MENU
Χρόνος ανάγνωσης 5’

Παιδεραστές και σεξομανείς: Η σκοτεινή πλευρά του Χόλιγουντ (pics)

0

Το σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης του πανίσχυρου κινηματογραφικού παραγωγού, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ιδιοκτήτη των Miramax και της Weinstein Company, άνοιξε για τα καλά τις «πύλες της κολάσεως» στο απατηλά ειδυλλιακό Χόλιγουντ, με το ντόμινο των αποκαλύψεων να αποκαθηλώνει ακόμη και ιερά τέρα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Με αφορμή τον καθημερινό καταιγισμό αποκαλύψεων νέων κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, ρίχνουμε τα φώτα στα πολύκροτα σκάνδαλα που αμαύρωσαν κατά καιρούς την κίβδηλη λάμψη της αμερικανικής σόουμπιζ, αρχής γενομένης από τους προσφάτως κατηγορουμένους Ντάστιν Χόφμαν και Κέβιν Σπέισι.

Η «φρέσκια» υπόθεση του Ντάστιν Χόφμαν

Ο 80χρονος Ντάστιν Χόφμαν αποτελεί το νέο μέλος της μαύρης λίστας του Χόλιγουντ, κατηγορούμενος εσχάτως για παρενόχληση μιας 17χρονης εκπαιδευόμενης το 1985.

«Την πρώτη ημέρα μου ζήτησε να του κάνω μασάζ στα πόδια και το έκανα.Με φλέρταρε ανοιχτά, έπιανε τα οπίσθιά μου, μιλούσε για το σεξ μπροστά μου. Ένα πρωί πήγα στο καμαρίνι του για να πάρω την παραγγελία του για το πρωινό.

Με κοίταξε, χαμογέλασε και είπε ''Θα πάρω ένα σφικτό αυγό και μία ελαφρά βρασμένη κλειτορίδα. Οι συνεργάτες του ξέσπασαν σε γέλια. Έφυγα άφωνη, πήγα στην τουαλέτα και έκλαψα», αποκάλυψε χαρακτηριστικά η συγγραφέας Άννα Γκράχαμ Χάντερ στο «Hollywood Reporter», ανάβοντας φωτιές στον θρυλικό ηθοποιό.

Η απογύμνωση του Κέβιν Σπέισι

Η δίνη των κατηγοριών σεξουαλικής παρενόχλησης δεν άφησε απρόσβλητο ούτε τον λαοφιλέστατο ηθοποιό, Κέβιν Σπέισι, με τον 46χρονο συνεργάτη του, Άντονι Ραπ, που τον κατηγόρησε για απόπειρα βιασμού, όταν ήταν μόλις 14 ετών, να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον Σπέισι.

Ο ίδιος βέβαια μέσω μιας λιτής ανάρτησης έσπευσε να απολογηθεί, τονίζοντας την άγνοιά του για το συμβάν και σοκάροντας άπαντες με την επακόλουθη αποκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας.

Ο Μεξικανός Ρομπέρτο Κομπάζος πάντως, τον έδειξε επίσης με το δάκτυλο, καταγγέλλοντας μια ύποπτη συνεύρεσή τους, στα όρια της παρενόχλησης και εκτιμώντας ότι οι δύο τους αποτελούν μόνο την αρχή των όσων θα επακολουθήσουν.

Ο εφιάλτης του... στοργικού πατέρα

Ο στοργικός τηλεοπτικός «πατέρας» της Αμερικής, Μπιλ Κόσμπι, δημιουργός του εμβληματικού για το τηλεοπτικό γίγνεσθαι, « The Cosby Show», έμεινε πιστός στο ραντεβού με το κοινό από το 1982 έως το 1992, σκιαγραφώντας τη ζωή μιας οικογένειας Αφροαμερικανών στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η ιδεατή και άκρως επίπλαστη εικόνα του φιλήσυχου πατερούλη, βέβαια, ξεκίνησε να κηλιδώνεται ανεξίτηλα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, όταν ένα κρεσέντο κατηγοριών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμους άρχισε να αποδομεί επιμελώς τη δημόσια εικόνα του κωμικού ηθοποιού.

Τελικά η μοναδική κατηγορία που μετουσιώθηκε σε επισημη δίκη ήταν αυτή της Αντρέ Κόσταντ, με τις υπόλοιπες υποθέσεις να έχουν πια παραγραφεί. Η δίκη του Κόσμπι ακυρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, καθότι το σώμα των ενόρκων δεν έβγλαε ομόφωνη ετυμηγορία μετά από 50 ολόκληρες ώρες συνεδρίασης, με τον ίδιο να παραμένει κατηγορούμενος και ελεύθερος με εγγύηση.

