήτες, πουλιά (ελπίζω να μη με διαβάζει ο Ψινάκης), άλλο ένα εκδοτικό εγχείρημα του συγκροτήματος των Παραπολιτικών στέφθηκε με επιτυχία, μετά το ραδιόφωνο που στις μετρήσεις θυμίζει την Καλλονή στον περυσινό βαθμολογικό πίνακα.

Όπως αποδείχτηκε, η επιλογή της συμπόρευσης με τον «Γαύρο» ήταν εντελώς άστοχη και καταστροφική, καθώς στη σύγκριση των δυο, η Freddo βγήκε χαμένη. Το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ του «Γαύρου» και οι αστρολογικές προβλέψεις του γκουρού του Ανάδρομου Ερμή, Μανώλη Γαβαθιώτη, καπέλωσαν την καλή εφημερίδα, η οποία πλέον δεν είχε λόγο ύπαρξης.

Αν εξαιρέσεις τον Πειραιά όπου ξεπουλούσε λόγω της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή (ιδανική για το πάτωμα στο βάψιμο) στην υπόλοιπη Ελλάδα τα φύλλα που πουλούσε η Freddo ήταν ίδια με τον αριθμό των νικητών του Τζόκερ τις βραδιές που έχει τζακποτ.

Γι' αυτό η διεύθυνση χθες ανακοίνωσε ότι το φύλλο της Τρίτης είναι πλέον συλλεκτικό, καθώς ήταν και το τελευταίο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον «Γαύρο» δεν θα υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση για πρακτικούς λόγους. Ο Γαβαθιώτης ο οποίος είναι και ο μοναδικός που θα αγοράσει την εφημερίδα το έχει πληροφορηθεί ήδη. Δεν περίμενε τον «Γαύρο» για να το μάθει. Οι υπόλοιποι (περιπτεράς, κόρη περιπτερά και Μπίγαλης) δεν είχαν καλά καλά καταλάβει ότι είχε γίνει συγχώνευση, θα καταλάβουν ότι η Freddo δεν υπάρχει πια, την πάτησε το τρένο;

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας προβλέπει αγρανάπαυση δυο μηνών ώστε να ανέβουν τα νούμερα (πιο πολλά φύλλα θα πουλάει κλειστή παρά πριν που κυκλοφορούσε) ώστε να επιστρέψει δυναμικά. Το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την καθημερινή παρακολούθηση των προγνωστικών του Γαβαθιώτη με ταυτόχρονο ποντάρισμα 3 ευρώ στα «άλογα» που προτείνεικαθημερινά. Σε ένα μήνα έτσι, η «Freddo» όχι μόνο θα γιγαντωθεί, αλλά θα επιστρέψει στην ενεργό έκδοση με μια συμφωνία που θα κάνει πάταγο σε όλη την Ευρώπη.

Θα συγχωνευτεί με την Liberation και θα δημιουργηθεί η Libreddo, με διευθυντή τον Φουσκίδη και σύμβουλο έκδοσης τον Κώστα-Τσέλσι. Ο δανεικός από την Τσέλσι, Κώστας-Νότιγχαμ , θεωρείται ιδανικός για το εγχείρημα, λόγω εμπειρίας στο χώρο. Αν για κάθε εφημερίδα που έχει κλείσει και κάθε Μέσο που είχε αναλάβει έχανε ένα κιλό, τώρα θα ήταν σαν οδοντογλυφίδα.

Νέο σοκ! Έκλεισε και μια πιο ιστορική εφημερίδα απ' τα «Νέα»
EVENTS