MENU

Γαλλία σε αρχή και τέλος του κουπονιού και Νότιος Αφρική στη μέση του, είναι η συνολική εικόνα του προγράμματος.

Οι πιο ποιοτικές κούρσες από το CHANTILLY είναι η 013 και η 017. Αμφότερες, Κλάσης Α, η 013 για τριετείς στα 1300 μέτρα και η 017 για διετείς στα 1600 μέτρα. Τα δύο ιπποδρόμια από τη Νότιο Αφρική δεν ανεβαίνουν σήμερα πάνω από την Κλάση C, αλλά, οι κούρσες που βρίσκουμε καλοπληρωμένες ευκαιρίες είναι, κυρίως, αυτές των χαμηλότερων Κλάσεων.

Στις κούρσες υψηλής ποιότητας, προφανώς, συμμετέχουν ισοδύναμα, άρα και ισχυρά άλογα. Σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως σε κούρσες Κλάσης Α και άνω, από του 10 συμμετέχοντες, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να κερδίσουν ακόμα και οι 8/10.

Επίσης, σε τέτοιες κούρσες μπορεί κάποιο άλογο να… αποφασίσει να τρέξει δυνατά, ή να είναι αδιάφορο για την κούρσα! Οσο κι αν πιέζεται από τον αναβάτη του να μην ανοίγει το βήμα του, ή να το ανοίγει όποτε εκείνο θελήσει.

Απλά, όπως οι άνθρωποι – πρωταθλητές, έτσι και τα άλογα – πρωταθλητές, συχνά έχουν τις ιδιορρυθμίες πριμαντόνας!

Οι χαμηλής ποιότητας ίπποι, ακόμα και αν τρέχουν ανά 20 σε μια κούρσα, μπορείς να σταματάς την επιλογή σου στα 5 άλογα και αισθάνεσαι ασφαλής, τουλάχιστον για την πρώτη θέση.

Να θυμάστε ότι 5 άλογα μεταξύ τους στο Δίδυμο (2 χωρίς σειρά) είναι 10 στήλες. Ισάριθμες είναι οι στήλες στα παιχνίδια του Σουίνγκερ (2 από τα 3 χωρίς σειρά) και του Τρίο (3 χωρίς σειρά). Στο Φορκάστ (2 με σειρά) είναι 20 στήλες, στο Τρικάστ (3 με σειρά) είναι 60 στήλες και 120 στήλες είναι το Τετραπλό (4 με σειρά).

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

011: Η κούρσα Αξίωσης, 4 ετών και άνω, Κλάση Ε με νέους τζόκεϋ και «μέτριους» τζόκεϋ στα 1500 μέτρα, έχει φαβορί Δίδυμο (2 χωρίς σειρά) που ξεχωρίζει. Είναι το 7 /10. Ο πρώτος, ο SPIRIT OF NAYEF (7), είναι ένας σταθερός τετραετής που έρχεται από νίκη σε Κλάση G πριν 38 μέρες και ιππεύεται από ικανό αναβάτη στον συνθετικό στίβο (39 συμ. – 6 νίκες – 6 πλασέ). Ο πενταετής SEE YOU SOON (10) είναι πολύ ικανός σε συνθετικό στίβο (15-3-4) και ανατέθηκε σε έμπειρο αναβάτη που δεν τα πάει και τόσο καλά με το συγκεκριμένο στίβο (127-4-23). Αντίθετα, πολύ καλός στον RSF στίβο είναι ο τριαντάρης Williams Saraiva (είχε γενέθλια στις 12/12) που ιππεύει τον ανώτερο πενταετή WELL FLEECED (1), το μόνο άλογο της κούρσας που έχει σχετικά πρόσφατη νίκη στην ανώτερη Κλάση D (3/10) και έχει πετύχει όλες τις νίκες του σε συνθετικό στίβο όπου έχει εξαιρετικά ποσοστά (17-4-4). Θα του δώσουμε την πρώτη τύχη. Για την τρίτη θέση υπολογίζονται, ο ικανός τετραετής HONIARA (2) που όμως δεν έχει νίκη σε συνθετικό στίβο (σε 7 συμ – 4 πλασέ), η επταετής SHASLIKA (6) έχει νικήσει στην Κλάση τον Αύγουστο και έχει τρέξει άλλες δύο φορές με τη σημερινή του αμαζόνα. Είναι όμως άπειρη σε στίβο PSF καθώς έχει τρέξει μόλις μια φορά.Στην κούρσα συμμετέχει και ο «δικός μας» επταετής DUMBARTON ROCK (16) που έκανε καριέρα στο Μαρκόπουλο με απόδοση 22,00 για νικητής.

