MENU

Το ανερχόμενο αστέρι της ελληνικής κολύμβησης θα αγωνιστεί τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Βελιγραδίου και τον Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο της κατηγορίας, στο Ισραήλ, ενώ ενδιάμεσα (τον Αύγουστο) έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής και στο νεοσύστατο Ευρωπαϊκό νέων, που θα γίνει στο Δουβλίνο. Κυρίως, όμως, ο 18χρονος αθλητής του Αρη Θεσσαλονίκης έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που θα γίνει τον Ιούλιο στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

«Είμαι αρκετά χαρούμενος και περήφανος για αυτό που κατάφερα. Ήταν ένα όνειρο από μικρός το οποίο γίνεται πραγματικότητα. Στόχος μου εκεί είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ, ώστε να μπορέσω να μπω στον ημιτελικό και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά», δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Σίσκος, αναφορικά με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Μεγάλος επίσης στόχος είναι το Ευρωπαϊκό νέων στην Σερβία και το Παγκόσμιο νέων στο Ισραήλ. Στόχος μου είναι να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό, καθώς είναι η τελευταία μου χρονιά ως έφηβος. Ακόμη μεγαλύτερος μου στόχος είναι να κάνω το ίδιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών στην Ιαπωνία και να επιβεβαιώσω επίσημα για ακόμη φορά το Ολυμπιακό όριο», προσθέτει ο 18χρονος πρωταθλητής των 200μ. ύπτιο, ο οποίος έχει πετύχει χρόνο καλύτερο από το όριο για το Παρίσι, πριν όμως αρχίσει η περίοδος πρόκρισης.

Ο Σίσκος θεωρείται η μεγάλη ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης και έχει δίπλα του ένα επιτελείο ανθρώπων, που τον βοηθούν να εξελίσσεται. Οπως εξηγεί ο ίδιος, «με τον προπονητή μου Αναστάσιο Παπαδόπουλο συνεργαζόμαστε 4 χρόνια. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα και αυτό προσωπικά πιστεύω ότι οφείλεται, πέρα από τις άριστες γνώσεις πάνω στο άθλημα, στο γεγονός ότι υπάρχει μια γερή σχέση μεταξύ μας. Θεωρώ ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ προπονητή και αθλητή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Βέβαια υπάρχουν πολλοί ακόμη άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει. Ένας από αυτούς είναι ο Ζαχαρίας Αλεξίου. Τα τελευταία δύο χρόνια πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή και αποτελεσματική δουλειά στην ξηρά προπόνηση και αυτό φαίνεται. Αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου έχει σταθεί αρκετές φορές σε πράγματα τα οποία δεν αφορούν πάντα την κολύμβηση, αλλά την προσωπική μου ζωή. Ο φυσιοθεραπευτής μου Γιώργος Πεντέρης, ο οποίος είναι εκεί για ό,τι χρειαστώ για φυσιοθεραπείες. Την διατροφολόγο μου Βιργινία Παπαεμμανουήλ, η οποία φροντίζει να μου έχει το καλύτερο διατροφικό πρόγραμμα για όλη την διάρκεια του χρόνου. Τέλος, ένα ακόμη πρόσωπο ότι οποίο έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι κάποια πράγματα και γενικά την ψυχολογία μου, είναι η κα. Κατερίνα Καραγιάννη».

Αλλά πάνω από όλα για τον πρωταθλητή του Άρη Θεσσαλονίκης, είναι η οικογένειά του, που χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεγάλες θυσίες, προκειμένου να του παρέχει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις: «Ο ρόλος της οικογένειας μου σε όλη αυτή την διαδρομή είναι πραγματικά τεράστιος. Όταν ήμουν σε ηλικία 11 χρονών βρισκόμουν στην Σέρρες. Αποφασίσαμε οικογενειακά να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια και να μετακομίσουμε στην Θεσσαλονίκη για να μπορέσω να κυνηγήσω το όνειρό μου. Θεωρώ πως το καταφέραμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Βέβαια, αυτή μας η απόφαση είχε αρκετές συνέπειες, όπως το να μην περνάω τόσο χρόνο με τον πατέρα, ο οποίος τα τελευταία 8 χρόνια κάνει την διαδρομή Σέρρες-Θεσσαλονίκη 2 φορές την μέρα κάθε μέρα, γεγονός που σημαίνει ότι τα έξοδα για τα καύσιμα των μετακινήσεων είναι σχεδόν εξωφρενικά. Η μητέρα μου παράτησε την δουλειά της για να μπορέσει να είναι μαζί μου και να με βοηθάει σε ό,τι χρειαστώ. Χωρίς αυτούς πραγματικά δεν θα βρισκόμουν εδώ και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Σίσκος: «Πρώτα ο ημιτελικός στο Παγκόσμιο και μετά όλα πιθανά»