MENU

Στο «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event», που φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου σε συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου και του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, η 14χρονη ιστιοπλόος τερμάτισε στην 6η θέση με 140 βαθμούς ποινής (2, 7, 2, 1, 3, 6, 25, 15, 5, 1, 13, 11, 20, 29 τα πλασαρίσματα της), ενώ ο 16χρονος την ακολούθησε στην 7η με 155 β. ποινής (1, 2, 1, 2, 2, 1, 3, 4, 4, 8, 23, 39, 26, 39).

Με αυτές τις επιδόσεις οι δύο ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου πήραν τις 2 από τις συνολικά 15 προσκλήσεις για την Κύπρο και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον τελικό των τελικών του «Regatta of Champions» για την ανάδειξη του κορυφαίου στην κατηγορία Optimist για το 2024.

«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες γιατί τις περισσότερες μέρες της διοργάνωσης ο άνεμος μας …δοκίμασε. Είμαι ικανοποιημένη με την πρόκριση. Αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος και είμαι χαρούμενη που θα πάω στην Κύπρο για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα» τόνισε η Άννα Μαρία Μακρή. «Το συναίσθημα να τρέχεις σε δικά σου νερά δεν περιγράφεται. Ο συναγωνισμός ήταν πολύ υψηλός. Θέλω να διακριθώ στην Κύπρο και να τερματίσω πρώτη στα κορίτσια» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της η ιστιοπλόος του ΝΟΚ, η οποία στο «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event» αναδείχθηκε πρώτη στα κορίτσια σε όλο τον στόλο.

Πρόσκληση για τη Λεμεσό πήρε και ο ιστιοπλόος από τον Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας, Νικόλας Παπάς, ο οποίος πρώτευσε στην κατηγορία U13 και τερμάτισε στην 25η θέση της γενικής. Ο Επαμεινώνδας Λαδάς ήταν στην 16η θέση της γενικής με 207 βαθμούς ποινής, ενώ ο 15ος που πήρε την πρόσκληση για την Κύπρο είχε 195. Η διοργάνωση στο Καλαμάκι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εδώ τα αποτελέσματα:

https://www.regattaofchampions.com/r-o-c-pre-event-2024/results/the-roc-kosmos-results/

Και οι 18 ιστιοδρομίες που έγιναν τις πέντε μέρες της διοργάνωσης ήταν συναρπαστικές με τις ιδανικές ιστιοπλοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στον Σαρωνικό Κόλπο να βοηθούν τους νεαρούς ιστιοπλόους να δείξουν το ταλέντο τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη θέση κρίθηκε στην τελευταία, 18η ιστιοδρομία με τον Ισπανό Mateo Carbonell να τερματίζει 2ος και με 104 συνολικά βαθμούς ποινής να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο πρώτος, μέχρι και την 17η ιστιοδρομία Βραζιλιάνος Arthur Back, στην τελευταία κρίσιμη κούρσα τερμάτισε στην 42η θέση και έπεσε στην 4η της γενικής με 123 βαθμούς ποινής

«Όποιος είχε μεγαλύτερη σταθερότητα, θα κέρδιζε τον αγώνα» σχολίασε αρχικά ο νικητής του «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event» και συμπλήρωσε: «Εγώ είχα συνέπεια, ειδικά όταν ο άνεμος ανέβασε ένταση και οι περισσότεροι έκαναν λάθη. Η ρεγκάτα ήταν πολύ δύσκολη, ο συναγωνισμός ήταν υψηλού επιπέδου και μου άρεσε. Δεν σας κρύβω ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπήρχε μεγάλη κόπωση, κι αυτό φάνηκε την τελευταία ημέρα. Με τέτοιο καύσωνα κουράζεσαι περισσότερο» είπε ο χαμογελαστός Mateo Carbonell. Την πρώτη τριάδα των νικητών συμπλήρωσαν ο Περουβιανός Joaquin Acevedo με 112 βαθμούς ποινής και ο Τούρκος Mehmet Erkut Budak με 116.

Στον τελικό της Κύπρου θα συμμετάσχουν συνολικά 45 ιστιοπλόοι (κορίτσια και αγόρια) με τους 15 να προκρίνονται απευθείας από το pre event που φιλοξενήθηκε στον Σαρωνικό. Οι πρωταθλητές από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Καράρα στην Ιταλία, από τα πρωταθλήματα Βορείου και Νοτίου Αμερικής, αλλά και Αφρικής, θα βρεθούν στη Λεμεσό, ενώ θα προσκληθούν και πρωταθλητές από την Ασία.

Το συνολικό χρηματικό έπαθλο της διοργάνωσης ανέρχεται σε 40.000 ευρώ. Οι 12 πρώτοι της Λεμεσού θα εξασφαλίσουν υποτροφίες με πληρωμένα τα ακαδημαϊκά τους έξοδα, ενώ θα υπάρχει και χρηματική επιβράβευση στους προπονητές των τριών πρώτων πληρωμάτων.

Regatta of Champions: Από το Καλαμάκι στη Λεμεσό για το χρυσό Μακρή και Παναγόπουλος