MENU

Είναι δεδομένο ότι στην ανάγκη θα το κάνεις και αυτό, ωστόσο, πριν ρίξε μια ματιά σε 22 χώρους που μπορείς να τρέξεις χωρίς να κινδυνεύεις από εξωγενείς παράγοντες.

Αττικό άλσος

Περιτριγυρισμένο από Γαλάτσι, Πολύγωνο και Ψυχικό, το Αττικό Άλσος διαθέτει διάφορες διαδρομές για περπάτημα και τρέξιμο.

Ζηρίνειο Στάδιο

Έχει 6 διαδρομές με σκληρό ταρτάν και χόρτο στο κέντρο. Που: Κηφισίας 192

Στάδιο Πεύκης

Διαθέτει 4 διαδρομές με ταρτάν. Στα θετικά: αν βαρεθείς το τρέξιμο, μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο, αφού έχει και γήπεδο ποδοσφαίρου. Πού: Πλατεία Δημοκρατίας και Πλάτωνος, Πεύκη.

Ανάβρυτα – Άλσος Συγγρού

Άσφαλτος ή χώμα, ιδανικό για αποστάσεις μικρές ή μεγάλες, μέσα στο πράσινο.

Δημοτικό Στάδιο Χαλανδρίου

Διαθέτει απλό γήπεδο στίβου, και αθλητικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα μπάσκετ και κολυμβητήριο. Οι διαδρομές του είναι στρωμένες με ταρτάν σε καλή κατάσταση. Που: 25ης Μαρτίου, κάθετα στην λεωφ. Πεντέλης.

Άλσος Βεΐκου

Υπάρχουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γαλατσίου, που περιλαμβάνουν στίβο μεγάλων διαστάσεων, χωρίς ταρτάν και γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου

Έξι διαδρομές στίβου με ταρτάν σε κατάσταση. Διαθέτει και γήπεδο με χλοοτάπητα στο κέντρο του γηπέδου στίβου. Πού: Αγωνιστών Στρ. Χαϊδαρίου & Λεωφ. Αθηνών, Χαϊδάρι.

Αναφιώτικα και Φιλοπάππου

Σκαλάκια, πλακόστρωτο, άσφαλτος και χώμα. Πολλά τερέν σε μια διαδρομή.

Εθνικός Κήπος

Πολύ καλό μέρος για τρέξιμο στο κέντρο της πόλης, προσβάσιμο με κάθε τρόπο. Πολύ ευχάριστη διαδρομή πίσω από το Ζάππειο Μέγαρο.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Ωραία επιφάνεια για τρέξιμο αλλά θα κάνεις πολλούς κύκλους για να βγάλεις μερικά χιλιόμετρα.

Για λίγο πιο έμπειρούς δρομείς που αντέχουν τις ανηφόρες.

Πάρκο Τρίτση

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον διαθέτει πολλές διαδρομές και ακόμα, εκτάσεις πρασίνου.

Στο πάρκο δίπλα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Λειτουργεί σαν αφετηρία για όσους προτιμούν τη παραλιακή διαδρομή μέχρι την Έδεμ, παράλληλα με τις γραμμές του τραμ.

Άγιος Κοσμάς

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά (Ε.Α.Κ.Ν.), στο Ελληνικό αποτελεί σημείο συνάντησης δρομέων και αθλητών αφού η διαδρομή έχει φτιαχτεί, αποκλειστικά για τους δρομείς με συνολικό μήκος 2,7 χιλιόμετρα.

Το πάρκο του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω με χωμάτινη διαδρομή εσωτερικά, ασφάλτινη περιμετρικά και ταρτάν στο γηπεδάκι στην καρδιά του άλσους.

Μητροπολιτικό πάρκο Καλλιθέας

Στο μητροπολιτικό πάρκο της Καλλιθέας με χωμάτινη διαδρομή 800-900 μέτρων περιμετρικά, γηπεδάκια 5Χ5. Έχει και καλό καφέ για μετά στο Central.

Στο πέταλο περιμετρικά του Παναθηναϊκού Σταδίου. Διαδρομή περίπου 500 μέτρων με εξαιρετικό χώμα και φυσικά σκαλοπάτια για ενδυνάμωση.

Πλατεία νερού

Στην πλατεία νερού στο Φάληρο. Τρέξιμο σε πλακόστρωτο και άσφαλτο, δίπλα στη θάλασσα.

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Μέσα στο πάρκο, χωμάτινες διαδρομές με ανηφόρες, κατηφόρες και πλακόστρωτο.

Πέταλο Παναθηναϊκού σταδίου

Γύρω από το Παναθηναϊκό στάδιο, στο μαλακό μαύρο χώμα του πετάλου. Και μπόνους σκαλάκια.

Το πεντάρι της Φιλοθέης, διαδρομή προστατευμένη σε μία από τις ωραιότερες περιοχές κατοίκησης.

Δίπλα στη Θάλασσα. Μια από τις ωραιότερες διαδρομές χειμώνα-καλοκαίρι.

22 σημεία στην Αθήνα που μπορείς να απολαύσεις το τρέξιμο