Το σκάνδαλο που έγινε... οικογενειακή υπόθεση

Η σεξουαλική παρενόχληση στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί οικογενειακή υπόθεση, με τα πολυτάλαντα, πλην όμως ασύδοτα, αδέλφια Άφλεκ να βρίσκονται συχνά πυκνά στο μάτι του κυκλώνα. Ο μεγάλος αφδερφός Μπεν μάλλον δεν αποτέλεσε και το καλύτερο παράδειγμα για τον μικρότερο Κέισι, με τα άπλυτα του «Μπάτμαν» να αναμοχλεύονται τις τελευταίες ημέρες λόγω της άμεσης καταδίκης εκ μέρους του, των παρενοχλήσεων του Χάρβει Γουάινσταϊν.

Συγκεκριμένα, πολλοί θυμήθηκαν τη χυδαία συμπεριφορά του το μακρινό 2003, όταν εν μέσω εκπομπής στο MTV, συμπεριφέρθηκε άσεμνα στην ηθοποιό Χίλαρι Μπάρτον. «Φέρθηκα ανάρμοστα στην κ. Μπάρτον και ειλικρινά ζητώ συγγνώμη», ήταν η πρόσφατη απολογία του ίδιου, που μάλλον δεν έπεισε και πολλούς.

Ο οσκαρούχος και φωτογενής Κέισι, φαίνεται να ζήλεψε τη... δόξα του αδερφού του, ευρισκόμενος και ο ίδιος στο στόχαστρο μετά τη μήνυση δύο γυναικών που εργάστηκαν μαζί του το 2009. Μπορεί οι δύο πλευρές να έφθασαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και ο ίδιος ο Άφλεκ να αρνείται πεισματικά κάθε ανάμιξη, εντούτοις το μαύρο σύννεφο των κατηγοριών φαίνεται ότι θα τον ακολουθεί για αρκετό καιρό ακόμη.

Οι σεξουαλικές νευρώσεις του Γούντι Άλεν

Οι σεξουαλικές νευρώσεις και λοιπές στρεβλώσεις της περσόνας που καθιέρωσε τον Γούντι Άλλεν ώς εναν εκ των σπουδαιότερων auters στη ιστορία του σινεμά, άρχισαν να στρέφουν τη λαϊκή οργή εναντίον του, όταν οι αγκυλώσεις του ξεπήδησαν από τα ιδιοφυή του σενάρια, λαμβάνοντας σάρκα και οστά. Η μακρά σχέση που διατηρεί ακόμη και σήμερα με τη θετή κόρη της άλλοτε συντρόφου του, Μία Φάροου δεν έδειχνε να χωνεύεται έυκολα ακόμη και από τους ορκισμένους του οπαδούς, με την ανοικτή επιστολή της έτερης θετής του κόρης, Ντίλαν Φάροου να κλονίζει επικίνδυνα την υπόληψη και την υστεροφημία του.

«Όταν ήμουν 7 ετών ο Γούντι Άλεν με πήρε από το χέρι, με οδήγησε σε μια μικρή κακοφωτισμένη σοφίτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού μας. Μου είπε να ξαπλώσω μπρούμυτα και να παίξω με το ηλεκτρικό τραινάκι του αδελφού μου. Με κακοποίησε σεξουαλικά. Μου μιλούσε την ώρα που το έκανε, μου ψιθύριζε ότι είμαι ένα καλό μικρό κορίτσι, ότι αυτό θα ήταν το μυστικό μας, μου υποσχέθηκε ότι θα πάμε στο Παρίσι και ότι θα γίνω σταρ του κινηματογράφου», έγραφε η περιβόητη επιστολή που δημοσιεύτηκε στην «New York Times», χωρίς πάντως να αποδεικνύεται ποτέ τίποτα.

Ο καταδικασθείς Ρομάν Πολάνσκι

Η πλέον διαδεδομένη και σοβαρή, ένεκα καταδίκης, υπόθεση είναι αυτή του Πολωνού σκηνοθέτη, Ρομάν Πολάνσκι, ενός ακόμη κατόχου χρυσού αγαλματιδίου με εξασφαλισμένη θέση στο κινηματογραφικό πάνθεον. Ο Πολάνσκι είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιμερ το 1977, αλλά μετά από μόλις 42 μέρες φυλάκισης, κατέφυγε σε Γαλλία και Ελβετία, όπου ζει και εργάζεται ανενόχλητος.

Βέβαια το κεφάλαιο Πολάνσκι δε σταματά εδώ, με την ηθοποιό, Σάρλοτ Λιούις να καταγγέλει το βιασμό της σε ηλικία μόλις 16 ετών, για να ακολουθήσει προσφάτως η Γερμανίδα μοντέλο και ηθοποιός, Ρενάτε Λάνγκερ, καθώς και μια 60χρονη ονόματι, Ρόμπιν.

Παιδεραστές και σεξομανείς: Η σκοτεινή πλευρά του Χόλιγουντ (pics)