MENU

Ένας από τους λόγους που ψάχνω ευκαιρία να κάνω νέους φίλους είναι χρησιμοθηρικός και αυτό δεν με τιμά ως άνθρωπο. Αλλά είμαι ένας κοιλιόδουλος. Και ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα περιοχές στην Αθήνα που τις ξέρω ελάχιστα. Οπότε οι νέοι φίλοι έχουν το πλεονέκτημα ότι θα σου αποκαλύψουν πράγματα που δεν ήξερες, που δεν είχες δοκιμάσει.

Όταν μπήκα στη σχολή γνώρισα ένα παλικάρι που δεν ήταν από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά πήγαινε συχνά πυκνά εκεί. Χάρη σε αυτόν έμαθα ότι η Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι απλά μια περιοχή. Δεν είναι απλά το σπίτι των ΑΕΚτζήδων. Είναι και ένας τόπος κρεατοκατάνυξης. Παραδοσιακά είναι από τις αθηναϊκές φωλιές για τους λάτρεις του κρέατος και των παραλλαγών του.

Θες μπριζόλα; Την έχει. Θες λουκάνικο; Το έχει. Θες χοιρινή τηγανιά; Άφθονη. Θες εστιατορικές εκδοχές; Έχει. Δύσκολα θα βρεις έλλειψη σε κάτι. Μια περιοχή με ανθρώπους που δεν αναζητούν τα λούσα, που γουστάρουν τις παρεΐστικες φάσεις, που θέλουν να έχουν το στέκι τους, το καταφύγιό τους, η Νέα Φιλαδέλφεια θα σε κάνει να την ερωτευτείς με τα μεζεδοπωλεία της και τα ταβερνάκια της.

Buffalo Prive

Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι από τα πιο νέα στην περιοχή. Άνοιξε κάπου μες στο καλοκαίρι και συστήνεται ως μπριζολάδικο. Και τέτοιο είναι. Buffalo steaks δίνουν και παίρνουν και το κρυφό μυστικό στο μενού είναι το black chicken.

Λεωφόρος Δεκελείας 88, 2102514438

Μια σταθερή αξία που συμπληρώνει 11 χρόνια παρουσίας στην περιοχή. Από τα πιάτα που θα μπουν στην καρδιά σου με την πρώτη μπουκιά είναι τα πολίτικα γεμιστά «βαρελότα». Πρόκειται για μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με μπαχαρικά που περιβάλλεται από πλιγούρι και καπνιστή κρέμα τυριού. Το χοιρινό του κότσι και το οσομπούκο είναι επίσης από τα αστέρια του μενού.

Αγίας Τριάδος 11, 2102588611

Mama Goose

Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο εκλεκτής ποιότητας. Το μενού του ανανεώνεται κάθε χειμώνα και καλοκαίρι με ιδιαίτερες προτάσεις για τη μέση. Αλλά τα πιάτα του με κρέας είναι που θα σε θαμπώσουν. Τα λες και βασιλικά. Το μοσχαρίσιο κότσι και τα χοιρινά μπριζολάκια με ντομάτα κονφί θα κάνουν το στομάχι σου να νιώθει σαν να έχει γενέθλια.

Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως 1, 2102585878

Ένα από τα θρυλικότερα σουβλατζίδικα της Νέας Φιλαδέλφειας. Από το 1980 χορταίνει κοσμάκη. Το πιο εντυπωσιακό στο μενού του είναι η κρεμαστή ποικιλία κρεατικών. Λες κι έχεις απλώσει λουκάνικα, μπριζόλες και κεμπάπ αντί για τα ρούχα σου. Κι αντί να στάζει το νερό, στάζει το λίπος του κρέατος. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ θα περνούσα κάτω απ΄αυτή τη «μπουγάδα».

Άγονη Γραμμή

Σε αυτό το κυκλαδίτικο στέκι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πιάτο που μπορεί να σε κάνει να θεωρήσεις ό,τι άλλο έχεις φάει στη ζωή σου ως λίγο. Το τσεσίτι είναι μια ποικιλία κρεατικών που τυλίγει ένα κερί και παραμένει ζεστή για όση ώρα είναι πάνω στο τραπέζι. Αυτό διατηρεί τα κρέατα ζουμερά και δεν σε αναγκάζει να καταβροχθίσεις με μανία.

Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 2102511420

Το έτερο ξακουστό σουβλατζίδικο. Ένα από τα στέκια οπαδών και παικτών της ΑΕΚ. Ένας από τους λόγους που ο Μπαρμπαλιάς αποτελεί έρωτα είναι ότι έχει στο μενού του τρεις επιλογές για να δοκιμάσεις όλα τα κρέατα με την παρέα σου και να ξέρεις που να κινηθείς. Η ποικιλία του Μπαρμπαλιά που περιλαμβάνει 3 σούβλες κεμπάπ, 3 σούβλες κασερλί κεμπάπ,3 σούβλες κοτόπουλο κεμπάπ, 1 σις κοτόπουλο,1 σις χοιρινό, 2 καλαμάκια σουτζούκι.

Η ανάμεικτη με σούβλα κεμπάπ, σούβλα κασερλί κεμπάπ, σις κοτόπουλο, σις χοιρινό. Τέλος, η «απ΄όλα» με σούβλα κεμπάπ κοτόπουλο, σούβλα κεμπάπ, σούβλα κασερλί κεμπάπ, καλαμάκι χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο και καλαμάκι σουτζούκι.

Σμύρνης 23, 2102525777

Ο ναός των κρεατοφάγων: Η περιοχή της Αθήνας με τα κορυφαία κρέατα που έχεις φάει ποτέ (pics)