MENU

Ένας σοβαρός λόγος είναι η καθημερινή τριβή, η οποία φθείρει τις σχέσεις, αλλά και η έλλειψη επικοινωνίας των ζευγαριών.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα 8 αστεία και σοβαρά μυστικά που βοηθούν στην διατήρηση της ευτυχίας σε μια ερωτική σχέση.

#1 Αν ο σύντροφός σου είναι αναποφάσιστος για το πού να φάτε ή τι ταινία να δείτε, παίξτε το «5-3-1» παιχνίδι

Ο ένας απαριθμεί 5 επιλογές, ο άλλος αφαιρεί 2 από αυτές και ξανά ο πρώτος αρνείται 2 από αυτές που έχουν μείνει. Και ορίστε! Τέλος στις ατέλειωτες συζητήσεις του τύπου: «Τι θέλεις να φάμε;» «Δεν ξέρω, εσύ τι θέλεις;» .

#2 Αυτός που μαγειρεύει απαγορεύεται να πλύνει τα πιάτα. Νόμος!

Αυτό είναι το δίκαιο.

#3 Κάθε ζευγάρι που συγκατοικεί πρέπει να έχει ένα ξεχωριστό δωμάτιο με πόρτα που κλείνει για στιγμές ηρεμίας

Ο καθένας πρέπει να έχει τον προσωπικό του χώρο για ύπνο, διάβασμα, ιδιωτικές συζητήσεις ή για να ακούει μουσική.

#4 Να λένε και οι δύο «ευχαριστώ» και «παρακαλώ»

Δεν είναι απαραίτητο να ενθουσιάζεσαι επειδή ο σύντροφός σου έβγαλε τα σκουπίδια, ωστόσο είναι όμορφο να εκτιμάται η κάθε είδους βοήθεια και να υπάρχει ευγένεια.

#5 Μην διορθώνεις τον σύντροφό σου για ασήμαντα πράγματα

Για παράδειγμα, αν ο αγαπημένος σου πει πως ο Steven Spielberg σκηνοθέτησε το Star Wars, γέλασε από μέσα σου, αλλά μην τον κοροϊδέψεις που δεν ήξερε ότι το έκανε ο George Lucas. Και προς Θεού! Μην διορθώνετε τα συντακτικά λάθη ο ένας του άλλου δημόσια.

#6 Σκέψου πριν μιλήσεις

Κάθε φορά που μια δύσκολη συζήτηση σε εμποδίζει να εκφράσεις σωστά τις σκέψεις σου, ζήτησε από το σύντροφό σου να σου δώσει λίγο χρόνο σκέψης, χωρίς να γεμίσεις την αμήχανη ατμόσφαιρα με άσκοπα λόγια. Πολλές φορές το να πεις κάτι λάθος είναι χειρότερο από την αμηχανία που υπάρχει όταν κανείς δε μιλάει.

#7 Παίξε το παιχνίδι «Δεν είναι χαζός»

Κάθε φορά που είστε θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον, σκέψου ότι είσαι συγγραφέας και πρέπει να γράψεις μια ιστορία, όπου ο πρωταγωνιστής είναι χαζός. Έτσι, θα πρέπει να ξανασκεφτείς τα πράγματα από την οπτική του συντρόφου σου και να κάνεις τους αναγνώστες να τον συμπονέσουν. Τώρα βλέπεις τη μεριά του αγαπημένου σου καλύτερα. Έτσι δεν είναι;

Πηγή: missbloom

Τα 7 μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών που πρέπει να μάθεις!