MENU

Κούρσα έφιππου τροτ από το PARIS VINCENNES και μάλιστα με μαθητευόμενους αναβάτες, είναι η 023 με το υψηλότατο έπαθλο των 105.000 ευρώ.

Μια ανοιχτή Group III στα 1000 μέτρα είναι η 025 από το TURFFONTEIN που υπόσχεται συναρπαστική άφιξη και μεγάλες αποδόσεις σε όλα τα παιχνίδια. Από το Νοτιοαφρικάνικο ιπποδρόμιο ξεχωρίζουν επίσης οι κούρσες 020 (Κλάση C), η 022 (Κλάση Β) όπου συμμετέχουν φοράδες και δείχνει ότι προσεγγίζεται και στοιχηματικά. Αντίθετα, πολύ δύσκολη είναι η 030 (Κλάσης Α), μια ανοιχτή κούρσα στα 2400 μέτρα με πολλές συμμετοχές. Οι αποδόσεις της αναμένονται να είναι τεράστιες. Είναι από τις κούρσες που αξίζει το ρίσκο για συνδυαστικό παιχνίδι με 5 (20 στήλες), 6 (30 στήλες) ακόμα και με 7 άλογα (42 στήλες) στο Φορκάστ (2 με σειρά). Ο πρώτος φαβορί συνδυασμός του παιχνιδιού αναμένεται να έχει απόδοση 35,00 έως 40,00, αλλά, εύκολα μπορεί να πληρώσει και πάνω από 150,00 απόδοση, αν δεν είναι ένα από τα δύο πρώτα φαβορί στην πρώτη δυάδα της άφιξης.

Το ιπποδρομιακό κουπόνι της ημέρας, αντικειμενικά, μοιάζει να ξεκινά με κούρσες «προθέρμανσης» έως την 020. Μέχρις εκείνο το σημείο, κούρσες που ξεχωρίζουν, είναι οι δύο κούρσες τροτ από το BDX LE BOUSCAT, καθώς στην 013 έχουμε μαθητευόμενους οδηγούς και στην 016, χομπίστες, ερασιτέχνες που διασκεδάζουν σε ένα ανταγωνιστικό σπορ. Συνήθως, είναι οι ίδιοι αναβάτες – προπονητές – ιδιοκτήτες των ίππων τους.

Δεν έχουμε κρύψει ποτέ τον θαυμασμό μας για τη σφαιρική γαλλική φιλοσοφία γύρω από τις ιπποδρομίες, που για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει την ανωτερότητά της.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

015: Κούρσα ίππων μέδεν στα 1400 μέτρα. Ενας από τους πιο «γκινιόζους» και πολυτρεγμένους τετραετής είναι ο DANCING REBEL (1) που μετρά 20 πλασέ σε 47 συμμετοχές, έχει συγκεντρώσει έπαθλα τριών νικών (215.000 R) και έχει ιππευτεί 26 φορές από τον Μπράουν! Τρέχει – κυριολεκτικά – κάθε βδομάδα. Σήμερα έχει την ατυχία να κάνει ντεμπούτο στον όμιλο ο MUTRIB (12) της Γκοντόλφιν που καθοδηγείται από το δίδυμο Ντε Κοκ – Ντελπίς που δείχνει ικανό να τον οδηγήσει άμεσα στη νίκη. Βελτιωμένοι ήταν στην τελευταία συμμετοχή τους οι GREENWOOD DRIVE (4) και AGENT KAY (7) και από τους υπόλοιπους πρωτοεμφανιζόμενους ξεχωρίζουμε τον SILVER SPINE (14).

020: Ανοιχτή κούρσα Κλάσης C στα 1400 μέτρα. Πραγματικά μια πολύ «ανοιχτή» κούρσα στην οποία έχουν τύχη ακόμα και για τη νίκη, ο ανώτερος και σταθερός τετραετής SHUKAMISA (2) που έρχεται από 2,5 μήνες ρεπό, ο ταχύτατος τετραετής REDBERRY LANE (4) έτρεξε πρωταγωνιστικά πρόσφατα στην ανώτερη Κλάση Β. Θα πάει εύκολα στο κεφάλι έχοντας και το εσωτερικό σταρτ, οπότε αν συγκρατηθεί από τον Χιούιτσον θα έχει δυνάμεις στην ευθεία. Οι CHEPARDO (6) και UNREHEARSED (9) προέρχονται από μαχητικές νίκες σε χαμηλότερες κλάσεις και δεν στερούνται τύχης ακόμα και για τη νίκη. Υπολογίζεται και ο σπεσιαλίστας στο ιπποδρόμιο – απόσταση (3 συμ – 2 νίκες – 1 πλασέ) ο COUNT TASSILO (3) που έδειξε να μην του αρέσει η ευθεία του VAAL και επιστρέφει στο TURFFONTEIN.

022: Λίγο «μπερδεμένη» αυτή η κούρσα φοράδων 4 και 5 ετών στα 1160 μέτρα. Θα μπορούσε, με την ίδια ευκολία να χαρακτηριστεί Κλάση C, ή Κλάση Α. Η πενταετής SPRING WONDER (1) είναι η μοναδική που έχει νίκη στην Κλάση και γι αυτό χαρίζει τόσα κιλά στις αντιπάλους της. Στον αντίποδα, η τετραετής FRENCH LEGEND (10) είναι υποδεέστερη αλλά τα πάει εξαιρετικά στο ιπποδρόμιο και την απόσταση και τρέχει με μόλις 52 κιλά στην πλάτη της. Επεται η τρόφιμος του Ντε Κοκ, ALILEO (8) και πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να παίξει η SHIVERING SEA (5) που έχει απολογισμό σε 9 συμμετοχές στο ιπποδρόμιο – απόσταση, 2 νίκες και 6 πλασέ. Δεν αγνοείται η SAMARRA (6) που έχει και τον Γκάβιν Λερένα στη σέλλα της, αλλά και προέρχεται από ρεπό 6,5 μηνών.

030: Ανοιχτή κούρσα Κλάσης Α στα 2400 μέτρα στην οποία διαγωνίζονται δύο φοράδες, οι FORTISSIMA (8) και η WITCHCRAFT (7) κόντρα σε 11 εκτομίες και έναν κύλωνα, τον DAWN ASSAULT (3) που έχει νίκη στην Κλάση. Είναι δύσκολη κάθε προσπάθεια επιλογής στην κούρσα. Θα κρατήσουμε για την πεντάδα μας που θα βγάλουμε το τελικό παιχνίδι μας τον τετραετή DROMEDARIS (15) που προέρχεται από δύο σερί νίκες και τον ROYAL HONOUR (6) που έχει ιδανικά στατιστικά με 3/3 νίκες στην απόσταση και στο ιπποδρόμιο.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται, για όλες τις κούρσες, συγκεντρωτικά τα προγνωστικά του Ξένου και του Εγχώριου Τύπου καθώς και οι επιλογές της ομάδας του SDNA.

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά τις κούρσες

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των ιπποδρομιών

Δείτε ΕΔΩ τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ που προσφέρουν ιπποδρομιακό στοίχημα

Δύο σπουδαίες Group III κούρσες μέσα σε 25 λεπτά!
EVENTS