MENU

Ο τσαμπουκάς δεν πέρασε. Ούτε άλλαξε τα κόζα υπέρ της Ελλάδος με το νταηλίκι του 61% στο δημοψήφισμα. Στο ευρωκοινοβούλιο μετά το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού έγινε περισσότερο από ποτέ ολότελα ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι περισσότερο από την κυβέρνηση της Ελλάδος δεν θέλουν με τίποτα το grexit οι Ευρωπαίοι. Σ' ένα ρεσιτάλ επιθετικών κατηγοριών προσωπικού χαρακτήρα ο Έλληνας πρωθυπουργός τα άκουσε χοντρά. Μόνον απατεώνα δεν τον είπαν κι αυτοί που του τα έχωσαν δεν ήταν οι εκπρόσωποι των δύο ισχυρότερων κρατών, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Αυτά που έχει κάνει η Ελλάδα σε βάρος της Ευρώπης όλα αυτά τα χρόνια δεν τα έχει κάνει καμμία άλλη χώρα. Να παίρνει δανεικά πακέτα που δεν τα χρησιμοποιεί επενδυτικά. Να δανείζεται για να συντηρεί ένα περιττό και αντιπαραγωγικό δημοσιουπαλληλικό σύστημα. Και αντί να γίνει απολογητής της χώρας του με τόσο προκλητικά αντιδημοσιονομικό μητρώο ο Τσίπρας, χωρίς γραβάτα, έλεγε μαγκιές στους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

Στέκομαι σ' αυτό. Ακόμα και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που δεν συμπαθούν τον Τσίπρα, ακριβώς διότι έπαιξε μαζύ τους τυχοδιωκτικά, αναξιόπιστα, του είπαν την αλήθεια: «Ποτέ άλλοτε Έλληνας πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο ισχυρός όσο εσύ. Άρα, συνάδελφε Τσίπρα, σταμάτα τα παραμύθια και προχώρα σε μεταρρυθμίσεις σαν αληθινός επαναστάτης. Διαφορετικά θα σε θυμούνται σαν εκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα. Μπορείς να φτιάξεις την Ελλάδα, κι εμείς έχουμε ευθύνη να σε βοηθήσουμε, να απομειώσουμε το χρέος, όμως κι εσύ, απόδειξέ μας ότι μπορούμε να σου έχουμε εμπιστοσύνη. Δείξε ότι είσαι ηγέτης, όχι ψευδοπροφήτης».

ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ όχι της αρένας, ο Βαρουφάκης, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τσίπρα, είσαι πανίσχυρος, ξέχνα τα ψέματα