MENU

Η Ροή είναι ο σύλλογος, του οποίου ηγείται η Δέσποινα Καράμπελα, η οποία εξέπεσε του αξιώματος της από ειδική γραμματέας στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, όταν καταγγέλθηκε για αλλοίωση αποτελεσμάτων, αφού διαπιστώθηκε ότι εκτελούσε χρέη διαιτήτριας σε αγώνες, ιδιότητα που ήταν ασυμβίβαστη με τα καθήκοντα της στην ομοσπονδία. 

Εντούτοις, η Καράμπελα παραμένει στην ΚΟΕ και με την ιδιότητα της εφόρου, έχοντας στο... πόδι της την Ελένη Στραβάκου, συνεχίζοντας έτσι να ελέγχει το άθλημα, που υποτίθεται θα καθάριζε, αναλαμβάνοντας τα ηνία από την Μαρία Θηβαίου… Φευ!

Οι άνθρωποι που την εμπιστεύτηκαν και της έδωσαν τα «κλειδιά» του αθλήματος, εμβρόντητοι -όπως επισημαίνουν- την παρακολουθούν να εφαρμόζει τακτικές ανάλογες με αυτές της προκατόχου της, η οποία τελεί υπό προσωρινή δικαστική απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα σε επίπεδο ΚΟΕ.

Σε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά ολυμπιακά αθλήματα, συμβαίνουν ίσως οι μεγαλύτερες ασχήμιες του ελληνικού αθλητισμού (αφού έχουμε να κάνουμε με παιδάκια) και είναι να απορεί κανείς με το θράσος και  την αλαζονεία, από την οποία διέπονται οι παράγοντες άπαξ και βρεθούν σε θέσεις εξουσίας. Εκτός βέβαια και αν δεν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω και πρόκειται απλώς για εγκληματική ανικανότητα.

Σύμφωνα λοιπόν, με την παγκόσμια ομοσπονδία και το άρθρο 6.3.1  (σελ. 29) που κανονίζει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις κριτών, technical controllers, διαιτητών και προπονητών μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής αναφορικά με τους περιορισμούς που έχουν οι ανωτέρω: 

  • Να μην είναι προπονητής, αθλητή ή αθλήτριας ή συγγενής προπονητή αθλητή ή αθλήτριας.
  • Κατά προτίμηση να είναι κάποιος που δεν λαμβάνει χρήματα από μέλος ομοσπονδίας, της οποία οι αθλητές αγωνίζονται σε μία διοργάνωση. Αυτό το κώλυμα θα αξιολογείται κατά περίπτωση. 
  • Δεν επιτρέπεται ο technical controller να είναι ή να υπήρξε τους προηγούμενους 12 μήνες προπονητής ή χορογράφος αθλητών που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες.

Για τις ανωτέρω παραβιάσεις των κανονισμών δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω… αρκεί να αναφέρουμε ότι στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ (23-26/05/2025), η Ελένη Στραβάκου αξιολόγησε (σ.σ. o technical controller δεν βάζει βαθμολογία, αλλά αφαιρεί, καταλογίζοντας base mark, δηλαδή ποινές) αθλήτριες που προπονούσε τόσο στη Ροή, όσο και στην εθνική ως βοηθός, οι οποίες μάλιστα έφτασαν και στο βάθρο της διοργάνωσης!

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν ένιωσε την ανάγκη ούτε η ομοσπονδία, ούτε η έφορος της ΚΟΕ, η οποία είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, να αποκρύψουν το γεγονός, αντιθέτως το διαφήμιζαν μέσω του επίσημου λογαριασμού της ομοσπονδίας στο YouTube σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό…

Στο 2.40 οι ευχαριστίες της Δέσποινας Καράμπελα στην Ελένη Στραβάκου, βοηθού των ομοσπονδιακών προπονητριών, Γκούτσεβα και Τσερνέσκα.  Στο 0.27 η Ελένη Στραβάκου παρουσιάζεται από τον υπεύθυνο Τύπου της ΚΟΕ, ως συνεργάτιδα της ομοσπονδίας και technical controller. Άραγε η Eυρωπαϊκή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ενήμερες για τα ανωτέρω;
Ροή και Εθνική το ίδιο «μαγαζί», παλιά η... συνταγή