MENU

Ο Χ. Κούτρας για το «Πρώτο Θέμα» απάντησε με επιστολή, μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία, ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν θα προσέλθει αύριο στην Επιτροπή. Με πρωτοφανή τρόπο ο εκδότης... απαξιοί και να απαντήσει ο ίδιος στην Επιτροπή της Βουλής. Αν και έχει προσκληθεί από την Εξεταστική από το τέλος Ιουλίου, όπως τόνισε ο πρόεδρος Σ. Φάμελλος, δηλώνει -μέσω της επιστολής- ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους και δεν αναφέρει πότε θα επιστρέψει, ώστε να οριστεί ημερομηνία εξέτασής τους στην Επιτροπή. Ο κ. Κούτρας, γενικός διευθυντής του «Πρώτου Θέματος» με την επιστολή δηλώνει ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Θ. Αναστασιάδη να εμφανιστεί ο ίδιος στη Επιτροπή.

Τα κόμματα στις τοποθετήσεις τους υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να προσέλθει και να εξεταστεί από την επιτροπή αυτοπροσώπως.

Η Αννέτα Καββαδία, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε προσβλητικό τον τρόπο -γραπτώς και μάλιστα μέσω εκπροσώπου- με τον οποίο απευθύνεται στην Επιτροπή ο κ. Αναστασιάδης και τόνισε ότι υποδηλώνει απαξίωση προς τη Βουλή και το έργο της Επιτροπής. Τόνισε επίσης ότι δεν πείθει κανέναν ότι δεν μπορεί να βρει εναλλακτική ημερομηνία να παραστεί αυτοπροσώπως.

Πηγή: left.gr

Αρνήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική για τα «θαλασσοδάνεια» ο Θέμος Αναστασιάδης