MENU

Στην συγκεκριμένη έρευνα αξιολογήθηκαν δεδομένα από 55.137 ενήλικες μεταξύ 18 και 100 ετών, οι οποίοι ήταν υπό παρακολούθηση για περίπου 15 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης 3.413 άτομα έχασαν τη ζωή τους από διάφορες αιτίες, με τον θάνατο των 1.217 ανθρώπων να οφείλεται σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Duck-Chul Lee, επισημαίνει ότι το τρέξιμο είναι μια πάρα πολύ καλή φυσική δραστηριότητα η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες δυνατότητες, φυσική κατάσταση και εξειδικευμένο εξοπλισμό για να επιτευχθεί.

Με… μέτρο

Παράλληλα, οι επιστήμονες εξηγούν ότι στην άσκηση χρειάζεται μέτρο, καθώς η πολύ μεγάλης έντασης αερόβια άσκηση μπορεί να επιφέρει σοβαρές παρενέργειες όπως ανεπανόρθωτες βλάβες στα οστά και τις αρθρώσεις καθώς επίσης συνδέεται με αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή.

Μάλιστα, η συμβουλή αυτή επιβεβαιώθηκε από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Canadian Journal of Cardiology, η οποία συσχετίζει το έντονο τρέξιμο σε μαραθώνιο με την καρδιακή επιβάρυνση.

Κέρδισε τρία χρόνια ζωής τρέχοντας καθημερινά!