018: Πολύ μέτριος όμιλος μέδεν φοράδων που θα διαγωνισθούν στα 1600 μέτρα. Η τριετής PERFECTPROPORTIONS (10) δεν είναι σπουδαία φοράδα, αλλά, ανήκει σε βαριά φανέλα, έχει δύο μέτριες εμφανίσεις στα 1200 μέτρα και μετά από δύο φορές με Ντομέγιερ, σήμερα θα έχει τον εξαιρετικά αξιόπιστο Μάρκους (554 συμ – 137 νίκες – 149 πλασέ) στη σέλλα της. Επεται η σταθερή τετραετής RUBYANA (1) και ακολούθως επιλέγουμε την SILVER STREAMER (3) που έχει μια καλή επαφή με τον αναβάτη της (1 πλασέ σε 2 αναβάσεις) και τρέχει μόνιμα στην απόσταση. Συμπληρώνουμε τις επιλογές μας με ANINA (2) και CHICK WITH STICK (4).

021: Αρσενικοί ίπποι μέδεν στα 1160 μέτρα. Ολοι τριετείς, εκτός από τον τετραετή κύλωνα SIRTAIN (13) του Ντε Κοκ που κάνει αργοπορημένο ντεμπούτο και είναι ένα από τα καλά αουτσάιντερ μιας κούρσας με που 10 στα 15 άλογα που διαγωνίζονται κάνουν ντεμπούτο. Φαβορί, βάση της πρώτης του εμφάνισης είναι ο SAINT MICHAEL (12). Όμως, ο ποιοτικός TUMBLING STREAM (1) «ζητά» την πρώτη νίκη του με τις πρωταγωνιστικές εμφανίσεις του. Ο HERO'S HONOUR (5) ενισχύεται δυναμικά στο δεύτερο τρέξιμο της καριέρας του με την ανάβαση του Γκάβιν Λερένα που κερδίζει με 1/4 άλογα που ιππεύει στο γκαζόν, ενώ και 1/2 έρχονται στην πρώτη θέση (694 συμ. 147 νίκες – 188 πλασέ). Οι THRONG (15) και MR CUDDLES (10) παίζονται πιο πολύ από τους άλλους πρωτοεμφανιζόμενους.

027: Πολύ ενδιαφέρουσα κούρσα φοράδων Κλάσης Ε στα 1200 μέτρα όπου αναμένεται μάχη της κόρης του Γκαλιλέο, EMERALD GAL (6) με την SUNSHINE LADY (7) που πήρε +2 κιλά από την προηγούμενη μάχη μεταξύ τους. Αμφότερες είναι πέντε ετών και απειλούνται από τις τριετείς DELIA'S DELIGHT (2) και ROYAL SENSATION (3). Δεν αγνοείται και η DUCHESS OF PRUSSIA (4) που έρχεται από πρόσφατη νίκη στην απόσταση και ιππεύεται πάλι από τον Ντομέγιερ. Επισημαίνουμε, ότι παρά τις δύο διαγραφές (7-8) η κούρσα παραμένει εξαιρετικά ανοιχτή και το φορκάστ θα πληρώσει καλά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται, για όλες τις κούρσες, συγκεντρωτικά τα προγνωστικά του Ξένου και του Εγχώριου Τύπου καθώς και οι επιλογές της ομάδας του SDNA.

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά τις κούρσες

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των ιπποδρομιών

Δείτε ΕΔΩ τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ που προσφέρουν ιπποδρομιακό στοίχημα

Ιπποδρομιακό κουπόνι με 23 συναρπαστικές επίπεδες κούρσες και 6 τροτ
EVENTS